Reklama

Reklama

Ek Villain

  • Indie एक विलन (více)
Trailer

VOD (1)

Guru (Sidharth Malhotra) je pravou rukou šéfa gangu na ostrově Goa. Jednou je při svém úkolu zadržen policií. Při výslechu si ho všimne mladá dívka Aisha (Shraddha Kapoor), která má ve svém zápisníku samá neobvyklá přání, na jedno z nich je potřeba Guru a jeho schopnosti. Jak se změní životy obou lidí, překonají hrozby minulosti a budoucnosti spolu? (Vavča)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sidharth Malhotra je herec kterého jsem kdysi moc nemusel, viděl jsem s ním filmy, které se mi nelíbily, a on tam taky zrovna nehrál nic extra. Jenže pak přišel Ittefaq, A Gentleman, a pochopil jsem, proč je populární, že to rozhodně není jen vzhled, ale i herectví co lidem imponuje. Ek Villain to potvrzuje, jeho třetí film a perfektní výkon, který tady odvedl. Má roli padoucha jménem Guru, který projde charakterovou proměnou, hraje to velmi přesvědčivě, emocionálně a celý film svým výkonem táhne nahoru. Jeho schopnosti bude potřebovat na ostrově Goa místní idealistka Aisha plnící si svoje přání, a samozřejmě oběma se dramaticky tímto setkáním změní život. Režisér Mohit Suri má rukopis, který si bere něco i ze západu i východu, nelineární styl vyprávění, občas nápaditá práce kamery, scénáristicky se nemohu zbavit pocit, že rád koukal na hk akčňáky 80.let. Akce je stylizovaná, a nemohu se zbavit pocitu, že je občas spíše jako filler pro hlavní romantickou linku a drama. Jenže film klame tak trochu tělem, má v sobě jak prvky revenge drama, romantického filmu, tak náboženské odkazy k povaze života viděného karmou (dále bůh Ganéša, odstraňovatel překážek, pomáhá lidem v nouzi, patron inteligence a učení). Jaké následky bude mít zločin a trest, jak zastavit koloběh pomsty (teprve pak vám bude závěr dávat smysl proč to tak je). Tohle není tak prosťounký film, jak se tváří, tedy romance s křehkou hrdinkou a drsňákem, kterou jste viděli už mockrát, je to zpracováno originálně. Ale podle hodnocení vidím, že většina lidí tyhle subtilní odkazy a narážky absolutně nezachytila! Pokud si myslíte, že tyto motivy ve filmu nejsou, pořád máte důvody proč to vidět. Perfektní hudební režie, OST filmu, práce kamery, je která je na úrovni top západních filmů, slušná akce, perfektní Sidharth Malhortra, zdatně sekundující Shraddha Kapoor, dobře obsazený záporák Ritesh Deshmukh. Film má schopnost přinést emoce, je dojímavý, ale určitě ne vyděračský, nebo laciný, v tomto aspektu je umírněný. Mohit Suri se mi zdá jako filmař, který posouvá indický film žánrově i techniky kupředu, Ek Villain je snímek hodný reprízy. Zajímavé, že ačkoliv je to mix různých filmových inspirací a světů (nikoliv typicky indický film), přesto se divácky dostal na 9.místo TOP10 z roku 2014, a indičtí diváci jsou většinou nevraživí na experimenty, Imtiaz Ali by mohl vyprávět... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to je doteraz najlepší Indický film aký som videl a neviem si predstaviť, že ho nejaký iný prekoná. Keby som mal byť stručný, tak kombinuje osudové prepojenie troch hlavných postáv z filmu The Beast Stalker s cestou pomsty za smrť milovanej osoby z filmu The Man from Nowhere a z filmu Daisy si berie silnú romantickú líniu medzi postavami. A aj keď sa Indovia tentokrát vo svojich trademarkoch príliš nekrotili (hudobné výstupy, miestami trochu teatrálne prehrávanie), tak to predsalen pôsobí modernejšie, technicky skvele natočené a aj pre našinca prístupnejšie ako obvykle. Na akcii ale tento film nestojí. Je tu len jedna bitka na jeden záber s jednoduchou choreografiou, v ktorej si to aj tak odskáču hlavne kaskadéri.    Naviac sa film u obidvoch hlavných postáv neustále zaoberá témou, ktorá mi je blízka. Bojom so svojimi vlastnými démonmi a nikdy nekončiacou voľbou medzi dobrom a zlom. Na jednej strane je nešťastný zloduch (Sidharth Malhotra), ktorý sa snaží polepšiť a na druhej strane zloduch, ktorý zlej strane nadobro podľahol (Ritesh Deshmukh), pretože je pre neho jediným spôsobom ako si lieči svoju neschopnosť. A medzi nimi je roztomilá, dobrosrdečná a nádherná Shraddha Kapoorová, ktorá ovplyvní život obidvoch. Film nie je vystavaný chronologicky (dôležité detaily z príbehov všetkých troch postáv sa odkrývajú postupne ),takže už na začiatku sme svedkami krutej vraždy Shraddhy a postupne odhaľujeme jak k nej došlo a aké ďalšie prekvapivé následky mala. Všetko nakoniec do seba skvele a miestami kruto zapadne a jednotlivé aj žánrovo rozdielne línie sa dokonale posilňujú. Občasné trochu silené ťahy scenáristu môžeme považovať sa ironické ťahy osudu. Neskutočne ma prekvapili aj herecké výkony ústredného tria. Shraddha mi nikdy nebola tak sympatická ako v tejto úlohe a mám pocit, že ak by mala viac času, tak by na cestu dobra zlákala aj hlavného záporáka. Ritesh Deshmukh mi už nikdy nebude pripadať k smiechu ako v Baagji 3 a aj keď hrá znovu vlastne chudáka, tak z neho ide zároveň strach a aj ako iba divák bolo strašne ťažké nepodľahnúť nenávisti za to, čo spáchal. Tým hlavným bonbónikom je ale Sidharth Malhotra, ktorý tu predvádza fakt neskutočne pôsobivý výkon, či už v polohe totálnej svini, tak aj ako polepšený človek, ktorý si ale bude musieť svoju cestu za dobrom riadne vytrpieť. Týmto filmom sa definitívne u mňa prebojoval na prvé miesto medzi Indickými hercami. Sixpackový Tiger je síce dokonalý v žánri akčných výplachoch, ktoré chcú diváka len pobaviť, čo nie je málo. Sidharth ale okrem toho dokáže natočiť aj filmy so silným príbehom, ktoré diváka úplne podmania. Čo sa tomu to filmu u mňa podarilo dokonale. 10/10. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý motiv vražd z frustrace se v časových osách střídá s milostným motivem vyvržence a andělské dívky, aby to ke konci spadlo do natahované a nesouvislé pomsty. V první části mi vadily časté bezeslovné romantické scény podmalované jen hudbou, druhou zase v tempu brzdily dlouhé a lehce pomatené monology vraha a mstitele na téma odplaty a nenávisti. Mělo to dobře obsazené herce, příslib ve scénáři, ale nedokázalo to vygradovat ani milostnou, ani mstitelskou linku. Tok vyprávění je zdržovaný a přerývaný. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Z obsahu som čakala väčší doják, ale žiaľ film so mňa nevytlačil jedinú slzu. Potenciál to malo obrovský, ale filmári ho nedokázali z toho dostať. Chcelo to trošku pritlačiť na city a trošku ubrať z tej nepodarenej pomsty, aj keď nakoniec vlastne asi to, že prežil v kontexte záverečných udalostí bolo pre vraha najväčším trestom. Ale aj tak, priemer... škoda. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Krásný, ale hodně smutný filmek, který rozesmutní nejednu romantickou dušičku. Příběh je vyprávěn formou flashbacků, je celkem zajímavý a chytlavý. Všichni hlavní hrdinové byli dobře vybraní a hlavní dvojici to sekne. Za mě 90% :) ()

