Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když Beth po nečekané smrti jednoho dne znovu obživne, chopí se její přítel Zach příležitosti a rozhodne se s ní podniknout vše, co za jejího života nestihli. Avšak jak Zach brzy zjistí, Beth není taková, jakou si ji pamatuje a brzy mu obrátí svět vzhůru nohama. Inspirovaný příběhem Mary Shelleyové, režisér a scenárista Jeff Baena natočil film kombinující elementy mladé lásky, zlomeného srdce a zombie komedie. (Larrysbride)

(více)

Recenze (33)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zpočátku poměrně sympatická, nezávislá, romantická zombie komedie s vlastním originálním "ksichtem", což je fajn. Postupem času se film bohužel podivně rozplizne, ztratí doposavad budované téma - v podstatě komorní romcom se v mžiku přehoupne do zombie epidemie, vývoj postav je v čudu, humor spíš trapný než vtipný. A o horor se tvůrci nesnažili ani sekundu. Nakonec je to tedy takové nula nula nic, netrpěl jsem, v první půli jsem se sem tam pousmál, ale nutkání film někomu doporučit skutečně nemám. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zombie apokalypsa na romantický spôsob, okorenená občasným čiernym humorom, ovšem pre mňa s málo presvedčivým vykreslením predkladaného sveta. (videné na EFM). ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Beth je krásne mladé dievča, ktoré jedného dňa nešťastne zomrie. Jej priatel je z toho zničený, ale všimne si, že jej rodičia niečo skrývajú. Zistí, že Beth je nažive, ale nie je ludská bytosť. Stala sa z nej Zombie, čo nieje problém, pretože je to jedna z najviac sexy Zombie aké som kedy videl. Napriek tomu sa chalan rozhodne zažiť s ňou všetko, čo nestihli keď ešte Beth nebola zombie. Tak sa začína jeho milostný príbeh s dievčaťom, ktoré je po smrti a každým dňom sa mu viac a viac rozpadá pred očami. Ako tradične ma to nenadchlo úplne na 100%, keďže je to z Velkej Británie. Chválim hlavne herecké obsadenie, napr. taká Anna Kendrick je svetoznáma herečka a je krásne vidieť ju v horore. + herec zo Zombieland + herec z Where the Devil Hides ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Beth bývala za života pohledná dívka, která chodila s ňoumovitým Zachem. Nyní je po smrti, rodiče i její přítel truchlí, ale jednoho dne se Beth vrátí s podezřele divných chováním. Nebude zdaleka jedinou, která vstane z mrtvých. A ke všemu si ani neuvědomuje, že je po smrti. Od počátku hodně lacině a málo zábavně instruovaná záležitost, která se do hororu ani plně nerozvine. Režijní rukopis Jeffa Baena byl dost slaboučký, vznikla jen jedna zapamatovatelná scéna. Je to přesně ta, v níž zombie Beth je připoutaná řetězy ke kamnům, které silou vytrhne a nese je na zádech. A ano, Beth je zlostná, silná, nadržená, posléze i nenažraná, ale nic, co by si mě režijně i příběhově podmanilo, nic, čemu by se dalo zasmát. O napětí snad film ani neusiloval, neměl ho v plánu. Film se postupně zhoršoval. Začátek, kdy se mrtvá holka k úžasu mladíka Zacha zjeví za okny domu svých rodičů a následné peripetie s jejich vztahem, to ještě ušlo (viz Pohřbít bejvalku - 2015), ale jak se náhle začali kupit oživlí mrtví, bylo to jen a jen horší. Výrobní náklady filmu musely být značně nízké, na filmu je to znát. Gore vesměs žádné, laciná výprava, neadekvátní hudební doprovod to celé jen dodělal. V podkresu zní úplně nesmyslně shluk jazzu a sraček. Uniklo mně, co způsobovalo zmrtvýchvstání, nebo to v tom filmu ani nebylo vysvětleno? Příliš nepomohla ani účast elitních druholigových hvězd. Všichni se sice snaží, i za cenu akceptovatelného přehrávání, které je nejvíc patrné u hlavní herečky Aubrey Plaza. Skoro jsem jí to ztvárnění zombie nevěřil, měla štěstí, že se na ni dalo dívat, i přes počínající hnilobu. Ale přece jen Dane DeHaan a John C.Reilly mají sakra na víc, než se zahazovat v těchto blíže neidentifikovatelných kravinách za pár babek, co mají do hororu daleko a o komedii se neznatelně otřou. Až se jednoho dne vaše přítelkyně přestane převlékat, bude si domů nosit hlínu, většinu času bude trávit na půdě a nebude libě vonět, nejspíše máte doma zombíka. Otravný film úplně o hovně. 20% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Člověk by si ze začátku mohl říct, že je Zach poměrně šťastný člověk... Přeci jenom, jak často se stává, že se vám mrtvá přítelkyně vrátí do života? Řekl bych, že moc často ne... Sice má slečna ztrátu paměti a působí lehce zmateně, ale druhá šance na dohnání všech věcí, které jste spolu nestihli před její smrtí, ta se sakra počítá... Zvláště, když je Beth taková kost... Problém však může nastat, když taková zombie začne být náladová, trochu žárlivá a hlavně hladová... V tu chvíli si začne zamilovaný mladík koledovat o pořádný průser... Stejně jako celý film... Do této chvíle se totiž jednalo o docela svěží romantickou komedii, která se však zvrhla v nudou a nenápaditou zombie apokalypsu bez špetky humoru a hlavně hororu... Což je průser... Průser, který ani béčkové, ale velmi sympatické obsazení z podprůměru nevytáhne... A to je škoda... ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Navzdory nízkému hodnocení si myslím, že tohle je dost povedený film - sympatické obsazení mladých talentovaných herců, božský výběr indie hudby, velice zajímavé pracování s konvencemi zombie žánru, nekompromisní černý (nebo lépe řečeno spíše šibeniční) humor a k tomu navíc přesah v podobě možnosti skrytého čtení příběhu, které je možno číst jak v rovině, v níž mladý muž ztratil přítelkyni, která se vrátila jako zombie, ale též je možné jej vnímat jako příběh o vztahu, kde to dvěma lidem neklapalo, ale když se pokusil jeden z partnerů vše slepovat ze zármutku a osamělosti, zjistil, že vše, co získává od tohoto "přezrálého" vztahu je jen zatuchlý pach čehosi, co mělo raději zůstat v symbolické rovině mrtvé. Já osobně jsem navýsost spokojen (a jsem moc vděčný, že jsem mohl DeHaana po delší době znovu vidět v hlavní roli (jo a Plaza je k sežrání (byť ke konci filmů bych už asi neřekl, že přímo k nakousnutí). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Právě, když jsem si po řadě nanicovatých chodů v lednovém meníčku říkala:" Už mě sakra někdo překvapte!", přistane mi na talíři tahle soft "Svatební košile" po americku, která se drží receptu žánrových ingrediencí, ale zároveň má takový originální šmak. Zábavný výstřelek - a ty já ráda, tohle prostě nepotopím, už pro ten žhavý sex se studenou mrtvolou, bratrovy hlášky, procházku se sporákem na zádech, návštěvy mrtvých příbuzných a klidný džezík k tomu :-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když milujete jistou herečku a horrory a štve vás, že ve vašem milovaném žánru moc nehraje (a Stmívání do něj rozhodně neřadíte), ale pak začnete zjišťovat, že tu a tam... Ano, Anna Kendrick (slunce naše jasné) v horroru (tak jako hodně jiných hereček) začínala (v seriálu Fear Itself) a i poměrně nedávno si střihla vedlejší roli v této romantické zombie komedii. Jen je škoda, že ta zápletka, která je velmi slibná a přináší na mysl nejednu humornou situaci, není plně využita. Toho humoru je tu pomálu, i když povedené scény tu jsou. Spíše než komedie je to takové podivně úsměvné romantické drama. Marně se snažím vybavit, ve kterém jiném filmu někdo souložil se zombie... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdejší zombíci se neprojevují hned, ale dávají si na čas, takže člověk ani nepozná, že jsou po smrti, pokud vám na dveře nezaklepe dávno mrtvej dědeček. Ale i ten je rád, že vidí děti a vnoučata. Jenže chuť na maso a mozky musí dřív nebo později zákonitě přijít. Mě se tahle nezávislá hlína docela líbila. Ať už jde o ne tolik okoukané herce, byť ve vedlejších rolích se pár známých ksichtů objeví, nebo o vtip, přičemž některé scénky byly fakt na úrovni a vrchol měly v závěrečné procházce. První půlhodina je sice trochu nezáživná, ale když jí přežijete, budete se celkem solidně bavit. 65% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na začiatok: ja jednoducho nemám rád tento novodobý trend pchať zombíkov do všetkých možných žánrov. Zombies sú výhradne materiál pre horor a tomu tak bolo niekoľko desaťročí. Aj keď si dokážem užiť aj iné žánrové filmy so zombies, tak jednoducho asi nikdy nebudem mať rád to miešanie s komédiou, nebodaj srdcervúcou drámou a už vôbec nie s romantikou. Po väčšinu času k podobným filmom pristupujem so značnou dávkou skepsy a ani Life After Beth ma nepresvedčil, že dané miešanie žánrov môže fungovať. Je to síce celkom sympatická nezávislá zombie komédia, ale s pribúdajúcimi minútami tak nejako „vyprší do stratena“. Humor je len veľmi jemný – ani vyslovene trapný, ale ani vtipný – a nezasmial som sa počas filmu ani raz, o horore tu nemôže byť veľmi reč okrem možno nejakej jednej scény a ten vzťah medzi zombie dievčinou a jej partnerom je teda prinajmenšom veľmi podivný (a o racionálnosti takéhoto chovania už radšej ani nejdem písať). Vo výsledku ma síce Life After Beth v priebehu sledovania nijako a ničím neotravoval, je to znesiteľný film, ale nie je tu nič, čo by stálo za extra pozornosť. A ako tak rozmýšľam ani neviem komu ho odporučiť? Hororoví fanúšikovia si tu určite neprídu na svoje a tí čo hľadajú nejakú tú pubertálnu romancu po tom tiež siahať nebudú. Ale to je problém všetkých týchto prapodivných zombie žánrových mix, že sú v podstate určené pre všetkých a zároveň pre nikoho. Keď už by som však musel znova pozerať nejakú tú kvázi vtipnú zombie romancu, tak radšej si dám sympatickejší/kvalitnejší Warm Bodies. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že by to mohlo být docela vtipné. Pak jsem si zase myslel, že by to mohlo být tak nějak hezky bizarní. Ale ono je to nakonec jen divné a ve většině případech ani nebyl využit potenciál herců, kteří se zde objevili, což je hodně velká škoda vzhledem k obsazením, jaké snímek "Life After Beth" měl. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Až kým sa Audrey Plaza nezmenila definitívne na zombíka, tak to celkom ušlo. Ale potom? No akoby nemohla zostať po celý čas taká schizofrenická - to by bolo oveľa lepšie. Rozhodne však nechápem čo donúti také herečky ako Anna Kendrick či Aubrey Plaza prijať rolu v takomto už na prvý pohľad biednom filme? To mi zostane asi navždy záhadou. Čo sa príbehu týka, nie je to ani len na hranici priemernosti, no a s dejovým vývojom je to ešte horšie. Vlastne človek napokon zistí, že jediné čo na tomto filme bolo dobré, tak asi len pohľad na sympatickú Audrey, a asi už fakt nič iné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podporiemerny zombie film, krasny priklad toho, ze najst kvalitnu americku komediu je rovnako tazke ako najst ihlu v kope sena  : 20 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Odlehčená zombie komedie o zlomeném srdci... Nečekaná smrt Beth obrátí Zachovi život naruby. Ale stále je tu šance s ní podniknout to, co nestihli zaživa. 15% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Fakt jenom 52%? Ok, ten humor tu dost často balancuje na hranici dokonalosti a trapnosti, ale i tak je to rozhodně lepší a o dost vtipnější, než ta než ta zombie verze Stmívání. Life After Beth - ačkoli jsem tomu filmu dával minimální naděje a minimálně prvních 10 minut se mi tenhle dojem potvrzoval - je překvapivě velmi zdařilý film se skvěle vybranou hudbou a velkým množstvím vtipných scén (třeba závěrečná procházka mě odrovnala :D), které (jak už jsem psal) skutečně balancují na hranici dokonalosti a trapnosti, ale ve většině scén v mém případě přebývala první možnost. Když pominu ten nijaký začátek, tak jsem se ani nenudil a celkově si to celkem užil. Dokonce jsem schopný i do jisté míry prominout ne moc promyšlené postavy a ne moc promyšlený svět, ve kterém se to odehrává. V rámci tohohle subžánru jsem se tak dobře bavil naposledy u Doghousu - a ten je navíc slabší. Mile mě ten film překvapil a klidně bych si ho pustil znova. 4* ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem očekával slabotu, jelikož romantiku, komedii a horor jsem si dokázal představit jen s docela šíleném světle. Nakonec jsem i mile překvapen. Jeff Baena překvapil a všechny elementy docela dobře poskládal, že film funguje. Myslím, že příště už vyhledám raději jiný film, ale jako oddychovka funguje parádně. 50% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jak u většiny menších filmů mě zaujal trailer a nápad. Zombie romance, není typický žánrový přírůstek a zajímavé obsazení, taky není naškodu. Jeff Baena natočil indie romanci, která koketuje se zombie apokalypsou, ale nikdy nepřekročí jistou hranici mezi komedií a hororem. Začátek je zajímavý, ale teprve s příchodem Beth to začne být mnohem zajímavější a zábavnější. Režisérovy se hodně povedly dialogové scény, které jsou správně absurdní a o ničem a zároveň o všem. Bavilo, když se postavy snaží vyřešit jednoduchou situaci, co nejsložitěji to jde a vždy něco pokazí. Dane DeHaan mě nevadil, ale ani nějak extra nezaujal. Naopak John C. Reilly mě bavil každý okamžikem, kdy byl na scéně. Aubrey Plaza se mi v tomto filmu dost líbila a bavilo mě sledovat jak se z ní stává šílená zombie. Anna Kendrick se ve filmu moc neohřeje, ale každá její scéna stojí za to. Film má spoustu zajímavý momentů, které dobře pobaví, za předpokladu, že přistoupíte na hru tvůrců. Life After Beth je fajn komedie, která si jede své a to ať se Vám to líbí nebo ne. ()

Reklama

Reklama