Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod musím říct, že je to určitě povedenější než neslaná nemastná jednička která mě moc nebavila, ale zase upřímně řečeno žádnej velkej zázrak to taky není. Oproti prvnímu dílu to má výhodu, že tentokrát nečekáte půlku filmu než se to rozjede. prostě od začátku se tu pořád něco děje a aspoň nehrozí nuda. Pár nápadů je opravdu cool např nazi zombie co jezdí v tanku taky je plusem, že je to celkem odvázaný a tak nějak se neřeší kdo tu chcípne a jak takže žádný ohledy. Nicméně je to ten typ filmu co se snaží bejt cool někdy až moc prostě si to hraje na něco originálního co tu ještě nebylo a dnešní mládež to žere. jenomže ani pár opravdu vydařených nápadů nic nemění na faktu, že je to těžká přehlídka klišé podobně jako v jedničce a, že máte pocit, že už jste prostě tohle všechno někde viděli. Obvzlášť pokud máte shlédnuto tolik zombie filmů jako já, tak už vás překvapí málo co. No nic oproti jedničce je to aspoň o stupeň zábavnější a pokud někdo viděl jenom pár zombie filmů a nemá nakoukaný ty starý pecky, tak chápu, že tohle považuje za vrchol žánru. Pro mě furt jenom průměr.50% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mierny pokrok v kvalite oproti prvému filmu, ale celkovo to vyjde tak nejak na stejno. Krvi i zombíkov si užijete, technicky veľmi niet čo zlepšovať, tu je to skôr o príbehu. Originálne to nie je, ale ako dôvod na zombie masaker ok. Vtipy a čierny humor sa vyskytujú často, ale ich kvalita je na úrovni pokus-omyl a častejšie to zaváňalo trapasom. Na pozretie fajn, ale čakal som viac. 60%. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si pustil jedničku, abych si připomněl děj. Na Blu Ray verzi parádní podívaná. Napětí, příjemné horské prostředí...Pak jsem pustil dvojku a bohužel, z horroru se stala akční komedie. Přehlídka masek na bitevním poli, přihlouplé trio z USA a jako třešnička na dortu gay z muzea... a ta šukačka na konci - HNUS! Já chtěl vidět horror! Místo toho jsem se modlil, aby tahle nudná komedie skončila. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia ako remeň. Oproti jednotke sa pridalo na vtipe, gore aj akcii. Wirkola sa tu nezastaví vôbec pred ničím, mastí jedno cez druhé, je fuk, či pod tankom skončí zombík alebo deti na pieskovisku. Hrozná vec, ale podaná tak, že to človeku v prvom momente nedôjde. Aj masaker je to teda riadny, toľko poletujúcich končatín a vnútorností som už dávno vo filme nevidel. Zároveň je dejová linka tak stupídna, tak iracionálna, až sa to celé premení na jeden veľký úlet, ktorým vás prevedie špecializovaný, špičkovo vytrénovaný zombie zabijácky tím. :) Asi takto nejak si predstavujem prvotriednu hororovú komédiu, podľa mňa sa to vyrovná Tucker & Dale vs. Evil (2010), dokonca v niektorých ohľadoch je to ešte lepšie. Plný zásah som nedal iba kvôli tým deťom. 85/100 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Od dob Zombielandu a Doghouse uplynula hezká řádka let a máme tu konečně další nadupanou, skvěle fungující a vtipnou zombie komedii. Pokračování předčí svého předchůdce snad ve všech ohledech. Tohle je naprosto jiná liga a neuvěřitelně jsem si to užíval. Nejlepší byl ten zombík, který byl před přeměnou na vozíku. :D Pokud máte rádi zombíky a chcete se pořádně zasmát, pokračování Dead Snow rozhodně nemůžete vynechat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Reklama

Reklama