Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wirkola natočil ve své domovině jediný dobrý film a to první Mrtvý Sníh, potom mu dali vela peňazí, natočil si s plejádou hvězd slušně odsýpající blbinu (samozřejmě jedině director's cut) a stouplo mu to do hlavy.Zatímco jednička, byla svižná a nápaditá jízda, plná skvělé atmosféry a dokonalého černého humoru, dvojka je rozvleklá nuda s neuvěřitelně násilně našroubovaným humorem.Scénky nejsou vůbec efektivní a svižné, přimomínalo mi to ten styl humoru televizních estrád, kdy někdo udělá fór a vteřinku se trapně čeká, jestli se divák začne smát a on začne, jelikož z produkce řvou smějte se čuráci.Jenže tohle Wirkola řvát nemůže a já mu na to seru.Pár vtipů ušlo, policajtka je kurva sexy a místy je dobře udělaná i akce.Jenže celý to nějak nefunguje, některé scény už jsou i na mě moc a to především výbuch dvou kočárku a sex s mrtvolou,Film paradoxně funguje nejvíc v těch pasážích, ve kterých odkazuje či přímo ukazuje první díl, který byl skvělý, díky sněhu měl úžasnou atmošku a odsýpal (dal jsem 5* mimo jiné) takže na dvojku jsem se tešil jako prase a jako svině byl zase zklamaný.Wirkolovi narostlo ego a už to není taková sranda a vy, kteří jste z jedničky udělali záležitost 59% a tohle jste namrdali na 77% jděte do hajzlu.Snad to spadne tam, kde to má být, na 50%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mierny pokrok v kvalite oproti prvému filmu, ale celkovo to vyjde tak nejak na stejno. Krvi i zombíkov si užijete, technicky veľmi niet čo zlepšovať, tu je to skôr o príbehu. Originálne to nie je, ale ako dôvod na zombie masaker ok. Vtipy a čierny humor sa vyskytujú často, ale ich kvalita je na úrovni pokus-omyl a častejšie to zaváňalo trapasom. Na pozretie fajn, ale čakal som viac. 60%. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednička mě zklamala v tom, že ačkoli její premisa (skandinávská hororová komedie o nazi zombies) slibovala mnohé, ale film byl nakonec vlastně jen vyvražďovačkou s bizarními způsoby zabití. Dvojka je ale přesně to (a víc), co jsem chtěla. Velmi krvavá, velmi nekorektní, šokující a vtipná. Nápady a vychytávkami se tu nešetří, ale upozorňuji, že bát se nebudete. Smát ale ano, zvlášť pokud máte rádi hodně černý humor. Velký palec nahoru dávám za drzost a politickou nekorektnost (film nešetří děti, matky s kočárky ani důchodce). Wirkola tentokrát přesně věděl co dělá a je radost jeho práci sledovat. A ta poslední scéna! :-D ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK 35 miliónov ($5,6milióna)Tržby Celosvetovo $1,149,000▐ teda, tak toto je haluz, do ktorej okrem Naci zombiikov zasiahnú aj ruský zombii a likvidačný zombii tím z USA, fakt haluz veľkolepá, masky premakané, krvavá likvidácia až nadmieru a nápaditosť teda tá sa tu sype tiež vo veľkom, moc podarené /80%/ ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Plnokrevná zombie komedie, která je (na rozdíl od jedničky) po celou dobu skutečně zábavná. Wirkola je tak politicky nekorektní, až to postupně začne být předvídatelné, ale naštěstí se mu ty vtipy většinou daří a některé se mnou zůstanou ještě hodně dlouho. Jednoduše nejde o nic víc a o nic míň než o dobře zvládnutou poctu jednomu hororovému sužánru. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)

Reklama

Reklama