Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pátrání po nezvěstném otci a ztraceném drahokamu v srdci Indie navždy změní život německé učitelky Annie i její pohled na svět... Annie Krüger je učitelkou v soukromé škole v Mnichově. Pro neshody s ředitelem ze školy odchází. Brzy na to jí volá recepční hotelu v Radžastánu v Indii, že jejího otce už týden nikdo neviděl. Annie se vypraví tedy otce hledat a v letadle se seznámí se zámožným mladíkem Arunem, synem posledního mahárádžy. Cestou z letiště jí z taxíku ukradne dívka kabelku. Annie za ní běží do slumu, kde se seznámí s mladíkem Karanem, který ji odveze do hotelu. Recepční, ač nerad, pustí Annie do pokoje jejího otce přespat. Tam dívka objeví zápisník s několika jmény. Druhý den doveze Karan Annie zpět ukradenou kabelku. Karan začne Annie dělat rikšu. Annie míří na policii, ale o doktorovi Krügerovi nemají žádné zprávy. Annie začne objíždět lidi na seznamu. Jakmile ale všichni uslyší jméno Krüger zavírají dveře. Přijme ji až milionářka Maritha Singh, která potvrdí, že se s doktorem znala.V domě se Annie setkává opět s Arunem, je synem Marithy. Annie pokračuje dále do Tispuny, humanitární organizace, kde její otec pracoval. Tam si na něj ale nikdo nepamatuje. Druhý den jde se Sarunem na večírek, kde se snaží o otci něco zjistit. Maritha má na krku smaragd, který jednou dostane Arunova žena. Annie zná smaragd z otova vyprávění. Karan je v tuto chvíli odvážen do vězení, poté, co slum srovnaly bagry ze zemí. Annie se dozvídá, že její otec měl poměr se zdravotní sestrou Menou. Arun začne Annie pomáhat a zjišťují, že Mena je již mrtvá, ale měla bratra Minu - Minu. Annie si ho již na ulici všimla, je to muž bez nohou. O pár hodnin později se Annie dozví, že otec je mrtvý. Měl nehodu v taxiku, kde následně uhořel. Zdrcená dívka se přestěhuje do domu Aruna. V den pohřbu vysype Annie otcův popel do posvátné řeky. Celé to sleduje ale jeden muž - její otec. Nezemřel! (TV Barrandov)

(více)

Recenze (3)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Oceňuji 1. krásné obrazy Indie, 2. citlivý přístup k jejím obyvatelům, 3. neočekávaný vývoj postav a celého filmu, 4. sympatické kouzlo všech účinkujících, 5. romantické kouzlo. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Film jsem vnímala jako indickou dobrodružnou pohádku s krásnými přírodními záběry, která je zaměřena na výklad tradic a náboženských zvyklostí v této exotické zemi. Kouzelná je především výprava spojená s prohlídkou města - jeho paláců i slumů a poukazem na dosud trvající postavení kast v indické společnosti. Příběh a herecké výkony ustupují v tomto případě do pozadí před kouzelnými ukázkami historických městských lokalit i současného pouličního ruchu. Nikdy jsem takový film neviděla, takže mu přisuzuji i určitou originalitu. Pohádkovost dokazuje fakt, že německá dívka by se sotva mohla bez omezení volně pohybovat a zasahovat při svém pátrání po otci do soukromí vysoce postavených rodin. Podle mne by ve skutečnosti jako osoba nežádoucí zmizela na dně řeky. Bylo to zajímavé, líbilo se mi to. ()

Mr. Movie 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení, při stopáži 173 minut jsem čekal nudu a spánek. Jednu hvězdu přidávám za autencititu obrazu Indie, respektive míst, které byly ukázány. Jediná scéna se kterou jsem měl problém bylo vrácení ukradené kabelky :-))) Ale k filmu to samozřejmě patří, nejde o dokument. ()

Reklama

Reklama