Reklama

Reklama

Beyond the Edge

  • Austrálie Beyond the Edge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pred 60 rokmi, 29. mája 1953, sa po prvýkrát postavili na najvyšší vrchol sveta.
Beyond the Edge dokumentuje skutočný príbeh hrdinského a triumfálneho výstupu na vrchol strechy sveta Mt. Everestu. Sir Edmund Percival Hillary, skromný včelár a horlivý horolezec z Aucklandu na Novom Zélande a Tenzing Norgay z Nepálu ako jeho skúsený šerpa podstupujú túto strastiplnú výpravu. (ito7)

(více)

Recenze (6)

Pantata 

všechny recenze uživatele

Složení: hrané scény z "výstupu" s "němými" herci (prostě koukáte na týpky v dobovém vybavení, jak se drápou nahoru, vypadá to věrně, ne trapně) + záběry na zasněžené pohoří + pár dobových fotografií + grafika postupu prvního výstupu na Mt. Everest + nahrávky výpovědí Hillaryho, jeho syna, syna Tenzinga, vedoucího expedice a pár dalších borců. Je to jak sedět na přednášce - ale na kvalitní přednášce. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Příběh o horolezci, kterého každý zná, společně se šerpou, kterého také každý zná, o výstupu na horu, o které každý všechno ví. Avšak pravé okolnosti cesty, podrobnosti o výpravě a další věci zajisté znají jen ti nejzasvěcenější. Tudíž toto považuji za velice naučný a zajímavý dokument, který jsem si příjemně užil. Být v něčem první, to Vám prostě nikdo nevezme a zapíšete se nesmazatelně do historie. Velký respekt před Edem a Tenzingem za to, co v té době dokázali, každopádně tady je potřeba hodnotit zpracování daného snímku a ne heroické výkony těch dvou chlapíků, proto musím dát pouze 3*. ()

ladyDOOM 

všechny recenze uživatele

Sice mi trochu vadily ty němé nahrané scény, ale stejně jsem klukům fandila, aby to zvládli. Líbil se mi záznam vyprávění Sira Edmunda Hillaryho. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

65% - komentář 20ti slovy: Bohužel jsem čekal drama, napětí a stísněnou atmosféru, ale přece jenom je to dokument a né akční film, každopádně na kvalitě to neubírá. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Autentický hraný dokument o prvom úspešnom výstupe na Everest. Po viacerých horských filmoch pozretých toto horúce leto bolo z tohto výstupu cítiť jedinečnú charizmu. Ťažko povedať, či to bolo podané zidealizovane, no je to v podstate jedno. Film detailne mapuje výstup, stratégiu, jednotlivých účastníkov výstupu, všetko dotvárané autentickým komentárom a zábermi. Keďže sa ale hovorí, že výstup na Everest začína v momente, kedy človek z neho začne zostupovať, tak jedna hviezda dole za hoc letmé nespracovanie zostupu. ()

Reklama

Reklama