Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobyho Wonga hledají nájemní vrahové, které si objednal bohatý a silný hongkonský obchodník Lau. Toby totiž utekl z Hongkongu i s biomotorem, který má implantovaný místo srdce a má ho doručit do Los Angeles. Lau chce biomotor získat pro Čínu. Na útěku se Toby seznámí se spisovatelem Malikem Brodym v restauraci v San Franciscu, kde se chtěl ukrýt. Spolu odcházejí na nebezpečnou cestu do Los Angeles. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jízda to teda úplně neni, ale když už se Dacascos dostane k akci, tak se na to dá koukat moc pěkně a musí se nechat, že akce je tu opravdu hodně a i choreografie slušná, i když až moc nereálně přehnaná, ovšem zábavná. Ale příště by to chtělo trošku miň trapnejch hlášek, pokusů o ně tu bylo asi stovka, ale dobrý z toho byly asi tak 2 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Béčko s výbornou akcí. Dacascos si to tam fakt dává. Hraní mu sice moc nejde, ale o to se celkem stará jeho vtipnej černej kámoš. Příběh je fakt hloupej, ale ten film stejně vznikl jen kvůli těm bitkám, a ty Markovi jdou. Všechny tam kope 5 metrů do vzduchu a je tam hrozně vidět ta hongkongská škola. A taky je tam Walter, geniální žába... :) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Předně musím poděkovat kamarádovi RAIMIMU, že mne na tenhle flick upozornil, protože mě tahle B-pecka málem úplně minula ... :-) ...Parádně nabušený Béčko, který si na nic nehraje, dobrých 100 minut sype na diváka jednu lepší martial-arts akci za druhou, perfektní humor předváděj slušně ujetý postavy, ústřední dvojka je výborná a sympatická, z Brittany jsem byl naprosto odvařenej, má to spád, má to skvělou choreografii soubojů, má to vtip, Decascos je v prvotřídní formě. Akce je sice sestříhaná, ale je "slušně" sestříhaná a film tím nijak zvlášť netrpí. Prostře zábavný, nenáročný akční Béčko jak má být. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Šílená jízda mi snad deset let opakovaně proklouzávala mezi prsty jako hbitý úhoř rukama neohrabaného rybáře. Ona zdatně uniká skoro celé čsfd (18.7.09 pouhých 109 hodnocení). Sehnal jsem, viděl jsem a ... omládl jsem. Skutečně. Mark Dacascos, bojový choreograf Koichi Sakamoto a režisér Steve Wang mě dokázali vrátit znovu někam mezi 13. a 14. rok života, kdy jsem seděl před televizí a hltal bojové scény všech dostupných action movies. Zdejší fighty jsou naprosto super. Do některých kousků, které tu Dacascos předvádí, by se neodvážily jít ani svalové snopce Jackieho Chana. Byť si občas vypomůže bezpečnostní technikou, akrobacie, kopy a nejrůznější parádičky fakt nemají obdoby. Výborná choreografie, boje ve stísněných prostorách v kombinaci s uměním ´použijuvšechnocosedá- dó´, obdivuhodná rychlost, spousta zajímavých a neokoukaných technik (proskoky, odrazy, úhyby, prvky gymnastiky, capoeiry, kungfu, wun hop kuen do). Takže i v éře Scotta Adkinse a Tonyho Jaa mě dokázala nadchnout a strhnout mlátička z konce 20. století. Akce 100%. Což už se bohužel ani zdaleka nedá říci o příběhu, který obsahuje spoustu hluchých a nudných míst, a navíc mě tu nehorázně obtěžovala Brittany Murphy, jenž si vyloženě říkala o ránu elektrickou tyčí mezi oči. Závěr působil už trochu přepískle, přesto ale pořád vydýchávám ty nabušené akční sekvence, a zdá se, že nějaký čas strávím jejich opakovaným nakoukáváním a podrobnějším rozborem... fakt, jsem jako malej kluk... ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TYS NA MĚ VZAL BIČ? TO SES SNAD ZBLÁZNIL!" Tohle kung fu honičkové buddy béčko si mě našlo v době, kdy jsem akční filmy prožíval nejintenzívněji (ano, střední škola) a byla to láska na první pohled. A jak se ukázalo, i jedna z těch co nerezaví. Je fajn, když akční film vznikne z jediného důvodu - kvůli akčním scénám a ty akční scény mají špičkovou choreografii natlakovanou jak papiňák vychytávkami a gagy a zručného kopáče, který je odkope. Škoda jen, že Hardisonova postava ukecaného černocha není ani trochu vtipná a ústřední dvojka prostě nepůsobí tak pohodově, jak by chtěla (zpěv v autě), což částečně kompenzuje zábavný padouch jezdící v karavanu a ohánějící se tu tříhlavňovým raketometem, tu bičem, roztomile střelená Brittany Murphy a žabí génius Walter :) Spolu s FREEMANEM nejlepší Dacascosův film. "RUKU NEPODÁVÁM. MůŽETE MI ZAMÁVAT." