Reklama

Reklama

Bratři Wes a Jacob žijí jen s otcem. Starší z nich, třináctiletý Jacob je kromě posedlosti heavy-metalem a motokrosem také průšvihář, jehož vandalské excesy zvednou ze židle nejednoho úředníka. Vše se dá vyžehlit až do té doby, kdy sociálka rozhodne, že Jacobovo chování negativně ovlivňuje mladšího bratra Wese a rozhodne, že Wes musí do opatrovnictví k tetě Pam. Otec obou chlapců Hollis, který se nikdy nevzpamatoval z odchodu manželky, syny miluje, ale více než výchova mu jde věčné zapíjení žalu. Jacob i Hollis se musí vzpamatovat a udělat vše proto, aby dostali malého Wese zpátky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

zolo23 

všechny recenze uživatele

Obyčajné rodinné drama na téma otec - mŕtva manželka - problémové deti. Najväčšou chybou je samotná réžia, ktorá nevie narábať s emóciami, nedarí sa stupňovať atmosféru a tak mi to pripadá ako priemerný TV film. Bradatý Aaron je nepresvedčivý, toho tatka som mu neveril ani chvíľu. Zato mladý Josh Wiggins (Jacob) to je iná káva, z tohto mladíka niečo vyrastie, o tom som presvedčený. No a Juliette Lewis? Stárne nám dievčina stárne.. 50% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet, dobrý príbeh, no so spracovaním je to už horšie. Ale ako základ na kvalitnú sociálnu drámu by to bolo výborné. Len celý film akoby zanikal na takom nevýraznom podaní, ktoré v podstate nemá svoje vrcholy a pády, ale ako celok pôsobí dosť strnulo a celý čas sa to točí okolo toho istého - 13-ročný macher Jacob ide od jedného maléru k druhému, malý Wes sa spočiatku nechá unášať na vlne hlúposti spolu s ním, až kým nezasiahne teta Pam, no a ich otec mi príde ako vrchol ľahostajnosti, ktorý alibisticky začína riešiť všetko až po tom ako sa to stane. No a v tejto línii sa pohybuje celý príbeh, bez väčších výkyvov. A takto sa zo sľubného filmu stal priemerný. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi poměrně autentické, tohle rodinné sociální drama, v němž smrtí manželky zmožený otec nezvládá frackovitého 13letého syna - průšviháře, který má nedobrý vliv i na svého mladšího bratra. Přestože se charakterová slabost mění na bojovnou zarputilost (byť dosti pozdě) jak podle příručky. Nadbytečně vyhrocený závěr pak jen podtrhává marnost (počínání postav, ale i směřování filmu). Zaujaté 3*. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma o fotrovi, ktorý kedysi výborne mastil bejzbal, avšak teraz oveľa lepšie chlastá a nezvláda sám výchovu svojich dvoch synkov. Starší z nich je 13 ročný metalista (áno, Slayer a Metallica tam zaznejú tiež), ktorý rád jazdí na crosskách a nemá dobrý vplyv na mladšieho brata, ktorého sa jedného dňa sociálka rozhodne dať do opatery ich tete. Samozrejme, starší viní fotra, neklape im to a tak sa budú obaja musieť spamätať, prestať sa ľutovať a začať byť zodpovední za svoje akcie a činy, aby sa mladý vrátil späť. Nie veru zlé, ale s podobným tématom sa mi páčil ostrejší anglický Wild Bill. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chtěl jsi být součástí party?...... To, že hlavní hrdina nosí tričko s nápisem Slayer z něho nedělá metalistu. Ani jeden z té rodiny a z té party, nevypadá jako rocker. Je to jen parta špatně vychovaných buranů, které režisér a zvukař nutí poslouchat tvrdou hudbu, protože je to napsané ve scénáři. Klidně tam mohlo být třeba country, které se, mimochodem k motokrosu hodí víc. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance 2014 a soutěžil v kategorii Nejlepší drama. Vyhrál však snímek Whiplash (2014) Damiena Chazelleho. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Texas v lokalitách Beaumont a Groves. (Terva)

Reklama

Reklama