Zajímavosti (1)

  • Jen krátce po avizovaném obsazení režisérského postu indickým režisérem Mohit Suri (Crook: It's Good To Be Bad (2010), Murder 2 (2011)), objevila se v indických filmových médiích kontroverzní zpráva o původu námětu, kterým, jak se očekávalo, nebyl původní autentický příběh s romantickou zápletkou, jak bylo dvojicí ženských producentů snímku, Ekta Kapoor a Shobha Kapoor, od začátku proklamováno, ale pouhá předělávka úspěšného jihokorejského filmového snímku I Saw The Devil z roku 2010. Šíření této zprávy bylo po určité době zastaveno až oficiálním prohlášením, v němž byly uvedeny potřebné atributy pro ověření autenticity snímku. V dané době bylo nicméně potvrzeno i mylné prohlášení o obsazení herecké dvojice Alia Bhatt (2 States (2014), Highway (2014)), populární hindské herečky, jejímiž rodiči jsou úspěšní hindští tvůrci Mahesh Bhatt (Murder 3 (2013), Jism 2 (2012)) a Soni Razdan (Shootout At Wadala (2013), Patiala House (2011)), a Esha Gupta (Chakravyuh (2012), Raaz 3D (2012)), půvabná modelka, která se v roce 2007 umístila na třetím místě v soutěži krásy Miss Indie, Femina Miss India 2007. (Conspi)

Reklama

Reklama