Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (959)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Naprostá bída. Vynikající byla jen malá role Hugha Jackmana, který jako vždy předvedl vynikající výkon a už to i s jeho příchodem vypadalo, že ten film už konečně nějakým způsobem nakopne. Žel ho poslali do ha**lu a tím pádem i úplně celý film. Ostatní herecký výkony byli až na pár výjimek zcela žalostný. Scénář taky žádná výhra, přičemž začátek vypadal velice slibně. Čili jedna hvězdička za potenciál, který žel nebyl dostatečně využit a druhá za mini roli Jackmana. Navíc to prostě nemá. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

X-Men: Apokalypsa jsou ideálním filmem pro kina. Vizuální zpracování je skutečně monumentální a dokonale apokalyptické. Snímek jsem zhlédla právě v kině za jednoho mega horkého letního dne, a v sále byl příjemný chládek. Jakmile začaly úvodní titulky a ta úžasná hudba, hned mě začalo mrazit po těle. A to se dělo ještě v mnoha scénách. Toto pokračování nabízí velkolepou podívanou s jako vždy výbornými herci z předešlých dílů: FassAvoy:), Nicholas Hoult, Lucas Till, Jennifer Lawrence, druhé "The best Cameo ever" Hugha Jackmana a Evan Peters, který si coby Quicksilver, krade většinu scén, v nichž se objeví, pro sebe. Zpomalená pasáž záchrany z expodujícího sídla za doprovodu kultovního songu Sweet Dreams je dokonalá. Z nováčků mě nejvíce zaujal asi Kodi Smit-McPhee coby Nightcrawler, Alexandra Shipp jako Storm a Olivia Munn jako Psylocke. Je sice fakt, že noví rekruti jsou charakterově poměrně ploší a o nějaké hloubce jejich postav nemůže být ani řeč, ale co, když jejich "design" je luxusní a souboje jsou tak famózní:) Hlavní záporák Apocalypse v podání Oscara Isaaca by mohl být ultimátním záporákem roku, ale něco mu chybí. Jeho ztvárnění jako by chyběla nějaká energie, dynamika. Jako by neměl tu správnou šťávu. Člověk by mohl říct, že když je tak namaskovaný (ať už pomocí maskérů či dílem CGI), tak se toho vlastně ani moc hrát nedá. Nebo by se možná i dalo, jenže scénář tomu příliš nepomáhal. Tím se dostávám k bodu, v němž toto pokračování ztrácí nejvíce. Scénář. Už v Budoucí minulosti vyzněla spousta scén příliš šablonovitě, klišovitě. Takové ty dialogy o hrdinství, synu, dcero a podobné. To šustění papírem zde bylo ještě "hlučnější", než v Budoucí minulosti. Nevím, kam Bryan Singer odložil svoji lehkost a dialogy, které v jeho X-Menovských začátcích netahaly za uši a díky nimž také vytvořil charaktery, jimž dokázal vtisknout upřímnou "lidskost." Kladl důraz na jejich vývoj a na to, aby působili jako zranitelní, ale odhodlaní "lidé", kteří hledají své místo v nepřátelské společnosti více, než abychom je viděli jako superhrdiny. Singer by měl znovu najít to, co postupně ukládá na spodek té hromady, na níž vrší čím dál více gigantických vizuálních spektáklů s mega rozpočty. Scénáristicky X-Meni začínají ztrácet tam, kde třeba Avengers, nebo Captain America nabývají na kurevské síle a propracovanosti. Dokáží vytvořit dialogy s potřebným množstvím důležitosti i osudovosti, aniž by to přitom vyznělo lacině a otřepaně. Navrhovala bych, aby Singerovi se scénářem pomohli "Russo Brothers", Shane Black nebo Joss Whedon:) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny. Pro me popravde asi nejslabsi X-Menovskej film ze vsech. Ackoliv uz je to snad desatej film a treti z tyhle novy serie, stejne to vypada jak dil prvni, predstavovacka postav, jejich seznamovani, reseni sracek a prichod ultra trapnyho zaporaka, kterej se furt kasa, jak je nejvetsi mega borec vsech dob, co umi vsechno a vsechny sereze na krvavou fasirku, ale ve vysledku je to jen trapak, co vic keca, nez aby neco predvadel a vypada jak kdyz Frankenstein spadnul pod sekacku. Dej je naprosto predvidatelnej od zacatku do konce, misty uz je to kecani dost unavny, delka je silne presvihnuta, zadna zapamatovanihodna scena se nekona a triky spis prumerny. Navic to saskovani s casem, nasilny propojeni s minulejma dilama a podobne je taky uz dost otravny a misty pekne zmateny, Cameo Wolverina potesi, ale je na nem videt, jak je tam strasne nucene nacpany. Aspon, ze herci jsou docela fajn. Sice jsou i horsi komiksovy filmy, ale pro me proste slabota. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Snad ještě nudnější, než naposled. Navíc se v tom už člověk kompletně ztrácí i bez cestování časem, je tohle místo X3? Po Wolverinovi? Během Wolverina? A to není všechno, co mi film nedokázal během otřesně dlouhých dvou a něco hodin vyjasnit. Singer je mimo a z dříve krásně komorních X-Menů pod buzerací studia udělal převážnělý blockbusterový maglajz, který se chce tvářit hrozně moc osudově, jenom to už po šesté nikoho nezajímá. Zlatý Marvel, zlaté DC. Tohle už nezachrání ani Deadpool. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Teď budu trochu provokovat. Tmavý digibordel BvS a nelogičnost, které uráží vaše myšlení, nebo raději bezzubou zápletku, při je vrcholem občanské války zlomená nožka Cpt.? Tady je osudovost, vážnost, byť se zase zachraňuje svět a přibyl místy nadbytečný humor pro mladé, který však koresponduje právě s mladou generací X-Menů, která zkrátka chce hangouvat v mallu a říkat Auf wiedersehen před zasazením rány protivníkovi. Fassbender je skvělý, i kdyby hrál rezavý hřebík. I slabší repliky podává se shakespearovskou grácií, že to ani nemusí doprovázet destrukce Osvětimi nebo podobná, na efekt vymyšlená scéna. Atraktivní oproti BvS, kde se okatě upozorňovalo, že v místě bojiště nejsou lidé, je to, že zde se skutečně hroutí celá civilizace a Káhira se mění v prach. Chybí však záběry z ulic a domovů. Miliony umírají a režisér nad tím mávne rukou jako Mauglí nad půlkou sežehnutého pralesa. Odbýt to jednou scénou s generály je trestuhodné, nehledě na další následky, kdy se spoluviník vykoupí postavením domu a odchází s úsměvem pryč. Celkově to samozřejmě na předchozí díly nemá, ale je to solidní zábava na jedno kino-odpoledne a na zoufalé nářky to vskutku není. [Kino, 2D s titulky] ()

Galerie (115)

Zajímavosti (47)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. května 2016 v Londýně. (Varan)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama