Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (959)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak, a protože tu zas všeci sázej totálně špatný a hlavně jakože strašně, ale fakt strašně neobjektivní hodnocení, žejo, tak je znovu na mně a několika comicsama poblázněnejch magorech, abysme mutanty tahali z databázovejch průserů... Apocalypse je super blockbuster. Marvelovkám se sice nedá upřít jistější tah na branku co se coolovější akce týče, foxovskejm týmovkám zas ale věřim každou osudovější repliku, která zdejším gerojům vypadne z úst. Když totiž Captain America zavelí k boji a hádá se s Iron Manem o politice, přijde mi to občas k smíchu (ale nikdy to nepřiznám). U X-Menů oproti tomu nemám problém, uronit nad vyhroceným dějem a uvěřitelnými dialogy v patových situacích nejednu slzu. Další díl chci tisíckrát víc než nový Avengers. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny silně nepřekvapivého schématu - nový hajzl, který je mocnější než kterýkoliv předtím, je samozřejmě porazitelný pouze tehdy, když všichni zanechají sváru a spojí se proti němu. Do toho hodně křečovitý pokus o nové Magnetovo trauma a kolosální trikové scény destrukce, jež krom oné kolosálnosti nenabízí prakticky nic, co by stálo o prostor v paměti. Docela zábavné je sledovat herecké obsazení - zatímco McAvoy s Fassbenderem jsou herecké jistoty, díky nimž mě vůbec nezajímalo, nakolik si korespondují se svými staršími verzemi, u Jennifer Lawrence a Sophie Turner nastává zádrhel. První jmenovaná dobře vypadá, skvěle hraje a po právu se o ní mluví jako o budoucí Meryl Streep, jen má tu smůlu, že proti smyslné superčubce paní Rebeky vypadá jak patnáctiletá záškolačka na útěku. Něco podobného platí v bledě modrém (rudém) pro Sophii Turner jakožto Jean Grey, u níž je to ovšem spíše o zvyku a jež má tu výhodu, že hraje ústřední roli v nejepičtějším momentu celého filmu (SPOILER - ano, Phoenix se po deseti letech opět probouzí, tentokrát na správné straně a je to velmi, VELMI působivé - přesně tak, jak si může dychtivý fanoušek téhle bandy přát). Vlastně nemůžu říct, že bych byl s poskytnutým zážitkem nespokojen - kolosální rozpočet je vidět v každém záběru, nuda moc nehrozí, vizuál vykouzlil nejednoho wallpaper adepta a před závěrečným kočkováním jsou v příběhu dva výrazné highlighty (Quicksilverovo repete ve škole mutantů a nečekaně brutální krasojízda jedné populární postavy během návštěvy staré známé přehrady). Podtrženo a sečteno, celá série: X-Men 7/10, X-Men 2 8/10, X-Men 3 5/10, První třída 6/10, Budoucí minulost 9/10, Apokalypsa 7/10 ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neztratil se v Hollywoodu scénář k Mumii IV? Pokud se sbíhaly jednotlivé dějové linie a postavy, šlo to, Fassbinder a McAvoy se neomrzí, ale když začal onen velký, dlouhý, nudný a megalomanský boj s Apokalypsou, vážně jsem bojoval se spánkem. Bryane, kde je originalita Supermana, který se vrací a Valkýry?? 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To jsem nečekal. Tolik dobrých momentů a herců utopených v tak tuctovém příběhu... A navíc v režii Bryana Singera. Kdyby raději natočil samostatný film s (naprosto úžasnou) Weapon X a ne tohle narychlo slátané pokračování, které by se ani s prvními dvěma díly, ani s Budoucí minulosti raději nemělo srovnávat.... Ach jo. Záporák nestojí za nic, děj nemá téměř žádný přesah a vztahy mezi postavami skoro nejsou zajímavé (přitom právě tím mě X-Men vždy bavili nejvíce) a celé je to hlavně přehlídka triků sem tam proložená něčím, co stojí za zmínku. Veledestrukční závěr mě vyloženě nudil a z toho, jak se podařilo už tak rozvrtaný X-Men filmový vesmír rozvrtat ještě víc, jsem vlastně zklamaný až naštvaný. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Od roku 1997 nebol azda žiaden komiksový film tak blízko k Batman a Robin. Obrovská degradácia oproti predošlým dvom dielom, najmä v porovnaní s First Class je ten rozdiel neuveriteľný. V Apocalypse nie je nič z uveriteľnosti či už postáv alebo dobovej štylizácie. Je to len mizerná vyfabrikovaná fraška plná nechcene smiešnych wtf scén, otrasných dialógov a patetických kecov a to všetko v hroznej výprave (tá poľská chata!) a s ešte horšími CGI, ktoré by vyzerali mizerne i desať rokov dozadu. Rok 2016 je prekliatím komiksového filmu. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (47)

  • Film sa vo Švajčiarsku premietal vo francúzskej aj nemeckej jazykovej verzii. (Paldiny)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama