Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (228)

golfista 

všechny recenze uživatele

Hrozný název, nevábný námět, v Londýně žijící režisérka narozená v Keni - půjčeno ze zoufalství. Z nějakých (pro mě zpočátku těžko pochopitelných) příčin se mi tenhle film líbil. A to tak, že hodně :) Možná jsme už přesyceni těch Hollywoodských velkorozpočtových bijáků a dát si sem tam něco "normálního", příjemného, trošku sladkého s jemným humorem nám udělá jenom dobře. Takže pokud vás Beckham v názvu odradil, honem to napravte, protože o něj tu opravdu nejde. Budete odměněni příjemně stráveným večerem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bend It Like Beckham je pôvabná komédia, ktorá vám pripomenie, že sa nemáte vzdávať a máte ísť za svojimi snami. Kultivovaný, jemný humor ťaží režisérka Gurinder Chadha z kontrastu dvoch diametrálne odlišných kultúr. A s hercami to vie ako málokto iný. Hlavne mladú Parminder Nagra si zapamätám. Ak máte radi osobité komédie s britským nádychom, veríte že sny sú uskutočniteľné a prípadne ste tak trochu nepochopený outsider, neváhajte. Billy Elliot to síce nie je, ale rozhodne je to film, ktorý vám niečo dá. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další suchá a předvídatelná britská komedie. Tentokrát ještě sušší a předvídatelnější než obvykle. Jednu věc však musím pochválit – Keira kope i vypadá výborně. 50% Zajímavé komentáře: Marius, Hogun, anderson, Mahalik, Jeržik ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pak nemá být v Americe náš fotbal, jejich soccer,sport pro slečinky, když ty holky v týhle komedii ani o ničem jiným nemluví. Ano, je to divné koukat na holky, jak hrají fočus, ale na druhou stranu je to něco jiného, neokoukaného, co pobaví maximálně a nejspíš jen evropského diváka. Na to, že tento film pochází z Velké Británie jsem čekal poněkud více humoru, profesionálnější postavení k tomu sportu a snahu zaujmout diváka. Jenže příběhově je to absolutně na suchu. Předvídat se dá hodně a celkově už nemá prakticky čím zaujmout. No a pak mě ještě vytáčí ten název. ...Blafuj jako Beckham... Solidní tahák na diváky. Ale zase proč ne. Beckham je star, takový Wayne Rooney by asi u fanynek těžko vynikl jako on. --- Ahoj. - Kde normálně hraješ? - V parku. - Na které pozici? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jako komedie mně osobně tenhle film příliš nefungoval (v žánru etnických komedií je pro mě nedostižná Moje tlustá řecká svatba), okouzlení Beckhamem zrovna neprožívám, spíše mě odrazuje a odpuzuje jakožto podprahová mediální hvězda, která na vás útočí ze všech stran, ale zajímavé bylo dějové zasazení do indické komunity žijící v Londýně a nebollywoodský příběh náctileté dívky milující fotbal a snažící se v něm dokonce prorazit. Může být ještě nějaký větší symbol ženské a etnické emancipace? ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak to jako nezávadný rodinný televizní film s obligátním sdělením docela ujde. Ovšem na komedii tomu chybí humor, na sportovní snímek nějaké zápasy a na "vztahovku" pro náctileté zase schází ty vztahy. Rádoby sportovné sekvence jsou střihem a režií naprosto děsivé, ale stejně jich je tak pomálu, že to naštěstí nezačne ani lézt na nervy. Holky jsou sympaťačky, byť Keira je tu ještě strašné střevo, ale podráží jim nohy rozpačitý začátek a neúnosná stopáž. Za tu by tvůrci měli dostat červenou kartu. Na lavici tuctových filmů, jakých jsou desítky do roka, to však bez výraznějšího zadýchání stačí. Pokud vám to nevadí, tak není důvod proč se na tuto cestu za velkým snem navzdory předsudkům rodiny a okolí nepodívat. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Sólo pro kulatý nesmysl...Indická Popelka v kopačkách dobývá zelený trávník i srdce trenéra ve velmi příjemné multikulti komedii, kde se střetává svět tradiční indické rodiny a metropolitního Londýna v bollywoodských-fotbalových videoklipových sekvencích. Jess si v honbě za svým snem dává malou domů, sedí na střídačce v kuchyni, je faulována, sóluje, ocitá se v ofsajdu a svou první penaltu neproměnuje. Naštěstí je tu česká ulička, Panenkův dloubák a míč režírovaný Gurinder Chadha nakonec končí za brankovou čárou. Ale na hřišti i mimo něj dominují zářivě klučičí Keira Knightley a nevrle charimastický Jonathan Rhys-Meyers. Pro fanoušky/odpůrce Beckhama: ve filmu se objeví cca asi dvě vteřiny naživo a deset vteřin v televizi. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Craig Pruess: 1. Atomic - Blondien ,2. Baddest Ruffest - Backyard Dog ,3. Darshan - B21 ,4. It's Beckham's Corner - Dialogue ,5. I Wish - Victoria Beckham ,6. Learn To Cook Dahl - Dialogue ,7. Jind Mahi - Malkit Singh ,8. Tere Bin Nahin Lagda - Partners In Rhyme/Nusrat Faten Ali ,9. Move On Up - Curtis Mayfield ,10. Noorie - Bally Sagoo ,11. Juicy Juicy Mangoes - Dialogue ,12. Eyes Down - Dialogue ,13. Inner Smile - Texas ,14. Independence Day - Mel C ,15. Can't Make Round Chapattis - Dialogue ,16. Punjabiyan Di Shaan - Bally Sagoo/Hans Raj Hans ,17. Kinna Sohna - Bally Sagoo/Gunjan ,18. Nessun Dorma - Tito Beltran ,19. Hot Hot Hot - Bina Mistry ,20. Offside Rule Is - Dialogue ,21. Rail Gaddi - Kuljit Bhamra , ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Billy Elliot pre popkorňákov; pre ostatných veľmi príjemná nevulgárna komédia, ťažiaca z kultúrnych rozdielov babylonizovaného Londýna. Najvtipnejšie na celom filme sú súboje generácií a odstraňovanie predsudkov rodičov (špeciálne matky sú poriadni "mimoni"). Myslím, že všetkým hercom role výborne "padli" a i keď réžia nie je prvotriedna, pár vydarených okamihov sa nájde. Problémom ostáva trochu prestrelená stopáž, nebyť jej, idem možno i vyššie, lebo takýchto pohodových filmov je ako šafranu.8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako nudný konzervativec musím mít radost z toho, že v dnešním zběsile rychlém světě alespoň indické dívky mají naplánovaný život dle uznávaných letitých tradic. Proto od Jess nečekám nic jiného než svatbu, plodění dětí a starost o rodinu. Jenže mé fotbalové geny stejně převažují nad těmi konzervativními. Takže jsem rád, že Jess nechce rodit, hrát kriket ani pozemní hokej, protože umí svištět s míčem přilepeným k noze, driblovat, zaseknout i pálit pod víko tak, jako já v divokých snech. Já mám prostě rád holky i fotbal, takže je mou povinností mít slabost i pro tento snímek. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie se sympatickým obsazením o tom, že bychom měli jít za tím, po čem toužíme. Takových filmů není v dnešní pragmatické a cynické době nikdy dost. :o) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film - buď ho milujete a nebo nechápete jak ho někdo může milovat. Já jsem z těch, co to nechápou. Na mě až moc přesušené. Film si rozhodně nezaslouží nést ve svém názvu Beckhama. Jediná pozitivní věc je tady krásná Keira. Dál nic. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie o indické fotbalistce, která se snaží být hvězdou fotbalových stadionů jako David Beckham. Jde sice spíš o takovou průměřnou komedii ale každý správný fotbalový fanda kulatého nesmyslu jako jsem já, si musí přičíst hvězdičku navíc :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Já mam k fotbalu dost blízko a mám pro něj slabost, takže mam i filmy z fotbalovýho prostředí hodně rád. Tohle je sice ženskej fotbal, což je trošku rozdíl, ale aspoň tam zanikne to, že jak Keira, tak Parminder (ta je na tom líp a nechápu jak může být o 10 let starší než Keira) hrát fotbal opravdu neumí a i přes značný schovávání za střih, to je dost patrný, ale to sem si jen tak rejpnul, jelikož si toho dost všímám, ale tady to neni moc podstatný, takže už držim hubu. Nicméně tohle neni film jen o fotbalu, ono by se spíš dalo říct, že fotbal, ač se to úplně nezdá, je až na druhý koleji a daleko víc se děj věnuje vztahům, tradicím a v podstatě takovým rodinnýmu prostředí muslimů v Anglii a i když těhle rodinodramatických filmů nejsem zrovna zastánce, tak ve spojení s fotbalem sem se docela příjemně bavil. Krom toho na začátku filmu se v záběru mihne hlavičkující a pochodující Jenda Koller ještě z dob, kdy byl v Anderlechtu a to se cení. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Sem tam docela úsměvná, pohodová oddechovka s příjemným hereckým obsazením a nezvyklým prostředím ženského fotbalu. Trapné scény a klišé se zde sice najdou v hojné míře, ale na druhou stranu Blafuj jako Beckham si nehraje na něco, co není, takže to vidím na pěkný průměr. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Existuje veľká hŕstka anglických komédií, ktoré mi sadnú perfektne, ale táto sa k nim ani zďaleka nepriblížila. Futbal mám rád a ani ten ženský neodsudzujem. Komédie priam milujem, ale toto malo od všetkého ďaleko. Všetko priehľadné, nesmierne rozťahané a ani sa nepamätám, kedy som sa tak tešil na záver filmu. Jedna hviezda je za príjemnú hudbu, ale inak to bolo čistý celulo-odpad! 20%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nemám z toho moc dobrý pocit..vlastně jsem se tomu "propůjčila"jen kvůli Keiře a i tak mne to docela zklamalo.Kdybych se na to podívala znovu,možná bych ještě snížila hodnocení.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Svižná a vtipná komedie, která mne příjemně překvapila. Největší zásluhu na to mají asi obě hlavní herečky, které jsem si tímto filmem dost oblíbil. ()

Reklama

Reklama