Reklama

Reklama

The Class of 92 je dokumentem o nejdůležitějších zápasech a hlavně vzestupu šesti mladých fotbalistů - Davida Beckhama, Nicky Butta, Ryana Giggse, Gary Nevilla, Phila Nevilla a Paula Scholese z britského fotbalového klubu Manchester United od roku 1992 do roku 1999. Dokument také sleduje dění sociálních i kulturních změn probíhajících ve Velké Británii v té době. (Dragoni)

(více)

Recenze (52)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ROČNÍK 92 CELKEM NASTOUPIL ZA MANCHESTER UNITED K 3268 UTKÁNÍM, VYHRÁL 26 HLAVNÍCH TROFEJÍ A 428 MEZINÁRODNÍCH POHÁRŮ..." /// Vzpomínání legend britskýho fotbalu na mládí a na takový ty věci kolem M.U., dojde i na ftipný historky … ovšem všechno směřuje k ,,treblu“ ze sezóny 1998 – 1999. Nechyběj dobový záběry, který přibližujou okamžiky, jenž musí každej fotbalovej fanda (bez rozdílů barev) milovat. Ano, byla to skvělá generace a Alex Ferguson to věděl. Tenhle tým mohl mít jen jeden výsledek… Dokument pro ty, kteří vědí... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes, Phil a Gary Neville... 2.) Je nás šest. Mivek, Uďa, Petv, Mauvtin… ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Generace, která ovlivnila miliony lidí. Generace, která i mě přivedla k fotbalu. Generace, která mě přivedla k Manchesteru United (v tomhle jsem ale naštěstí dospěl - wafc). Skvěle natočený dokument, který přiblíží začátky kariér všech šesti borců (Beckham, Scholes, Giggs, Butt, Gary, Phil). Dílo obohacené o méně známé fakty, záběry, obrázky, rozhovory... Jsem strašně rád, že tohle vzniklo. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jsem zarputilým fanouškem UTD již 18.rokem, co bych asi taky mohl takovému dokumentu dát jiného, než-li plnou palbu,že? Né, tak samozřejmě určitý důvod to je, nicméně je to fakt skvěle vyprávěný dokument o jedné velké éře fotbalistů, kteří měli to štěstí a sešli se v jedné juniorce přibližně stejně staří v jednom časovém úseku. A co samozřejmě podpořilo jejich růst a vůbec jejich zviditelnění, byl bůh SAF...navíc zde dostanete i slušnou porci zákulisních štěků, drbů a hlášek v jedinečném podání především Ryana Giggse, Paula Scholese a bratrů Nevillových............moje hodnocení = 9,5 z 10. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanoušek Manchesteru United (fandím Arsenalu), tak jsem si tento dokument o talentované partě mladíků užil. Krásná ukázka toho, jak mohou být prognózy ve sportu ošidné. Legendární finále Ligy mistrů s Bayernem samozřejmě nelze zapomenout, takové závěrečné rozuzlení zápasu se nevidí denně. Přál jsem to tehdy shodou okolností United, už jen proto, že vůbec nemusím Bayern. Pohled do zákulisí závěru sezony a vzpomínky některých přímých aktérů právě na ten poslední zápas mě přesvědčily o plném počtu hvězdiček. Překvapily mě hlavně vstupy Davida Beckhama, nikdy jsem ho fotbalově neobdivoval, raději jsem měl třeba Ryana Giggse, ale lidsky mi tady Becks spolu se slušňákem a pracantem Gary Nevillem sedl nejvíc. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

DAVID BECKHAM, NICKY BUTT, RYAN GIGGS, PAUL SCHOLES, PHIL a GARY NEVILLE.......je třeba něco dodávat?? :-) Snad malá vzpomínka na legendární finále LM v 99. Já i můj nej kamoš jsme si vsadili na výhru United každý za pětikilo (v té době to pro nás byly nějaké peníze), uvařili kotel špaget, nachystali víno a šlo se na věc.....v devadesáté minutě stále za stavu 0-1 kamarád zlostně bere lístek a trhá ho na tisíce kousíčků které háže před sebe na zem (abych byl upřímný, já to samé neudělal jen z lenosti, nechtěl se mě hledat v peněžence)....to co následovalo byl nejsilnější fotbalový emoční masakr mého života. Vidět ten jeho něvěřícný výraz a oči jak klouzají z obrazovky na ty lístečky před ním......K NEZAPLACENÍ :-)))) Stejně tak tento brilantní fantastický dokument při jehož sledování mě občas běhal mráz po zádech. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Dvaja hráči, Nicky Butt a Phil Neville, museli z Manchestru odísť, lebo manažérovi Fergusonovi bolo ľúto nechať ich sedieť len na lavičke náhradníkov. Obaja boli členovia ročníka '92. (vander19)
  • Alex Ferguson vo svojej knihe prezradil, že gól, ktorý strelil Ryan Giggs Arsenalu v semifinále F.A. Cupu po sóle cez celé ihrisko, považuje za najkrajší, aký kedy videl. (vander19)
  • David Beckham, jedna z opôr ročníka '92, musel opustiť United po tom, čo si začal myslieť o sebe, že je viac ako klub. (vander19)

Reklama

Reklama