Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší tajná agentka Německa se pouští do náročného úkolu pod názvem Operace Lena. Rozkaz k zahájení této mise přišel přímo z Hitlerova sídla... Hamburg, Německo: V noci z 2. září 1940 je mlha a zima. Skupina německých špičkových špionů se loučí v Hotelu Jacob.V tmavém koutě proslulé restaurace sedí dva muži v doprovodu ženy: Very Schalburg, nejlepší a nejkrásnější tajné agentky v Německu, která se pouští do  nejnebezpečnější mise své kariéry: "Operace Lena". Rozkaz k zahájení přišel  přímo z Hitlerova sídla: pomocí tajné identity budou pozorovat vojenské základny a letiště v Anglii. Tyto informace jsou nezbytně nutné  pro invazi na Britských ostrovech... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (5)

kingik 

všechny recenze uživatele

Správně německy tuhá Valerie Niehaus. Špiónka Vera von Schalburg mohla roztahovat nohy árijcům, nicméně se rozhodla jít proti svým nacistickým zaměstnavatelům, tudíž vznikl konfliktní stav, v němž sice nastavila ochotně svůj pekáč německy hovořícímu šéfovi, divák si musel v tomto erotickém náznaku hodně domyslet, ovšem přeběhla v zásadě na správnou stranu, načež zamávala orlicím a hákovým křížům a po zbytek života obracela seno. Zjednodušená verze eskapád krasavice s ruskými kořeny je jednoznačně v pevném stažení pánve Valerie Niehaus, která tento tv počin tlačí kupředu, aby si divák nevšiml skromné výpravy, faktických nedostatků a zkreslení osudu zajímavé ženy, o které mnoho diváků nebude mít velké povědomí. Portugalský režisér Miguel Alexandre specializující se ponejvíce na tv filmy toho využil, aby v rámci omezených produkčních prostředků natočil příběh, který spíše bude bavit, než aby se přísně držel historických reálií, načež film obsahuje nemálo nechtěně úsměvných momentů, které ovšem svým šarmem a úsilím koriguje titulní ženská herecká hvězda. Je tedy hlavně škoda, že film se nevydal cestou provokativní erotiky a drastičnosti ve stylu Paula Verhoevena, ačkoliv občasně inklinuje ke křečovité snaze napodobit jeho režijní styl, nicméně i tak lze tento snímek považovat za vrcholné dílo Miguela Alexandra vzhledem k jeho dosavadně nevýrazné tvorbě. Výrazná Valerie Niehaus si zaslouží vyšší známky. Pitominy ve filmu popudí historiky, mě nikoliv, a absence obnažené kůže vyloženě irituje diváka nemravu. A školení z historie v tomto případě odpadá. Bude to tak (vzhledem k smyšlenému obsahu) lepší. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na špionážní film je to moc blbé a že se to odehrává za války dávají tušit jen přítomné uniformy. Navíc ten obraz Very von Schalburg je až moc idealizovaný a jejímu přechodu k Britům a s tím souvisejícímu obratu na fanatickou antinacistku, tomu se člověk musel smát. Jak normálně Němcům ty válečné záležitosti jdou, tak tohle se silně nepovedlo. Navíc to tvůrci zazdili závěrem. Za Valerii Niehaus 15% P.S. Vera von Schalburg zemřela na Ostrovech v roce 1993. Toliko k té ztracné stopě v roce 1945. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Vera von Schalburg sa narodila na Sibíri v Rusku a po októbrovej revolúcii utiekla s rodinou do Dánska. Neskôr žije v Paríži kde sa živila ako prostitútka. Tu bola zverbovaná do Abwehru a v roku 1938 poslaná do Anglicka.Už vtedy bola dvojitým agentom nemeckej a sovietskej tajnej služby. V Anglicku ju odhalili a zatkli, krk si zachránila tým, že začala spolupracovať aj s britskou tajnou službou.Film sa odohráva pred 2. svetovou vojnou a v priebehu vojny a je inšpirovaný niekoľkými skutočnými udalosťami.Po vojne sa vrátila do Nemecka, ale nakoniec sa usadila v Anglicku kde v roku 1993 aj zomrela. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Špionážní televizní film z období 2. světové války nemající naprosto čím zaujmout. Příběh mdlý, bez napětí, atmosféry či emocí. Nic tady nefunguje a nepomůže tomu ani fakt, že hlavní postavou špiónky je Němka donucená pracovat pro Brity. K reálnosti a uvěřitelnosti příběhu tu chybí především určité historické souvislosti na obou stranách bariéry. Pravda od televizního filmu se moc očekávat nedá, ale když je k filmovému uspokojení setsakramentsky málo, nemá cenu nad tím ztrácet čas. ()

stanslon odpad!

všechny recenze uživatele

Film mi připomněl sovětské, z dob mého mládí. Je neuvěřitelné, jakou sračku dokáží vyrobit v koprodukci Německo-Rakousko-Maďarsko v roce 2013 a ještě to myslet vážně. Rambo v romantické noční košilce německé dvojí agentky, které všechno vychází, ale jak se zdá, po válce ji odpráskne jeden z jejích kompliců, na rok starý příkaz admirála Canarise. Takovou kravinu by snad nedokázal natočit ani štáb naší historické První republiky. ()

Reklama

Reklama