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No, po mojich srdcovkách (Mutronics, Guyver: Dark Hero) natočil Wang ďalší fight-film s geniálnymi bojovými choreografiami. Skvelé fightové nápady, vycibené do detailov, potrhlý, mierny sci-fi, ničím neprekvapujúci scenár, k tomu nanervyidúca Brittany a pár celkom dobrých hlášok. Takže obraz si utvorte sami, mne sa to ako oddychovka páčilo. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Neprávom zabudnutá akčná pecka, ktorá síce trochu zaspala dobu, takýto film mal prísť minimálne o päť rokov skoršie a nie v druhej polovici deväťdesiatych rokov, kedy bol už v akčnom žánri záujem o niečo úplne iné, ale to je mne ako akčnému fanúšikovi úplne jedno. Príbeh ale určite nie je tým, čím sa môže tento film chváliť, jednoducho sú len fyzicky upravený bojovník so svojim spočiatku nedobrovoľným spoločníkom na úteku pred zabijakmi vplyvnej organizácie, ktorá chce vytvoriť dokonalého zabijaka, takže trochu umiernená verzia akčných filmov s cyborgovskou tématikou, ktorých v predchádzajúcich rokoch vzniklo nespočet, ale tento film je predsa len iná a podstatne vyššia úroveň, než drvivá väčšina z nich. A navyše ani s touto zápletkou nemám zase tak veľký problém, tempo je svižné a chémia medzi postavami funguje, takže som sa nenudil. Hlavnú pozornosť si ale rozhodne zaslúži akcia, ktorá je perfektná. Zo všetkých akčných hercov, ktorým sa nepodarilo výraznejšie presadiť by si práve Mark Dacascos zaslúžil uspieť najviac a práve v tomto filme asi aj najviac vidno, prečo. Akciu tvoria predovšetkým súboje, ktoré sú presne v hong kongskom štýle, takže sú prehľadne natočené, majú výbornú choreografiu, obsahujú parádne kaskadérske a akrobatické kúsky a nechýbajú ani nejaké tie nápady, hlavne scéna s motorovou pílou nemala chybu. Jedine ma mrzí, že nie je moc drsná, mám radšej, keď sa protivníci aj zabíjajú, tu sa nechajú zbytočne nažive, aby mohli robiť problémy aj naďalej, ale tvorcom šlo evidentne o tú choreografiu bojových umení a akrobatických kúskov a to im vyšlo bezchybne. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, najviac sa mi páči asi akcia v moteli, ktorá je aj najdlhšia, ale všetka akcia sa vydarila. Plusom je aj obsadenie, Mark Dacascos je tu mimoriadny sympaťák, ktorá sa tu v akcii predviedol naplno, so svojim partnerom vytvorili slušnú dvojicu, takže nechýbajú ani dobré hlášky, k tomu bláznivá Brittany Murphy a sedel mi aj záporák John Pyper-Ferguson. Režijne s tým v rámci žánru tiež nemám žiadny problém, až na ten jeden výbuch je vizuálna stránka a technické prevedenie na slušnej úrovni. Takže Šialená jazda je prakticky úplne neznámy akčný film, ktorý by si ale žiadny fanúšik bojových umení nemal nechať ujsť. 77% ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Dokonalá akce pod béčkovou nálepkou. Steve Wangovi se napotřetí povedlo zpracovat podobné téma aniž by to bylo trapné, Mark Dacascos byl tehdá ještě ve formě a k tomu Brittany Murphy. Šíleně našláplé. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je vpravdě šílená jízda. Akcí a adrenalinem nabitej ryze béčkovej devadesátkovej akčňák. Dacascos na vrcholu a tohle je jeden z mála filmů který naplno využil jeho bojové schopnosti. Tempo je velmi ucházející. Storka je sice taková klasická béčková blbůstka ale neurazí a je pro potřeby žánru dostačující. Po opakovaném shlédnutí po hodně dlouhé době jsem se rozhodně nenudil. Odpustím i pár do očí bijících blbostí, protože to prostě patří k věci a své původní hodnocení ponechám. Kdo hledá dobrý akční béčko je na správný adrese.70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Absolútna vypekačka s PERFEKTNÝMI bitkami. Dacascos na nebesia! Ústrednej dvojici (hláškar+bitkár) to skvelo funguje a keď k tomu pripočítam skvelú B. Murphy - jasné 4... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mi vadila jediná věc.. Brittany tam byla na strašne malou chvilku :( Jinak akce, hlášky, fighty..parádní! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si jak obal VHS a samotný český název evokoval "Nebezpečnou rychlost" ale ve skutečnosti se jednalo o zcela jiný typ akčního filmu. Příběh jako takový je mizerný i na akční poměry ale bitky, kterých je více než dost jsou velice povedený, skvěle natočený a je na nich vidět, že byl Dacascos opravdu ve formě. Dost možná se jedná o jeho nejlepší film, což je ale ve výsledku docela zavádějící. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprosto zapomenutá ujetá béčková šílenost, která si bez pardonu půjčuje od Nebezpečné Rychlosti, Smrtonostné Zbraně, Mizerů a k tomu všemu je doladěná typickou Kung-fu řezničinou ala John Woo.Ano zní to šíleně a přesto to funguje dokonale.Co na tom že scénář je debilní jak ranní stávání do práce a Dacascos umí hrát jako já zpívat, když je to prostě akční a choreografická lahoda, která má neskutečně svěží nápady, boje jsou maximálně kruté, zvrhlé a dokonale ujeté.V noc na barandově mě to překvapilo jako svině a já si po dlouhý době opravdu užil ultimátní starej akčňák, o kterým sem ani netušil že existuje.Scéna s motorovou pilou mě smíchem rozmrdává ještě teď.70%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, fakt. Je to příjemně absurdně nadsazené, spíše do komedie (a sem tam i do parodie) hozené, navíc je to sci-fi, ale taky road movie! Některé hlášky nic moc, ne vždy se povedlo vtípky načasovat, pár vatoidních scén se tu taky najde, ale akce má slušnou choreografii, docela to odsýpá, nu a šílená holka z motelu mne bavila celou dobu - škoda, že tam s ní na závěr není nějaký gag. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nenápadné a příjemné béčko, kde vévodí Dacascos ve své nejlepší formě. Akcí našpikovaná jízda, plná vynikajících soubojů. Nic víc, nic míň. Pro nenáročné oko více než pohodově investovaný čas. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Devadesátková akční komedie, tím je myslím řečeno vše podstatné. Děj a "humor" na mentální úrovni žáků základní školy, občas i školy zvláštní. A povinný, pozitivně diskriminovaný "vtipný" černoch, je osina v zadku věru převeliká. Ale Dacascos nohama i rukama válel dobře, i když ho samozřejmě režie nechala trochu zrychlit. Ale hlavně a především, když už se zdálo být nejhůř a já zvažoval, jestli tu retardovanou debilitu nemám stopnout a hodit do koše, se na plátně zjevila nebožka Brittany Murphy v roli tak pěkné a na tělo jí skvěle padnoucí, že mě film najednou začal skoro bavit. Bohužel dlouho nepobyla a dál už se nic zásadního nestalo. Jo vlastně jsem ještě zjistil, že se tímhle veledílem dost okatě inspirovali (a scénu s muzikou v autě a kýváním se do rytmu dokonce natvrdo obšlehli) tvůrci Rush Hour o rok později. Ovšem Chan s Tuckerem, a hlavně ten jejich scénář, jsou oproti tomuhle videobéčku úplně jiný, na hony vzdálený level. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z troch filmov, ktore musíte vidiet, pokiaľ ste fanúšikmi Marka Dacascosa. Dalsie dva su China Strike Force a Only the Strong. Bitky su natocene prehladne v HK style plnom kontaktov a akrobatickych kuskov. Jednym slovom su proste fenomenalne a Mark predvadza maximum zo svojich schopnosti. Vysledne hodnotenie je ale len 6/10 prave kvôli vate medzi bitkami, ktora je riadne sialena, ale na mna neposobila zabavne, ale otravne. Co je mi dost luto, ale napriek tomu si bitky pustim este velakrat, takze kvôli nim film za vasu pozornost urcite stoji. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Toto je príklad, ako sa dá z mizerného námetu, s malým rozpočtom a slabými hercami (až na Brittany Murphy) urobiť slušný béčkový akčňák. Svižné dialógy a kung-fu akcia, ktorá viditeľne nesie rukopis hongkongského režiséra. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kde je druhá hlavní postava ukecaný černoch. Bolí z něho hlava a divák by byl možná rád, aby ho už konečně někdo zastřelil. CITÁT - Zmlkni ! ! .......... Bělocha tentokráte vystřídal klidný a umírněný číňan. Film plný akčních kung - fu scén a rachotem samopalů. DIALOG - TOBBY WONG ( Mark Dacascan ) : Říkala Apollo 14, viď. MALIK BRODY ( Kadeem Hardison ) : Řekl bych, že je to tam, co kouká ta velká raketa. Viděl jsi ten film, ne ?. TOBBY : Jsi vedle, to bylo Apollo 13. MALIK : Koukáš se moc na filmy.......... Finální souboj byl choreograficky velmi povedený, ale hudba byla hrozná. Apollo 14 dokonce i vystartuje. CITÁT - Proti černému muži nikdy nezvedej bič, ty hajzle !! ......... Srandovní akční snímek. Americký akční film o nepřemožitelném bojovníkovi, který má v hrudi mnohem víc než jen odvážné srdce.......... Scénář - Scott Phillips. ()

Reklama

Reklama