Reklama

Reklama

The Smashing Pumpkins - Oceania

(koncert)
  • USA Smashing Pumpkins Oceania Live in NYC

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní Smashing Pumpkins, v reformovaném složení a s novou energií, zahráli v New Yorku skladby ze svých nejslavnějších alb. Chicagská kapela Smashing Pumpkins se formovala v devadesátých letech. Byla alternativou tehdejším slavným grungeovým skupinám Nirvaně, Pearl Jam či Soundgarden. Smashing Pumpkins, na rozdíl od výše jmenovaných, styl zvaný grunge překračovali k hymnickým rockovým opusům nebo naopak subtilním, niterným kompozicím.
Jejich dvě alba Siamese Dream a Mellon Colie and the Intinity Sadness, patřily v rockové hudbě devadesátých let mezi nejzásadnější. Skoro výhradním autorem všech písní na Siamese Dream respektive Mellon Colie and the Intinity Sadness je Billy Corgan. Komplikovaná osobnost, s níž je spjatý úspěch, personální obsazení i samotná existence skupiny. Billy Corgan rozpustil Smashing Pumpkins v roce 2000.
Návrat, v obměněném obsazení, slepil Billy Corgan v roce 2007. Album Zeitgeist se ovšem nesetkalo s příznivou reakcí. Především od publika. Projekt Oceania, opět s reformovanou sestavou, vydaný v roce 2012, se jeví v mnohem příznivějším světle a obzvlášť v živém provedení, kde dostávají prostor i starší písně je opravdovým zážitkem pro každého fanouška rockové hudby.
Koncert Smashing Pumpkins byl natočený 10. prosince 2012 v Barclays Centru v New Yorku. Ačkoliv jde o ryze klubové prostředí, Smashing Pumpkins obohatili koncert videoprojekcí. Nápad využít a projektovat obrazy do obří koule, jenž představuje planetu Oceanii, prý Smashing Pupkins převzali z koncertních show Pink Floyd. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Smešingy můžu kdykoliv, kdekoliv a jakkoliv, ovšem nikoliv s kymkoliv, když už mám říct všechno. Smešingy mám rád už od tý doby, co sem je prvně slyšel, a jinak tomu neni a nebude. Láska až za grejv se tomu říká. Neni nad to, slyšet zvuk elektrický kytary živě z koncertu. Na druhý straně nerad chodim na živý koncerty. Zvláštní paradox. Na smešingy bych se ale přemoch. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Smashing Pumpkins mě vždy nechávali chladným. Ano, jejich alba jsou kvalitní, zajímavá a originální, ale přesto jsem partě Billyho Corgana nepropadl a s jejich show jsem na tom stejně. Oceania je výborná deska, její koncertní doprovod je ale rutinní záležitost, která nevyčnívá. ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

No tak nám Billy trochu přibral, obměnil kapelu a.....bylo tam několik super momentů, ale jinak můžu jen vzpomínat. ()

Reklama

Reklama