Reklama

Reklama

Savage

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor / Thriller
Česko, 2013, 23 min

Obsahy(1)

Leigh (Jáchym Šidlák) je sám doma a najednou se mu začnou dít podivné věci. Všechno začíná nečekanou zásilkou, která Leighovi dorazí ráno domů. (Wann)

Recenze (7)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý teeneger ostáva doma o samote. Počiatočnú nudu preruší zvonček na dome. Nakoľko sa pred dvermi, okrem malej, drevenej postavy nik nenachádza, chlapec vojde s "darom" dnu. Po krátkom čase a príchodom noci sa začínajú diať zvláštne veci. Niečo ho začína ohrozovať na živote. Zaujal akurát zvukový doprovod, skopírovaný z "Insidious". Neviem čo si od toho režisér sľuboval, ale na mňa to nijak nezapôsobilo. Tunajšie percentuálne vyjadrenie väčsiny užívateľov nechápem. Snaha sa uprieť nedá, ale pre tento krát, nie viac ako - 20%. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Nevím zda jsem se díval na ten samý krátkometrážák jako ti, co dali plnou palbu, protože tohle mi rozhodně za plný počet nestojí. Nápad to má fakt dobrý (ty dřevěné postavy byl dost dobrý nápad a hodně mě zaujaly), ale nějak mi celkově unikla pointa. Nevím, nějak sem to celkově nepobral, o co tam vlastně šlo. Ale atmosféru se těm klukům ušatým podařilo vybudovat vcelku podařenou. ()

Reklama

Mythago 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od toho, že je to naprosto amatérské - vcelku mě to mile překvapilo. Hodně kvalitní hudba (miluju disharmonie a ještě k tomu v hororech), naproti tomu ale občasný scénáristický úlet (výlet do přírody pěkný, ale k čemu byl opravdu nechápu, možná s lepšími možnostmi a schopnostmi by z toho mohla být pěkná umělecká vložka), herecké výkony v podobných filmech nemá smysl řešit. Nejvíc musím vychválit atmosféru, protože té je poměrně dost, hlavně díky té hudbě a místy jsem se docel bál. Ovšem celkový dojem kazí délka, která je víc než přemrštěná. Být to o pár minut kratší i ta atmosféra by se nahustila víc k sobě a nemělo by to šanci nudit. Takhle jsem si sice mohl prohlídnout docela pěkný dům a velký jako kráva (delfínci na okně jsou nejlepší), ale přeci jen to nbyla žádná posraná reality show na MTV. Závěr - na začátek dobrej pokus, ovšem chtělo by to přidat nějakou pointu. Zjistil jsem, že nemám asi zas tolik peněz, v případě zájmu o charitativní příspěvek mi pište do zpráv. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zbohatlický hoch si ve vilce svých rodičů hraje na Jamese Wana a vůbec mu to nejde.Rozvleklý plagiát parazitující na geniální hudbě Josepha Bisary s prapodivnou zápletkou, která díky nezkušenosti autora vůbec nefunguje.Film, který stěží patří sotva na assbook pro Jáchymovi spolužáky, kteří mu zde evidentně nafutrují bůra a potom má tenhle skvost nepatřičných 61%, přestože objektivní kvalita téhle prvotiny je někde kolem 20%.Až Šenkýřka chopopí, že tohle všechno musí narvat do deseti maximálně patnácti minut a vyhne se zhovadilým scénám, které jsou pro film důležité jako brýle pro člověka s kontaktníma čočkama, věřím, že v budoucnu vytvoří něco mnohem lepšího.Protože pár scén dokáže zaujmout, bohužel celková nezkušenost dělá ve výsledku z tohodle dílka opravdu hodně mizernou podívanou, jejíž stopáž šla přetrpět jedině díky čerstvě točenýmu pifku na baru mé oblíbene třícenovky.25%. ()

beran-ek odpad!

všechny recenze uživatele

Mám pochopení a nadhled pro amatérský film, ale tohle bylo skoro utrpení sledovat. Vše hrozně stupidní a přetahovaný, až bylo nutno přetáčet. Práce s kamerou špatná, jde slyšet její přesouvání a různý cvakání, s tím souvisí i práce se zvukem. Nechápu to hodnocení, resp. nebudu zbytečně nadhodnocovat snímek jenom proto, že je to amatérský počin. Pokud je autor ten klučina v hlavní roli, pak se to dá chápat. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Leigh leží omráčen uprostřed obýváku, v televizi hraje skladba "Tip Toe Trough the Tulips", což je odkaz na režisérův nejoblíbenější horor Insidious (2010), ve kterém se tato píseň také vyskytuje. (Wann)
  • Štáb filmu tvořily pouze tři lidé. (Whannell)
  • Ve scéně, kdy Leigh (Jáchym Šidlák) sedí u počítače, si lze na druhém monitoru všimnout fotky slavného hororového režiséra Jamese Wana, který je největším vzorem začínajícího režiséra filmu Daniela Šenka. (Wann)

Reklama

Reklama