Reklama

Reklama

Požírači leknínů

(amatérský film)
Česko, 2013, 92 min

Režie:

Jaroslav Wagner

Obsahy(1)

Zkrachovalý spisovatel Hynek Šefr hledá po létech v ústraní téma pro svůj nový román. Pro inspiraci se vydává do populární počítačové hry "Svět pod hvězdou". Brzy zjišťuje, že i ostatní mají důvod, proč trávit svůj čas ve virtuálním světě. Postupně přestává být jasné, co je pro koho skutečnost a co je jen přetvářka. (oficiální text distributora)

Recenze (16)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zde můžete vidět zajímavý snímek z dílny divadelního spolku Opera Žatec. Tvůrci přichází s filmem obvyklé stopáže, žádný další tuctový kraťas pro web a pobavení přátel. A v tom je především jeho síla a možná i slabina. Síla především v tom, že je zde prostor na vyprávění, na příběh. Co vidím jako problém je, že zhýčkaný divák nevydrží dlouho sledovat takový počin, protože je zvyklý právě na ty kraťasy. Ovšem to je už na každém. Mě osobně zaujaly herecké výrony, možnost vidět ostřílené herce, staré harcovníky a vyzrálé osobnosti. Film je vlastně úplným kontrastem současné amatérské tvorby, kterou poslední dobou bedlivě sleduji. Snad bych vytkl určitá aranžmá, v detailech mi cosi vadilo - film se jeví jako dokonalý, ale místy zkrátka probleskuje, že tomu chyběl hollyúdský rozpočet. Film je jako chudý kluk v neděli. Vymydlenej, vyžehlenej, vyvověn od holiče, ale pořád jde vidět, že je chudej. Nevadí. Každý hned pozná, že si tu někdo dal setsakramentskou práci a že u toho přemýšlel a to se cení. V tomto oboru určitě. Zájemce čeká nevšední zážitek, prožije film, který se jen tak nevidí. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Vladimír Valeš, Jarmila Šmídlová, Václav Rampas, Romana Valešová, Marie Pekárková, Soňa Svobodová, Hana Zeleňáková, Dagmar Štrossová, Hana Šimsová, Petr Holas, hudba Marek Mikulášek, kamera Lukáš Šimandl, scénář a režie: Jaroslav Wagner a spousta oddeklamovaného textu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Mizerné herectví (jediný, kdo hraje, je představitel spisovatele Šefra), myšlenka nedotažená... Nechápu, co se tu na csfd chválí... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Zdá se, že moc přátel nemáš....... Čekal jsem Českého Trona, ale dostal jsem ... prd. Podivně vyprávěný příběh z nehereckými výstupy, nezvládnutou kamerou a o hudbě ani nepsat. Připočtěte si příšerné dialogy a možná upíšete ještě jednu hvězdu. CITÁT - To se hold nedá nic dělat...soudruhu....... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Požírač filmového vkusu. 1) Tento "plnohodnotný film" (Oyer) se "jeví jako dokonalý" (Segrestor), inu je to "jiná káva, než běžné amatérské filmy" (Gekacuk). To mě podrž. 2) Při sledování této rozhlasové hry (film to není ani náhodou) si divák uvědomí, jak důležité je, aby tvůrci uměli své řemeslo, tedy aby režisér uměl režírovat, scénárista uměl psát, kameraman uměl snímat, osvětlovač uměl osvětlovat, herci uměli hrát a tak dál. Zde nikdo neumí nic. 3) Žatecký divadelní amatérský spolek neznám a nic proti němu nemám, nechť se chlapci a děvčata baví ve svém volném čase, jak se jim líbí. Nevím však, proč bych měl mít na amatérské počiny jiná měřítka, než na produkty profesionálů nebo snad na české filmy jiná kritéria než na filmy zahraniční. Absurdnost takového přístupu vidíme na dvojích maturitách...jako by absolvent horší školy měl mít nárok na lehčí maturitu, či co. 4) Líbí se mi zajímavý námět i pár pěkných nápadů. Boty jsou to hezké, ale holt chodit se v nich nedá. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Clovek ma tendenci byt k amaterskym pocinum v hodnoceni benevolentnejsi, tady to ale nelze. Herci sice uplne spatni nejsou, scenar je ale o nicem, nema cim zaujmout. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

To už je jiná káva než běžné amatérské filmy. Dílko je to sice naivní, ale svou překombinovaností současně zajímavé. Tady není jen poslední stránka pohádky nepopsaným listem. Zde je těch nepopsaných listů spousta. A každý může zapojit svůj mozek a dotáhnout dějovou linii do konce. Výborný byl i výběr herců. Zejména představitel tvrdého totalitního funkcionáře se povedl. Hlavně to srovnání na veřejnosti a doma. Jediná hubená žena ve filmu se jmenuje „hubená Markéta“. Inu dospěli jsem do stádia, kdy stačí ke křestnímu jménu přidat přídavné jméno „hubená“ a už každý ví, o koho se jedná. Všechny ostatní Markéty a vůbec ženy v tomto filmu jsou totiž obézní či alespoň mírně kredenciózní. Záměrem filmu byla kritika současného globálního světa, který stojí na totalitních základech minulého zřízení. Realita se střídá s fikcí a nutí diváka přemýšlet. Je to světlo na tmavém nebi amatérského filmu. Jen tak dál. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

Obrovská pochvala tvůrcům žateckého divadelního amatérského spolku. Ještě více samozřejmě nadchne žatecké diváky. Film má příběh, má svou logiku a má své herce, kteří předvedli opravdu herecké výkony. Klobouk dolů, režie i obsazení vynikající... Plnohodnotný film. O to více zaslužné, že v amatérských podmínkách něco takového může vzniknout a realizovat se. A k příběhu samotnému ? Tak trošku Matrix po žatecku... Velmi zajímavá pointa, vedle dramatu bych ještě doplnil sci-fi. Pefrektní nápad : sednete si, uvolníte se, nasadíte si brýle, usnete, a hrajete svou hru kdesi v jiném světě. No není to lákavé ? ()

Behind 

všechny recenze uživatele

Není to určitě film pro každého, ale s ohledem na to, že se jedná o amatérský film, je to zajímavý počin s originálním příběhem. Film vzniknul podle původního divadelního představení. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Oceňuju snahu, že si chtěl někdo udělat vlastní film, zřejmě nějaký spolek ochotníků. A vo tom to je. Prkenní herci před kamerou, šílené dialogy a dost divoký příběh. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak marně vzpomínám, kdy jsem sledování filmu vzdal. No, filmu, ehm ehm. Čtyřicet pět minut mi rostla hlava a pak vybuchla. Ne, na tohle nemám ani vzdělání, ani inteligenci a asi ani nic. Stupidní dialogy v jakýchsi prolínajících se světech, z nichž ani ten pravý, ani ten falešný není ve filmu ničím odlišen. Takže guláš a zmatek. Ufff, to jsem si dal…. ()

nudlis odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Možná je to zajímavý pro lidi, který osobně znají "herce" a "hérečky", a který pak řikaj: "Hele Máňo, to je ta blbost, co v ní hraje Franta!" a pak plácaj Frantu v hospodě po ramenou se slovy: "No dyk vono to nebylo zas tak špatný, že jo, vole. Kolik si za to dostal?" Ale strčit to do televize - to je buď zoufalá ta stanice, co to vysílala (a ta zoufalá JE) a nebo jsou zoufalí tvůrci "filmu" a než to spláchnou do záchodu, zkoušejí to ještě někam prodat. Ale na druhou stranu - nebejt špatnejch filmů, nepoznali bychom ty dobrý. A tenhle teda špatnej je. ()

Reklama

Reklama