Reklama

Reklama

Andrew Neiman je devatenáctiletý jazzový bubeník, který sní o slávě, ale není si jistý tím, zda se jeho sny někdy naplní. Pronásledovaný neúspěšnou spisovatelskou kariérou svého otce je rozhodnutý vystoupat až na samotný vrchol nejprestižnější hudební konzervatoře. Jednoho večera na Andrewa, který právě cvičí na bicí, narazí Terence Fletcher, dirigent, proslavený svým učitelským talentem ve stejné míře jako svými nemilosrdnými praktikami. Ačkoliv si spolu toho večera příliš mnoho nesdělí, probudí Fletcher v Andrewovi touhu dosáhnout svého cíle. K Andrewovu překvapení dalšího dne Fletcher požádá o to, aby byl Andrew přidělen k jeho kapele. Tento jediný čin mladíkovi navždy změní život. Zpočátku je Andrew nucen fungovat pouze jako „záskok" a otáčet partituru hlavnímu bubeníkovi. Ale na příští soutěži, které se kapela účastní, hlavní bubeník řízením osudu či něčím přičiněním ztratí svou partituru. Andrew, který zná celý part nazpaměť, dostane šanci hrát. Ačkoliv se tímto činem odcizí ostatním hudebníkům, kapela soutěž nicméně vyhraje a Andrew má šanci stát se Fletcherovým novým oblíbencem. (Falcon)

(více)

Recenze (1 384)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Jazz mi sice moc nikdy neříkal, ale v tomto filmu se chladný nezájem v tento dávný pohasínající hudební žánr mění v zájem. Ve filmu je jinak vše naprosto na svém místě, střih je zcela dokonalý, herci září a příběh nenudí a člověk je při sledování filmu napjatý až do konce. J.K. Simmonse si od tohoto filmu opravdu zapamatuji, poněvadž to, co předvádí zde, je dokonalost. A Miles Teller je velice zajímavý mladý muž, který se do role hodil též náramně a je zřejmé, že k bicím a k jazzu má opravdu blízko. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Je nanejvýš zajímavé sledovat diktátorského učitele na prestižní hudební škole, jak drtí své žáky, aby z nich dostal to nejlepší. Ale něco do úplné dokonalosti jakoby chybělo. Scénář je ostrouhaný na kost, téměř nic jiného než bubny a jazzový ansámbl v hlavě nezůstanou, celá ta parta talentovaných muzikantů nepůsobí dvakrát sympatickým dojmem, takže tuhle hru s, přiznejme, perfektní gradací, jsem ke konci sledoval s jistým odstupem. Ovšem, mlátili do toho pěkně, Caravan Buddyho Riche i Whiplash Dona Ellise asi hned tak nezapomenu. Tak jsem si další den pustil zminovaného Charlieho Bird Parkera a sednul do křesla s Autobiografii Milese Davise. Včera dobrej film, dne parádní odpoledne. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Úžasné drama s myšlenkou, motivací, adrenalinem, herci no prostě bezoddychová záležitost. Těžko hledat slova. Jasný oskar pro J.K. Simmonse. K dokonalosti mi chyběl "happy end" závěr. Poslední dobou mám raději závěry s 90-100% oddychem od napětí ve filmu. Naneštěstí se trend vyvíjí opačným směrem. 9.5/10 ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Jak jinak může dopadnou film, kde hlavní hrdina je něžná ovečka a oponent lebkoun se sadistickými sklony ??? V rukou dobrého režiséra se toto téma,napjatý vztah mezi učitelem a žákem dostalo na vrchol. Film znovu si nepustím ale doporučím všem ostatním. Dojmy - burcující scény, krev a pot, Jazz, bicí šílenství :) ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Po přečtení většiny komentářů přemýšlím, jestli jsem se fakt díval na stejnej snímek jako ti komentující šášulové okolo. Já koukal na úplně fantastický snímek o chlapíkovi v podání J.K. Simmonse, kterej něco umí - opravdu to opravdu umí a né o tom umí jenom kecat.. A tady tenhle opravdu nabušenej frajer se snaží z bandy ufňukanej americkejch slečinek, který si chtějí hrát na muzikanty, vybrat alespoň pár jedinců s jenom trošičku dobrým potenciálem, aby jim pomohl najít cestu ke skutečnému umění hudby. Teď mě napadlo, že prostě jsme se všichni dívali na stejný film. Já jenom stárnu a začínám na rozdíl od ostatních mlaďochů co chtějí jenom pařit a "dostat všechno zadarmo" chápat o čem je život, a že pokud chci něco dokázat, tak pro to musím něco udělat.. Jo a kdo tento film přirovnal k Full Metal Jacket, tak by si měl jít teď vyměnit plínečku, omýt prdelku a napudrovat si ji oproti opruzeninám. Jo jo kindšci, vyčurat, pomodlit a spát ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Pekná hudobná bublinka. Bublinka krátkometrážneho filmu natiahnutého do celovečernej dĺžky. Simmonsova postava lieta medzi emóciami, Teller zažíva smutné lásky úplne nedôležité s dejom. Snaha o poukázanie opustenia sa, kvôli sláve je pekne načrtnuté no nedotiahnutá. Pre mňa dobrý film vďaka postavám a námetu, nie vďaka scenáru. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tak už konečně chápu to vysoké hodnocení filmu Whiplash. Je to ideální snímek pro sadisty, masochisty, asociály, dříče, psychopaty a .... no jasně, pro zneuznané i uznávané muzikanty. Čili docela pro velkou partu diváků. Kromě mne :). Nicméně! Přesto, že netrpím žádnou z výše uvedených diagnóz ani stockholmským syndromem. ... musím říct, ano. Byla to jízda! A i já hodnotím vysoko. Už jen pro dokonale dokonalou ústřední dvojici, pro ty dějové zvraty a pro posledních patnáct minut, během kterých jsem zůstala úplně jako přimrazená. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle film. A co je hlavní - přivedl mě k jazzu, který jsem nikdy neposlouchala a nikdy by mě nenapadlo, že by se mi mohl líbit. Ale Miles Teller mě přesvědčil, že jazz je něco úchvatného, a ze mě se stal jazzový fanoušek .J. K. Simmons byl vynikající, samozřejmě, ale já jsem byla nadšena víc z výkonu toho nenápadného chlapce, s kterým jsem doslova potila krev. Závěrečná scéna byla kolosální! Jsem ráda, že se Damien Chazelle dočkal ještě většího úspěchu s LA La Landem. Nebyl to špatný film. Ale na Whiplash prostě nemá. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Tejto snímke som sa dlhú dobu vyhýbal už len z toho dôvodu, že osobne nemám k týmto klasickejším štýlom, respektíve formám hudby v podstate asi úplne žiaden vzťah, hudobnícke kapely, nástroje, dirigenti, to je niečo, čo ma celý môj život obchádzalo. Nakoniec som sa však tomu nedávno - pri príležitosti zaradenia do programu verejnoprávnej televízie - predsalen rozhodol dať šancu, nuž a v konečnom dôsledku som zostal dosť milo prekvapený. Nie z toho dôvodu, že by som nečakal kvalitný film - to mi bolo jasné už podľa jeho značnému úspechu a recenzií, skôr ma milo prekvapilo, že ma dané hudobnícke prostredie "se vším všudy" v pomerne vysokej miere i dokázalo zaujať - nedostavili sa z môjho pohľadu žiadne hluchšie miesta, celé to pekne (a v svižnom tempe) odsýpalo. Čiže obsahovo veľmi fajn, nuž a spracovanie, ako som už spomínal, veľmi profesionálne a kvalitné, páčilo sa mi okrem iného i štylizovanie do striktne mestského prostredia, ktoré k obsahovej stránke veľmi pekne zapasovalo. Nuž a napätie postupne gradujúce až na maximum medzi ústrednou dvojkou J.K. Simmons / Teller (rovnako ako aj ich herecké výkony) bolo čerešničkou na torte. 80% ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Strhující film, který vám bezezbytku a dostatečně ozřejmí, proč v Coenovském Llewynu Davisovi ostřílený jazzový muzikant cestující v autě s country kytaristou tak opovržlivě mluví o tom jejich Cé-Dé-Gé-Cé :-) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem přišla, jak slepý k houslím...Ovšem co se mnou udělal?!...Bubenické orgie...tvrdý drill...až na krev...podraz...ztráta sebedůvěry...překonat sám sebe...Silný hudební film a klobouk dolů před MilesemTellerem...To co předvedl?! Z toho mi spadla brada...Za mě 100% ()

