Reklama

Reklama

Natascha Kampuschová: Příběh unesené

(TV film)
  • Německo Natascha Kampusch - 3096 Tage Gefangenschaft

Obsahy(1)

Příběh Nataschy Kampuschové zná celý svět. Jako dívka byla unesena a osm a půl roku držena mimo domov. Teď ve svém vyprávění osvětluje, co se po tu dobu za zavřenými dveřmi odehrávalo... (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Daji 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Tolik let žít s takovým psychopatem. Nedokážu si ani ve snu představit, co to pro tu tehdy ještě desetiletou holčičku muselo znamenat. Všechen ten psychický teror a ponižování a Nataša si prostě řekla: "Ne, nebudu ho nenávidět, on za to nemůže, určitě mu bylo celý život ubližováno.." Dokázala to. Marně přemýšlím, kde se v ní jen vzala ta síla a rozum. Zůstala nad věcí, našla v sobě odhodlání, využila příležitost k útěku. Asi už nikdy nebude mít život, jako normální dívky v tomto věku, ale přeji jí jen to nejlepší. Kolik takových unesených dětí má to štěstí se po tolika letech vrátit ke své rodině? Kdoví, kolik dětí jde takhle po ulici a bojí se poprosit o pomoc? Až je z toho člověku úzko.. Samozřejmě, média se opět projevila v tom "nejlepším světle". Neskutečné, jak vše překroutí, rozmáznou, nenechají na nikom nitku suchou, jen aby na tom vyprofitovali co nejvíce. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Pokud již něco o případu víte, nepřináší tenhle dokument nic jiného, kromě toho, že je vyprávěn přímo Nataschou. Veškerá výpovědní hodnota se ale ztrácí pod špatně zvoleným střihem, částečnou rekonstrukcí a prostě nepovedenou formou, která dokumentu nedovoluje emočně působit. ()

Reklama

Aleais 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že film má nízke hodnotenie. V tomto filme totižto nejde o to ako je spracovaný, aká je kamera a koľko efektov kto použil, ale o príbeh. Áno, čítala som o tom, že tento príbeh je podaný veľmi skreslene a samotný otec Nataschi sa ohrádza, že je vykreslený v zlom svetle a v skutočnosti ju hľadal. Ale toto nemal byť príbeh z pohľadu otca, rodičov a tých, čo hľadali, ako skôr z pohľadu tých, čo nehľadali, či zle hľadali. Neviem koľko z toho je skreslené z jej rozprávania. Ale podstata je zachovaná, Nataschu uniesli ako malé dievčatko, uniesol ju psychopat, ktorý ju držal zavretú v pivnici, polícia a orgány činné v trestnom konaní boli neschopné a únosca buď príliš prechytračený, alebo mu niekto pomáhal, čo sa však nejako ututlalo. Je obdivuhodné, že to dievča dokáže žiť v našom svete, nech už žije akýmkoľvek životom, istotne to nie je ľahké, aj keď to nie je na nej vidno a všetko v sebe skrýva. Ako kdesi písali, v zahraničnom článku "dozvieme sa niekedy všetku pravdu o príbehu Nataschi Kampusch?". Iných by to položilo prinajmenšom po tom, čo by sa dostalo na slobodu. Možno film nie je dokonalý, ale to je ako keby ste hodnotili filmy o 2.svetovej za to, že príbeh je taký, aký proste je. ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

Dokument je hodně nekvalitní. I když přináší nějakou informační hodnotu skrze výpověď unesené (a dva další), na formu se prostě dobře nedívá. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama