Reklama

Reklama

Muž jeho života

  • Francie L'Homme de sa vie (více)
Trailer

Jako každý rok se Frédéric a jeho manželka Frédérique chystají strávit letní prázdniny v jejich rodinném domě na provensálském venkově. Manželům dělá společnost jejich syn, bratranci a sestřenice, babička, sestra, švagr... zkrátka celá rodina. Do sousedního domu se však nedávno nastěhoval neznámý muž Hugo, který okolní svět vnímá nadšenýma a zvědavýma očima. Frédéric ho pozve na rodinnou grilovačku, kde se rozjařený a spontánní Hugo otevřeně přizná k homosexualitě. Po žoviální večeři zůstanou osamocení dva muži na terase až do svítání a ocitnou se v horlivé výměně svých radikálně odlišných představ o lásce a životě. Frédérique si na zdánlivě normální a pokojné dovolené všimne narůstající vzdálenosti a odtažitosti mezi ní a jejím manželem a rozvíjejícího se silného pouta lásky mezi Hugem a jejím manželem. A to i bez toho aniž by věděla o jejich nočním intimním rozhovoru, který navždy změní životy všech okolo. Pouto dvou mužů každým dnem sílí a v srdci každého zavládne nepokoj a zmatek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Krásný a příjemný snímek, z něhož dýchá Francie snad z každého záběru. Skvělá hudba, nádherné prostředí a příroda. Osobitým způsobem zpracovaný příběh dvou můžu, kteří se jednoho dne potkají. Celou noc stráví konverzací o životě, láskách a vztazích. Výborný scénář, já se ztotožnila s názory Huga, jehož ztvárnil Charles Berling. Tento muž mě zaujal:) Má velké charisma a trochu mi připomínal Williama Fichtnera. Takže, chlapi diskutují až do rána a jejich diskuse jsou prokládány scénami z následujících dní. A z těchto scén se opět vracíme do onoho večera, kde se kromě dlouhého povídání stalo ještě něco. Druhý muž totiž začne něco cítit. Ze začátku možná zvědavost, jenže neprobádané oblasti jsou tak lákavé a touha je silnější než člověk sám. Rodinná a prázdninová pohoda získává své první trhliny. Žena si všímá a začne něco tušit. L' Homme de sa vie může být pro někoho zdlouhavým filmem, mně se však moc líbil. Má výborné výkony všech představitelů a lehce melancholickou atmosféru letních nezávislých filmů typu "vypadá to, že se vlastně nic moc neděje, ale ono se děje." A ta božská, tklivá píseň Ma Vie à l'Envers, jíž hraje na kytaru u jezírka Anna Chalon... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad filmu, který by při konvenčním způsobu vyprávění byl asi tak na lepší tři hvězdičky. Tady ale celkový výsledek obrovsky pozvedá ve své nepopisnosti mimořádně invenční režie. Jméno Zabou Breitmanová si musím zapamatovat. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Snímek, někdy se až moc vlekoucí, situovaný na letním francouzském venkově je zamyšlením nad vztahy, sexuální orientací, má vnitřní napětí, dobré herecké výkony … možná bych ubral trošku procent gay obsahu ... není to jen o tom ... 6765 ()

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Oficiální text distributora je trochu zmatečný. Jde o příběh jedné francouzské rodiny během dovolené na kouzelném statku na venkově. Nic dramatického, taková klidná prázdninová nuda s rodinnými večerními dýchánky. Pod zdánlivým klidem rodinné pohody, jak už to bývá, však dřímají zasutá místa, neukojené touhy a tak. Bylo by příliš zjednodušující to brát jen jako gay tematiku. ()

Reklama

Reklama