Reklama

Reklama

Až na dno

(festivalový název)
  • USA Low Down
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dospívání v podivně letargickém prostředí losangeleské bohémské komunity v sedmdesátých letech po boku otce, respektovaného jazzového pianisty, potýkajícího se s dlouholetou závislostí na heroinu, popsala Amy-Jo Albanyová v memoárech, které inspirovaly celovečerní hraný debut Jeffa Preisse. Ve velmi komplexně vystižené atmosféře se mísí snovost dávných vzpomínek na radostné chvilky s otcem i na bolest při pohledu na jeho sebezničující závislost. Melancholické drama o nelehkém přechodu do dospělosti má skrze postavu Joa Albanyho podmanivé hudební ladění, založené jak na precizní řemeslnosti, tak na nepředvídatelných improvizacích. Na výsledném, zvláštně unikavém tvaru filmu mají zásadní podíl kamera Christophera Blauvelta, který spolupracoval na nových filmech Sofie Coppolové a Kelly Reichardtové, výprava Elliotta Hostettera (Spring Breakers) a především intenzivní herecké výkony Elle Fanningové, Johna Hawkese a Glenn Closeové. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (23)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Pěkná hudba. Dobří herci. Niterné drama. Přesto - možná z neznalosti prostřední a hlavní postavy - chyběl tomu trochu větší odpich. Příběh značně připomíná svou atmosférou povídku El perseguidor (od Julia Cortázara) o Charlie Parkerovi, o němž je i ve filmu několikrát řeč; ale k dokonalosti mu chybí Cortázarova extrémnost. ()

Jeez 

všechny recenze uživatele

Asi jsem tomu přesně neporozuměl, nevím. Tento film mě moc neoslovil. Jazz mám rád, ale tohle nějak proběhlo okolo a nemohl jsem se dočkat konce. Každý má právo volby, otec vypravěčky zvolil cestu drog. Co naplat opakovat, že to není dobré a přitom to neustále dokola dělat. Z filmu není cítit vývoj, je to jen ukázka, jak to bylo. Asi to tak mělo být, to žádná, ale potom divák nemá chuť nic čekat a přestane se zajímat. I špatně končící drama se dá natočit dobře. ()

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Vše co jste chtěli vědět o drogách, 70. letech v USA a už jste to vše viděli v jiných filmech. Scénář děravý jak cedník zachraňují herecké výkony hlavních představitelů. ()

Související novinky

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

49. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

13.07.2014

Slavnostní ceremoniál zakončil filmový festival a poroty v čele s Luisem Miñarrem udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl George Ovashvili za… (více)

Reklama

Reklama