Reklama

Reklama

Kumiko, lovkyně pokladů

(festivalový název)
  • USA Kumiko, the Treasure Hunter (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kumiko je nešťastná žena pracující v kanceláři, kde musí servírovat čaj a různě obskakuje svého šéfa. Začíná být posedlá filmem "Fargo" a přijde k domněnce, že poklad zmíněný ve filmu je opravdový. To ji vede k riskantní cestě do Ameriky, kde po pokladu začne pátrat. Film je natočený podle skutečné události... (Mrs.Blue)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

horovska 

všechny recenze uživatele

Nejspíš není cílem filmu, aby se jej pokoušel člověk pochopit. Hrdinka filmu Kumiko je nesmírně střelená osoba a její dětsky umíněné odhodlání, vypravit se pro poklad na základě shlédnutého filmu vytváří i velmi vtipné situace. Stejně, jako ve filmu, kde pro zvýšení zájmu diváků Coenové nechali před začátkem smyšleného filmu napsat, že je film podle skutečné události, najdeme tuto "zanášku" i k tomuto filmu. Nejen chování Kumiko, ale i celý děj trpí celou řádkou nelogičností. Oceňuji ale herectví Rinko Kikuči. Škoda, že závěr filmu neměl lepší pointu. ()

Marla Singer 

všechny recenze uživatele

Legenda o Japonce (v první verzi, kterou jsem před lety slyšela, byly dvě), jež se po zhlédnutí Farga vydala do Minnesoty hledat bájný kufřík s penězi někde u jednotvárné hranice se Severní Dakotou, protože na začátku snímku bylo přeci upozornění o pravdivosti příběhu, posloužila Davidu Zellerovi jako podklad pro novodobou pohádku. V Tokiu přežívající Kumiko nenávidí svojí práci i povrchní kolektiv, hovory s matkou se stáčí pouze na její (ne)schopnost najít si snoubence a domů se vrací jen, aby Bunzo neumřel hlady. Z letargie ji vytrhne až nález značně poničené kazety a zevrubný rozbor záběrů v naivní ale neústupné snaze najít přesné místo pokladu ji umožní se nikomu a ničemu nepodřizovat. ___ Převrácená červená karkulka, kde se všichni vlci jen snaží zabránit jí vstupu do lesa, těží hlavně z protikladnosti obou světů a vzájemného míjení. Pro překlad do japonštiny si do čínského bistra může dojít opravdu jen Američan, který do jiných států v životě necestoval, a uvěřit Coenům může jen člověk bez znalosti mýtu o žiletkách v tobogánu. Celá část snímku odehrávající se ve sněhem pokrytých pláních Minnesoty hrozí podbízivou lítostí a sentimentem nad čistou duší, Zellnerovi se ale záhadně povedlo nesklouznout ani k jednomu a spíš si pohrává s depresivním vývojem Kumikiny cesty a nepříjemnou předtuchou, že výprava za kufrem peněz může skončit jen jedním směrem. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Titulek „podle skutečné události“ jak z ohrané videokazety. Ano, to si hlavní hrdinka opět pouští film Fargo. Ten se stal její obsesí, takže zanedlouho už je s firemní kreditkou na cestě do Minnesoty. Samozřejmě se trefila a přistála tam v zimě. Ale u Farga zbyl pod sněhem kufřík napěchovaný americkými dolary, to za trochu nepohodlí přece stojí. Pomalé tempo a dlouhé záběry se hodí k japonské mentalitě, ale ani zimní Minnesota a Rinko Kikuči z toho nakonec neudělají tak dobrý film, jak zní jeho námět. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Nablblá šikmovočka dělá ve 28 letech podřadnou práci, nikdo ji neklátí, tak jí jednoho dne rupne v kouli, šlohne firemní kreditku a vyrazí do Států hledat poklad, co ve Fargu u plotu zahrabal Steve Buscemi. Cestou potkává ještě debilnější kolorit vedlejších postav a vše je korunováno závěrečnou scénou, která tenhle blábol zasadí mezi to nejretardovanější z produkce posledních let. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Ačkoli byl film natočen jako adaptace velmi originálního příběhu, vůbec mě neoslovil. Třicetiletá Kumiko uniká od nudné práce a rodiny, která na ní klade jen samé povinnosti, k dobrodružnému hledání pokladu, který někde někdo zakopal ve filmu, jenom proto, že byl opatřen nálepkou: "This is a true story." Problém mám zejména s formou narace - film exponuje mnohem více informací, než potřebujeme znát, a v důsledku tak působí staticky, indiferentně a nudně. Zellner se to sice snaží zachránit škatulkou "indie" a celkem zdařilou interakcí mezi postavami v Americe. Mě to však nepřesvědčilo a navíc pro mě čas plynul mnohem pomaleji. Kamera i zvuk bohužel také žádná sláva, jediným zajímavým aspektem tak zůstává herecký výkon hlavní představitelky. 4/10 [KVIFF 2014] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Režisér David Zellner si podobně jako ve svých dalších filmech zahrál vedlejší postavu, konkrétně minnesotského policejního důstojníka. Do snímku obsadil také bratra Nathana a svého dědu, kteří vystupují v rolích turistických poradců na letišti. (Marla Singer)

Reklama

Reklama