Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenství je zpátky s větším rozsahem a lepší formou a mně jen v hlavě lítá otázka, zda je Dead snow 2 nejlepším Zombie Filmem či nejlepší hororovou komedii. První díl byl pro mě průměrnou nezajímavou žánrovkou se slabými digitálními triky a s minimem humoru, ale druhý díl !! mě posadil na zadek. Neskutečnéj masakr od začátku do konce, všude lítají střeva, vnitřnosti, krev pomalu teče i z obrazovky do toho parádní, chytlavý soundtrack a nejlepší masky zombíků, které jsem kdy viděl a také nemůžu nezmínit spousta jak zábavných a vtipných scén, tak i dialogů. No zde si dal opravdu někdo na filmu záležet, perfektní technická i režíjní stránka, film tak dobrý, že v něm musí být 3 světové jazyky, vše šlape jako švýcarské hodinky, milovník gore si opravdu libuje a já se nemohu dočkat další projekce s bongem v ruce. 10/10 Guilty Pleasure. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE JICH VÍC, MNOHEM VÍC. PŘÍLIŠ MNOHO NA JEDNU RUKU....“ /// Taky vás zajímá, jak by to asi dopadlo, kdyby Ashley nezmizel ve středověku, ale vrátil se domů? (s rukou?) (v autě). Nevážně vážně o fašounskejch zombíkách, kteří už jsou vzhůru (jedničku neznám a nikomu to nevadí!) a který můžou porazit (kromě vyvolenejch) jen rudoarmějci. Umíraj zombie, děti (co děti! Nemluvňata!), postižení i vobyčejní (spokojení) lidé. Že jde o zcela novej žánr netvrdím, ale od dob Zombielandu je to nejftipnější zombárna. Černá a brutální. Prostě kravina, který bych mohl dát i 4*. Kdyby to nebyla taková kravina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neposlouchá mě pravačka. 2.) Za barákem máme hroby neznámejch vojáků. (Padlejch) 3.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,sightl3ss“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Děj je tu volnou a nepříliš soudržnou osou, která propojuje šňůru nápaditých a zručně natočených scének – a těžko bychom od něj měli očekávat něco víc.Kvality Wirkolovy novinky obzvlášť vyniknou v porovnání s rozpačitými béčkovými zombie komediemi jako Zevláci vs. zombíci nebo Doghouse, které většinou stojí na úderném, ale rozpačitě zpracovaném nápadu. Wirkola totiž nesází na rozjívený pubertální humor a většinou ani na hru se společenskými stereotypy, ale velmi poctivě navazuje na rané filmy Petera Jacksona Bad Taste a Braindead.Perfektně se na něj hodí žánrová nálepka splatstick – spojení splatteru, tedy krvavého „útrobního“ hororu, a slapsticku nebo-li klasické grotesky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod musím říct, že je to určitě povedenější než neslaná nemastná jednička která mě moc nebavila, ale zase upřímně řečeno žádnej velkej zázrak to taky není. Oproti prvnímu dílu to má výhodu, že tentokrát nečekáte půlku filmu než se to rozjede. prostě od začátku se tu pořád něco děje a aspoň nehrozí nuda. Pár nápadů je opravdu cool např nazi zombie co jezdí v tanku taky je plusem, že je to celkem odvázaný a tak nějak se neřeší kdo tu chcípne a jak takže žádný ohledy. Nicméně je to ten typ filmu co se snaží bejt cool někdy až moc prostě si to hraje na něco originálního co tu ještě nebylo a dnešní mládež to žere. jenomže ani pár opravdu vydařených nápadů nic nemění na faktu, že je to těžká přehlídka klišé podobně jako v jedničce a, že máte pocit, že už jste prostě tohle všechno někde viděli. Obvzlášť pokud máte shlédnuto tolik zombie filmů jako já, tak už vás překvapí málo co. No nic oproti jedničce je to aspoň o stupeň zábavnější a pokud někdo viděl jenom pár zombie filmů a nemá nakoukaný ty starý pecky, tak chápu, že tohle považuje za vrchol žánru. Pro mě furt jenom průměr.50% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jak líbezně ten film začne, tak i pokračuje. Dokonalá masáž srdce malého Američana je k zulíbání. Německá armáda si umí poradit za všech situaci, ať již při rekrutování nových členů, nebo když se nedostává hadice. Krize u protivníků nastává, když se začne strachy třást i zombie. Mezi tím velitel místních policistů skvěle vykopává dveře. Není ovšem nad to, když máte luxusní polní nemocnici, pak vůbec nevadí, že je umístěná na okraji hřiště. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Přestože děj přímo navazuje na předchozí film z roku 2009, Martinova přítelkyně Hanna (která v prvním díle zemřela) má na náhrobku rok úmrtí 2013. (Pelidor)

Reklama

Reklama