Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(39)

Ve své snaze o světovou nadvládu toužil Hitler po těch největších a nejvražednějších zbraních v dějinách. V tomto pořadu se zaměříme na šokující i hrůzostrašnou strategii bleskové války, jedinečné opevnění Normanských ostrovů a vůdcovu megaponorku, tichého zabijáka, který mohl nacistům vyhrát válku. Důkazy o těchto děsivých zbraních a neuvěřitelných obranných konstrukcích najdete po celé Evropě, pokud víte, kam se dívat. Nacistické megastavby vám představí tým expertů na temné cestě skrz evropská pohoří, lesy a industriální zóny za odhalením světa nacistů, který byl po desetiletí skryt. Pomocí dramatických rekonstrukcí, propracované počítačové grafiky a málo známých archivních záběrů se v každém díle dozvíte osobní příběhy mužů, kteří navrhovali, stavěli a řídili Hitlerovy děsivé megazbraně. (National Geographic)

(více)

Recenze (15)

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné stavby a vynálezy za doby 2. světové války, Hitler chtěl vše největší a nejlepší, aby nemohl na bojištích prohrávat. Kdoví jak by válka dopadla, kdyby na některé projekty bylo více času? / Viděné epizody *6.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi podrobná televizní minisérie, která mapuje neuvěřitelné stavby a inovativní zbraně Třetí Říše. Nazi Mega Weapons rovněž nabídne i scény s herci, což skvěle dotváří atmosféru a dokumentární materiál. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Megalomanské stavby pro vojenské účely. Je neuvěřitelné, že se většinou zvládly postavit za tak krátkou dobu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Naštěstí tenhle National Geoprojekt neplatí až za tak mega jako samotné megastavby, o nichž pojednává.. V důsledku ovšem vskutku výtečný cyklus.. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Vo svojom úsilí o ovládnutie sveta Hitler požadoval vytvorenie najväčšie a najnebezpečnejšie druhy vojenskej techniky v histórii. Vytvorili obrovské stavby, niektoré originálne zbrane ale aj najvražednejšiu výzbroj s pomocou ktorých chcel získať kontrolu nad národmi a ktoré by mu zabezpečili vyhrať vojnu. Celkovo boli vytvorené 3 série dokumentov po 6 dielov. 1. séria : 1. Atlantický val, 2.Odpaľovacie základne rakiet V2, 3. Ponorková základňa, 4. Super tanky, 5. Tryskáčove jaskyne, 6. Pevnosť Berlín. 2. séria : 1. V1 Hitlerova odvetná zbraň, 2. Vlčí brloh, 3. Himmlerova SS, 4. Siegfriedova línia, 5. Hitlerove mega lode, 6. Kamikadze, samovražední atentátnici.. 3. séria: 1. Orlie hniezdo, 2. Hitlerova ostrovná mega pevnosť, 3. Vojnový stroj, 4. Hitlerove vražedné ponorky, 5. Japonska super pevnosť, Tichomorské mega lode. Dokument Nacistické megastavby sa snaží poukázať na významné historické lokality, pokúša sa odhaliť fascinujúce osobné príbehy mužov, ktorí navrhli, vybudovali a prevádzkovali tieto desivé mega stavby, ktoré ešte stoja, alebo existujú aj dnes. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková tak trochu klasika, no. Dozvíte se možná něco nového, řečeno je mnohé již mnohokráte otřepaného a největším mínusem je zbytečné problikávání historických záběrů proti současným záměrům, kdy není vidět ani jedno ani druhé, příliš mnoho zbytečně hraného a protahovaného, kdy by stačily ty historické záběry, a dlouhá stopáž, způsobená tím, že se v mnoha dílech plká plno ne zcela souvisejícího s tématem, resp. jen okrajově. To způsobuje to, že chybí čas na informace přímo k tématu a když už se nějaké ozvou, tak jsou dost zkratkovité a trochu nepřesné. Musím uznat, že seriál jsem měl hodně dlouho na disku a po několika prvních dílech se mi k němu moc vracet nechtělo právě z výše uvedených důvodů. Navíc nechápu, co v seriálu dělají např. dva dílky o samotné organizaci SS či Kamize (tam alespoň ty torpéda, ale ty zabírají tak polovinu dílu).- tady už zjevně docházela témata. Skvělí jsou také historikové odborníci, kteří zjevně prvně vyšli ze studovny, protože jejich "wow" a "no teda" při pohledu na díru po bombě nebo velkou střepinu či zbytky po lodi vyznívají hodně zvláštně. Kromě historických záběrů (bohužel několikrát v průběhu seriálu opakovaných) je plusem i použití hudby - sám za sebe tak mohu poděkovat za využití audioknihovny Two Steps From Hell, Audiomachine a určitě několik dalších (škoda že neexistuje seznam). ~~~ 2,5* ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Videl som len casti Indicky Val, teda Atlanticky a Ponorkova Zakladna. Dostatok novych informacii, ale uz opakuju stare zname veci. Napriek tomu vsak nadpriemer : 80 % ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Po troch dieloch snáď môžem mať názor. Predovšetkým chválim masívne využitie Epickej hudby. Mínusy sú hodne všeobecné a často skreslené fakty (hlavne preháňanie u Bismarcku), niekedy aj odbiehajúce od témy. Nosným bodom dokumentu je prechádzanie reálnymi priestormi, nejaké to CGI, herecké rekonštrukcie a dobové zábery. Ale na rok 2013 priemer. Smiešne bolo CGI vykreslenie Tiger I na skúške, ale sa asi nechcelo robiť aj skutočný Porsche Tiger a tak vedľa neho dali len ďalší Tiger I od Henschela. K tomu ukazovanie 88 mm dela bolo na veži Tiger II (ktorý v tom diely úplne odignorovali), teda delo L/71, nie L/56 na Tiger I. A prečo Wittmann kričí vo svojom tanku po Sprenggranate? Odkedy sa proti pancierovým cieľom používa HE munícia? A to len tri pozreté diely a len to, čo som si všimol. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Slušný seriál s velmi zajímavými informacemi, parádní zábary a informace o stavbách. Některé díly jsou takové honem honem a přeskakují zásadní informace. V2, ani zmínka o V1, supertanky, skok od tygra k mausu, tak to byla hodně síla. Navíc Porsche nebyl autor jen nepovedeného prototypu tygra a pak mause. Celkově tak 3 1/2* Jo a ten Hitler, to je fakt nepovedenina :) ()