poet 

všechny recenze uživatele

J.K Simmons je pre mňa prvá herecká liga aj ked si ho zrejme nie každý obľúbi :)... Vztah študent učiteľ sa dostava úplne inú uroveň. Zobrazenie hudobného perfekcionizmu v tej najsilnejšej forme. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Sony Pictures Classics | Napínavé od začiatku do posledného úderu do bubnov. Chazelle a J.K. Simmons tu predvádzajú výkony svojich životov. | Hodnotenie: 10/10 | ()

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

Úchvatně frenetická hudební akce bude jistě získávat ty nejoddanější příznivce mezi muzikanty. Jen oni v různé míře na vlastní kůži poznali dril a cenu během nejistého odhalování talentu. Nadšení z vášně ale přenáší na všechny. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

BRAVO! BRAVO BRAVO! Skvělá hudba, skvělý střih. Emocionálně vyčerpávající souboj dvou neústupných postav, souboj jejich provinění a následků jejích provinění, totální dril až na vrchol lidských možností. J.K. Simmons by si hravě mohl střihnout roli R.L. Ermeye v Olověné vestě. Nejlepší hudební film posledních let. TEMPO! ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

V podstatě nenápadný film, který vás přibližně po 3 minutách vtáhne takovým stylem, že z něj vypadnete až druhý den ráno. J.K. Simmons mě totálně překvapil, doteď jsem ho brala jen jako vedlejšího průměrného mužíka, ...no, změnila jsem názor. A to finále? No, to se prostě musí vidět... ()

Související novinky

J. K. Simmons si zahraje komisaře Gordona

J. K. Simmons si zahraje komisaře Gordona

08.03.2016

"Sežeňte mi fotky Batmana!" Tuhle větu si v příštích dnech přečtete na kupě memů, nový komisař Gordon totiž bude mít stejnou tvář jako J. Jonah Jameson. Přesně tak, Batmanova spojence, který se… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama