Reklama

Reklama

Pán času - Série 5 (2010) (série)


Vánoční koleda (S05E14)

(epizoda)
  • Velká Británie A Christmas Carol
Trailer

Obsahy(1)

Dobrá práce, lidé, jsme na půli cesty ze tmy. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Amy a Rory si užívají líbánky na lodi třídy Galaxy v novomanželském apartmá, ale loď má potíže a potřebuje nutně přistát. Jediný, kdo by ji mohl zachránit, je bohatý a lakomý Sardick, kterému ale z toho nic nekouká. Čas utíká a Sardicka nikdo a nic nepřesvědčí. Člověk se přece nemůže za jeden večer změnit... anebo ano? Speciál na motivy Dickensova díla Vánoční koleda. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

How did boredom even get invented? Jediný z vánočních speciálů, u kterého není zasazení do času Vánoc pouze nutnou obezličkou, ale zcela nedílnou součástí. Atmosféra, kouzlo, emoce i radost času vánočního z toho dokonce sálají natolik výrazně, že u mě tato nefalšovaně pohádková skrz na skrz doktorovská variace na Dickensovu vánoční klasiku získala status díla bez jehož projekce nejsou žádné Vánoce těmi pravými Vánocemi. A jestli máte pocit, že je tento komentář příliš málo vánoční, tak se můžete jít třeba uvánocovat. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože už pátá série jako taková dostatečně naznačila možnosti nové osobnosti ústředního hrdiny, byla to až právě Koleda, při níž jsem definitivně pochopil, že budu mít Doctora s tváří Matta Smithe rád. Protože tenhle věčný příběh minulých Vánoc je nejen magicky tajemný, půvabně romantický a dokonale teskný, až srdce usedá. On je to možná nejen můj nejoblíbenější speciál, ale po chvilce přemýšlení i nejoblíbenější samostatný příběh jednoho neukočírovatelného cestovatele časem a prostorem. Jeho (pro tuto regeneraci tolik typická) tenká hranice mezi moudrým poutníkem a snadno popudlivým dětinou nebyla nikdy tak jasně patrná jako ve chvílích s nerudným Sadrickem. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Automatická nová vánoční klasika. Nádherná atmosféra, klasicky mírně ulítlá zápletka, dojetí a vizuální provedení (a zasazení), které jako by z plného hrdla křičelo: Šťastné a Veselé, ale přitom si zachovalo toho původního ducha vánoc. Spolu se Sněhuláky opravdu nejlepší vánoční speciál. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám ráda doctorské speciály (vánoční i nevánoční), ale tenhle prapodivný, Dickensem líznutý ani-nevím-jak-to-vlastně-nazvat mě ani nezasáhl, ani nebavil. Párkrát jsem se zasmála zdařilým vtípkům, ale toť vše. Příběhově vážně špatné, pro mě (bohužel) nejhorší speciál a možná i nejhorší díl vůbec. A ne, Mattem to fakt není, už jsem si na něj zvykla.;-) ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bolestivě hloupý a nezajímavý díl, zato spousta zběsilého a nesmyslného šaškování s přepisováním minulosti, kterému se Doktor dřív tak vehementně vyhýbal. Vážně doufám že takhle Moffatova práce nebude vypadat dal. /// Edit po  druhém sjetí celé Mattovy série - ale jo, přišel jsem i tomuhle trochu na chuť. Hlavně pro to že jsem se smířil s tím že Moffat je prostě pankáč a na pravidla, dříve Russelem tak pečlivě hlídaná, on prostě sere a chce se jen bavit. 7/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dickensova Vánoční koleda a la Doctor Who - pokud víte, že se v tomhle příběhu cestuje do minulosti a budoucnosti, pak je vám jasné, že tahle látka je pro Pána času jako stvořená. Roztomilý vizuál evokující Dickensovský Londýn říznutý steam punkem (epizoda se neodehrává v minulosti, ale na jiné planetě), vybroušené dialogy, zapovězená romance, žraloci létající mezi sněhovými vločkami... a dětinský jedenáctý Doktor Matta Smithe. Tohle všechno dodává Vánoční koledě unikátní atmosféru. Pro mě nejlepší Whoovský vánoční speciál. ()

boshke 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím rozhodně suverénně nejlepší speciál Doktora, určitě i jeden z nejlepších dílů jako takových. Pěkný vizuál, silný, dojemný příběh a obzvláště v první polovině super vtipný Doktor... 100% ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som nejaký extra veľký fanúšik Dr. Who (oceňujem svojskosť seriálu, ale občas je fakt divný). Nie som ani veľký fanúšik Vianočnej koledy (poznám Zemeckisovu verziu a animák od Murakamiho). Lenže to, čo sa deje v tomto filme, je famózne. Brutálny spád, očarujúce nápady, krásna vizuálna stránka... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj první vánoční speciál s Jedenáctým... paráda, ryby v mracích, doktor zasnubující se s Marilyn a pekelná fuška napravit jednoho starého muže Vánoční koledou. Nádherně zkloubené téma záchrany vesmírné lodi a Dickensova příběhu, který miluju. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že se Vánoční speciál odehrává na jiné planetě, je to velké oživené po předešlých vánočních speciálech. Zápletka je celkem dobrá, je to na motivy Dickensovy Vánoční koledy, no ale jelikož tu já až tolik nemám rád, tak tady mi to v pár momentech také vadilo, ale vcelku je to dobré. A Katherine Jenkins je opravdu nádherná :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pocta Dickensovi a zároveň opět fascinující a bezbřehá fantazie, která je pro Doctorův seriál typická. Nádherně předvánočně dojímavé, aniž by to bylo laciné nebo trapné. Znovu zazní hlavní motiv celé série: vzepření se otroctví a znovu je to žena, která se obětuje, aby zachránila svět. I když se tahle témata opakují v sériálu zas a znovu, nevadí to, protože scénář má dostatek nápadů, aby je ozvláštnil a předvedl v pokaždé novém světle. /18. 12. 13./ ()

kareen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem si po několikátém zhlédnutí uvědomila, že se pro mě nejvánočnější ze všech Doctorových speciálů, stává pomalu, ale jistě každoroční sváteční klasikou. A jak by také ne, když je tento pohádkový svět prodchnut vším co na Doctorovi tak miluji: samotným okouzlujícím hlavním hrdinou, bezbřehou, povznášející fantazií, kouzelným dobrodružstvím a i přes vypůjčený dickensovský příběh, neutuchající originalitou. Proto jsem se opět nechala s radostí přenést do světa, kde v mracích plují ryby a kde láska a dětská nevinnost má moc změnit jednoho zatrpklého, starého muže, který má s vánocemi hodně společného-stejně jako ony, je na půl cesty ze tmy. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na motivy Dickensovy Vánoční koledy už vzniklo tolik filmů, že by mě to mělo odrazovat, ale Doktor přijde vždycky s něčím novým. Jeho Vánoční koleda je smutná a hravá a dojemná. Prostě paráda, jako ostatně všechny doktorské speciály. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě zatím nejlepší vánoční speciál za všechny série Doctor Who, co jsem viděla. Zbožňuji Vánoční koledu ať už hranou, psanou nebo animovanou a jsem nadšená, že Doctor použil stejný příběh. Bylo to krásné, kouzelné, vánoční, romantické, prostě dokonalé. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je jedna z nejlepších vánočních epizod, kterou Doctor Who nabízí. Trojice Doctor, Amy a Rory patří mezi moje favority, což takovému hodnocení také rozhodně neubližuje. Nicméně o nich tahle epizoda není. Jde tady o příjemnou variaci na Dickensovu Koledu, která mě dostala a to natolik, že jsem jí o uplynulých Vánocích zařadil do promítacího programu. ()

Reklama

Reklama