winer12369 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze čtvrtý díl o „Super tancích“. A to pouze, protože shlédnutí mě přesvědčilo, abych už tehle škvár nikdy nepustil. Za prvé jedná se zcela o diletantský, neobjektivní, hraný pseudodokument. Za druhé nejen, že je dost zmatený – uprostřed věty se přeskočí z Polska na francouzskou fronu, ale co hůře je na některých místech tak nepřesný až je lživý. Název „Super tanky“ je třeba brát v úvozovkách o nich se tu totiž mluví cca 5 minut (Maus, Ratte). Zbytek tvoří velmi stručná historie vývoje německých tanků se zaměřením na Tiger I, což byl „pouze“ težký tank (tedy nic super). Nejvtipnější částí pak je, když se chválí rychlost nových PzI a na zábrech se prohání československý Lt.vz38. Po čtyřiceti minutách, když už všechny záběry a hrané sekvence vidíte po třetí si můžete oddychnout a zamyslet se na tím, že kdyby jste proklikali wikipedii, tak by jste se pravděpodobně dozvěděli více. ()

andykanadan 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších dokumentárnych seriálov o 2. svetovej vojne - o túto tému sa zaujímam od konca základnej školy, teda už vyše 25 rokov... ()

Maslo133 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavá dokumentární série. Trochu jiný a osvěžující pohled na největší světový konflikt v dějinách lidstva.80% ()

Reklama

Reklama