Reklama

Reklama

Blafuj jako Beckham

  • USA Bend It Like Beckham (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je vám osmnáct, milujete Beckhama a umíte to s míčem tak dobře jako on, patří vám celý svět. Ale to je omyl! Pokud se totiž jmenujete Jess, je vám sice osmnáct, ale jste dívka, a navíc Indka - zapomeňte na to! Myslíte, že by vás vaši příbuzní, jejichž jediným cílem je najít pro vás vhodného ženicha, nechali hrát takovou mužskou hru, jakou je fotbal? Tím spíš, kdybyste tak mohla překazit sestřiny vyhlídky na dobrý a vhodný sňatek! Jess ale jednoho dne potká stejně starou Jules, která hledá nové talenty pro dívčí fotbalové družstvo. Jules má o své budoucnosti jasno. Chce se dostat do Spojených států, kde je dívčí fotbal respektován a kde se může stát profesionální hráčkou. Jess a Jules velmi rychle sblíží společná vášeň pro fotbal, oběma se na hřišti velmi daří. Problémy nastanou, když se obě zamilují do svého trenéra a Jessini rodiče zjistí, že jim dcera něco tají (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (228)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Příjemné, oddychové, správně ulítlé...a naštěstí pro mě s českým dabingem shlédnuté, jelikož pokaždé, když vidím v originálním znění Keiru, nemohu se ubránit pocitu, že jí každou chvilkou za používání megasilného britského akcentu ulítne spodní čelist...............moje hodnocení = 6 z 10. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

K futbalu mám veľmi pozitívny vzťah, sám som ho vyše 10 rokov hrával a tak som veľmi rád, že o ňom konečne vznikol dobrý film. BLAFUJ AKO BECKHAM ale rozhodne nie je len o futbale, ale zvýrazňuje i iné, vážnejšie motívy, akými sú napr. bariéry medzi kultúrami a v neposlednom rade i to, aké je dôležité bojovať za svoje sny. Film o futbale a v hlavných úlohách hrajú ženy, možno by si niekdo povedal, že to nie je dobrý nápad, ale určite by sa mýlil, pretože práve táto skutočnosť je pre film najväčším stimulom. Parminder Nagra a Keira Knightley zahrali svoje party veľmi dobre, no to platí len po hereckej stránke, lebo hlavný dôvod prečo vidíme zo samotných futbalových zápasov tak málo a nie moc pôsobivých záberov (s výnimkou záverečného futbalového kopu), je asi fakt, že v reálnom živote moc futbal hrať nevedia. Ale možno sa mýlim. Čo mi ale chýbalo na trávniku, to mi v zápätí vynahradila sympatická indická rodinka, s ktorou bola naozaj sranda. ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi milý a příjemný film, který ve mně zanechal dobrou náladu a příjemný pocit. I když byl hlavní příběh poměrně jednoduchý a závěr velmi očekávatelný, musím dát za ****, neboť mě velmi překvapil výborný herecký výkon hlavní představitelky (britské Indky - byla fakt docela hezká) i ostatních neznámých herců. Pokud bych měl srovnávat se Super náhradníkem, tak jednoznačně vítězí Beckham. Stojí za zhlédnutí ;-) ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Nenáročná podívaná, žádné velké umění, ale jsou tam hezké holky, fotbálek, co si chlap může přát víc;-) Za to hvězdička navíc... ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Film se mi docela líbil. Neokoukaný téma. Role trenéra J. Rhys Meyersovi fakt sedla. Akorat sem jim s Parminder K. Nagra nějak nevěřila tu náklanost. A z Keiry sem měla pocit, že jí ten fotbal přímo baví..:) 70 % ()

Herráček 

všechny recenze uživatele

A to ještě jenom ze soucitu... Tohle je celé děsivě stupidní... Scénářem počítaje, přes herce a zobrazení fotbalu až po režii, kdy všechno vyznívá příšerně neuvěřitelně a vzdáleně... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Dalo se z teto divci kopaci komedie vymacknout vic. (Keira Knightley) vypada jako anorekticka a cely indicky herecky ansambl pusobi spise toporne nez svizne. 50% ()

joshula 

všechny recenze uživatele

kdo má rád aspoň trochu fotbal a chce u něčeho zapomenout na starosti všedního dne, tak si myslím, že je tozrovna tento film. Nic náročné a složité. Prostě vše se jednou může stát. ()

Rssa 

všechny recenze uživatele

Nezávadná komedie s velmi dobrým J.Rhys Meyersem a k nakousnutí pěknou Keirou. To jediné si pamatuji z celého filmu, přestože byl o nějaké Britce indického původu a o její snaze hrát fotbal i když je holka. 65 % ()

beyli 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, Keiru Knightley mám celkem ráda a Jonathana Meyerse docela také. Děj filmu se mi celkem líbil, i když byl chvílemi zdlouhavý, proto jen tři hvězdy. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Film ideální na večer se (sportovně založenou) přítelkyní a ukázka toho, jak i zábavné, romantické bijáky mohou být alespoň částečně o něčem. Ale abych nepřechválil... Jako syžet slouží poněkud omšelá pohádka o talentu, který si musí tradicím navzdory najít cestu (jakýsi britský americký sen), za vlasy přitažený pohled do sikhské rodinky pobaví a trochu poučí. Keira „hraje“ jako obvykle, kozičky na trávníků věru hezky poskakují. Chybí snad jen trochu víc plnokrevné legrace a/nebo menšiňácké autentičnosti – obvykle se vyhraněnosti nedoprošuji, ale zde jsem bojoval s dojmem, že je od obojího (a nakonec i těch koziček – scén ve sprchách mohlo být víc, nebo prostě alespoň nějaké... nějak méně, než by být mohlo. Přesto celkem vkusné, a to v rámci žánru není málo. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se jedna mladá Indka vzepře svému otci a chce hrát fotbal a chce ho hrát jako Beckham. Natočit to jen Američané, tak snad Indka na konci filmu bude hrát v MU, Realu, AC či LA Galaxy právě po boku Beckhama. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Filmy z fotbalového prostředí se musí sakra nepovést, abych je ohodnotil bídně a tenhle není výjimkou. Je dobrý, navíc se týká fotbalu ženského a příběh hlavní postavy je dojemný. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Film, kde jsem objevil Keiru a zároveň film na který jsem se mnoho let poté konečně podíval jen kvůli ní. Začátek sice nadějný a v tipný, třeba když si matka naivně myslí, že Keiře ještě rostou. Jenže zlom nastává v Německu, kdy se začíná rozvíjet to nejklišoidnější hollywoodské love-story a hlavní hrdinka nakonec dostane všechno na co si vzpomene. A i s Keirou, které "přebrala" trenéra (ten musel být asi úplně slepý), jsou za pár dnů zase nejlepší kamarádky. Pak je tu šíleně natahovaný konec, od posledního zápasu je to snad přes půl hodiny. Ani ty fotbalové záběry za moc nestojí, chápu, že hlavní hrdinky musely být herečky, ale mohli alespoň najmout normální fotbalistky na ty zbylé pozice v týmu. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Achjo. Tak tenhle film mě po pravdě hodně zklamal. Vím o co v něm šlo především, ale způsob jakým byl film natočený je až příliš průměrný. Takže lepší 2* (50%) ()

blues 

všechny recenze uživatele

dal bych o hvezdicku vic, ale s fotbalem to ma pramalo spolecneho (ani sem to necekal), zapletka klasicka, happy end nesmi chybet, jen jako reklama na beckhama je to good. A K.Knightley je proste bozska! ()

M.I.K.E. 

všechny recenze uživatele

David Beckham miluju,tak sem si jako je skalní fanoušek nemohl nechat tento film ujít,ale po pravdě řečeno jsem od toho skoro nic nečekal,o to víc mě překvapilo jak jsem se u toho bavil,není to žadná revoluční komedie,ale je to mílí snímek jenž nám říká abys jsme šli za svým cílem - i když jsem Ind chci hrát fotbal v Anglii - za každou cenu - 3 a třičtvrtě * ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Rachetická Keira by měla přibral pár kil, a nehrát si na obyvatelku Auschwitz-Birkenau, jinak bych si tipnul, že se nám časem nehezky rozpadne. To co stojí za vyzdvižení jsou rozhodně příjemní herci, kteří jen dokonale podkreslují to co se nám režisérka snaží naservírovat. Naopak to co bych vytknul je retardovaná technická stránka filmu, kdy máte u všech fotbalových scén neodkladný pocit, že každouch chvíli musí na trávník vpadnout ten psí sportovec Buddy...;) ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, krásný a spontání... já mám vůbec ráda filmy opředené aromatickým kouzlem Indie. I když bych si přála, aby byl vývoj děje jiný... přece jenom ten trenér se mi k Jess nehodil... ale i tak, byla to pohodovka! ()

Reklama

Reklama