Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (420)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

(70%) Už ani ne tak gore, jako spíš splatter. Ale sakra zábavnej splatter, navíc načichlý špetkou fantasy. Zdejší svět prokletých nazi zombies má už svá pravidla (když zlikviduješ kápa, zlikviduješ všechny), ale jelikož se pohybujeme ve vodách crazy komedie, odpustíme mu to. Štědrý rozpočet jde znát: dvojka je ve všech ohledech větší, rozmáchlejší a krvavější. Jestli je to ale úplně dobře, na to si musíte odpovědět sami. Jinak mě osobně nejvíc pobavila nešťastná zombie v podání Kristoffera Jonera. Ta toho odsrala skutečně hodně ;) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přímo navazující pokračování povedené splatter komedie, které už sice není ani zdaleka sněhově bílé, ale fanoušky jedničky zklamat nemůže. Fašounské zombies s Herzogem v čele jsou ještě daleko více netradiční, protože u zombies obvyklá rozežranost je poměrně často nahrazena choutkami rozjebat někomu hlavu ručním nářadím. No co už.... Celkově je druhý díl daleko méně slasherový, daleko více on the road, a tím pádem obsažnější, rozmanitější a rozvleklejší. Já jsem spokojený a i když v rámci splatter komedie Mrtvému sněhu ke špičce kousek chybí, pokud se nestane zázrak, měl by se do mé letošní topky vejít. Hodnotím stejně jako jedničku, i když ta je o prsa vietnamské atletky napřed díky pár lekačkám navíc. 85% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenství je zpátky s větším rozsahem a lepší formou a mně jen v hlavě lítá otázka, zda je Dead snow 2 nejlepším Zombie Filmem či nejlepší hororovou komedii. První díl byl pro mě průměrnou nezajímavou žánrovkou se slabými digitálními triky a s minimem humoru, ale druhý díl !! mě posadil na zadek. Neskutečnéj masakr od začátku do konce, všude lítají střeva, vnitřnosti, krev pomalu teče i z obrazovky do toho parádní, chytlavý soundtrack a nejlepší masky zombíků, které jsem kdy viděl a také nemůžu nezmínit spousta jak zábavných a vtipných scén, tak i dialogů. No zde si dal opravdu někdo na filmu záležet, perfektní technická i režíjní stránka, film tak dobrý, že v něm musí být 3 světové jazyky, vše šlape jako švýcarské hodinky, milovník gore si opravdu libuje a já se nemohu dočkat další projekce s bongem v ruce. 10/10 Guilty Pleasure. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednička mě zklamala v tom, že ačkoli její premisa (skandinávská hororová komedie o nazi zombies) slibovala mnohé, ale film byl nakonec vlastně jen vyvražďovačkou s bizarními způsoby zabití. Dvojka je ale přesně to (a víc), co jsem chtěla. Velmi krvavá, velmi nekorektní, šokující a vtipná. Nápady a vychytávkami se tu nešetří, ale upozorňuji, že bát se nebudete. Smát ale ano, zvlášť pokud máte rádi hodně černý humor. Velký palec nahoru dávám za drzost a politickou nekorektnost (film nešetří děti, matky s kočárky ani důchodce). Wirkola tentokrát přesně věděl co dělá a je radost jeho práci sledovat. A ta poslední scéna! :-D ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kravinka, která ale potěší. Náckům nestačilo, že dostali nakopáno před sedmdesáti léty a tak opět lezou na zemský povrch, aby si to s nima jeden norskej týpek a trojice emerických nerdů rozdala nanovo a... je to prostě jízda, jestli mi jednička přišla spíš trapná než vtipná, tak dvojka... jako takhle, pořád je to hrozná trapárna, ale aspoň už je skutečně ftipná, s dostatkem gore scén (který působí spíš srandovně než nechutně, viz. hadice na benzín z tenkýho střeva) a konečně pořádnou akcí. Ještě pobavilo logo teho Zombie squad, dobré pomrknutí na Devítipalcové hřebíky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)

Reklama

Reklama