Reklama

Reklama

UnREAL

(seriál)
  • Austrálie UnREAL
Trailer
USA, (2015–2018), 26 h 33 min (Minutáž: 40–45 min)

Kamera:

David Pelletier

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Shiri Appleby, Constance Zimmer, Craig Bierko, Jeffrey Bowyer-Chapman, Amy Hill, Brennan Elliott, Genevieve Buechner, Freddie Stroma, Johanna Braddy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Děj seriálu Un-Real se točí kolem příprav a realizace randící reality show. A o mladé produkční, která je schopná ledacos poupravit tak, aby to bylo pro diváka co nejatraktivnější. 
Za projektem stanice Lifetime stojí Marti Noxon, režisérka a scénáristka seriálů Buffy, přemožitelka upírů (1997) a Angel (1999). (geklon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

haluska11 

všechny recenze uživatele

Výborné první dvě série, zbytek jako by neexistoval. Tvůrkyně to vymyslela skvěle: díky dvojímu napětí (z dění na place a z dění v samotné reality show) se těžko odolává bingewatchingu. Odrážejíc se od skutečných základů ukazuje silně "přikrášlenou" psychickou náročnost práce produkčního. Postavy jsou tudíž: a) labilní, b) psychopati, c) obojí; téměř jako by vypadly z Bojacka Horsemana. Občasný plot-twist potěší, ačkoliv se někdy zdá, že byl scénář psaný na koleni po cestě do střižny. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku neskutečně našlapané drama skvěle parodující reality show tohoto typu, které se však bohužel postupem sérií stává přesně tím, co paroduje - fraškou, o čemž svědčí poslední série. Od začátku to má takové grády a koule, že už všechno následující je jen čím dál víc over the top a neuvěřitelné. Možná si tvůrci v první série měli schovat něco na pokračování. Constance Zimmer je tu královsky dobrá. S1 | 80% | S2 - 70% | S3 - 60% | S4 - 40 % ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S04e08, komplet: V poslednej sezone alebo aj dvoch uz to bolo obohrane, ta potrebuje tu, ta ju odbije, ta sa pomsti, vzapati to lutuje, do toho praca s obocim a nepoucitelni sutaziaci a znicene reputacie a zdravie... Ale vedomie poslednej serie a cakanie, ako to s nimi skonci napatie drzalo do konca. A tiez novy sympaticko-psychopaticky producent... // S02e01: Uiii. Mam z nich radost, zenske su pekne uderne. Chet a network line je trochu otravna, ale asi musi byt aby sa malo co dial na pozadi no. Kazdopadne sa tesim dalej. // Zatial S1: Bavi. Povedala by som, ze je to pritiahnute za vlasy, ze dospele zeny by sa nedali par slovami zmanipulovat do hysterickych hlupani, ale tych par realnych reality show, o ktorych existencii viem, by mi to hned vyvratilo. Stupidna reality show A jej pozadie? Come oon, guilty pleasure ako vysite. Necakali ste snad dalsiu Newsroom, alebo ano? PS: Pustila som si nahodny diel Bachelorette a OMG, to je taka sranda presne vidiet nie len producentov a snahu zachovat si tvar (logika situacii vo vile nie je nijak komplikovana), ale konkretne Rachel, Quinn a Adama za polkou veci. Kazdopadne, unReal ma samozrejme svoje muchy, ale v letnej sezone 2015 obavam sa nic lepsie nebezi. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Hm, tak to byl teda superhnůj, natočen ovšem parádně a bez polehčujících okolností, které by žumpu kolem podobných reality šou alespoň trochu omilostnily. Přesně naopak, tušení se ještě připotvrdilo. Špičkový scénář, člověk žasne nad dovedností rozpracovat psychologii celého toho obludária a roztřídit monstra od škodících jen sobě po ubližující dalším z přísavků a manipulantů. Průšvih ale je, že se na to, jako na všechno odporný, nehorázně dobře kouká. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Už druhý seriál z roku 2015, u ktorého musím s nástupom druhej série zdvihnúť hodnotenie. Niežeby sa tak zlepšil, ale v priebehu prvej série som ho jednoducho vyhodnotila zle a neuvedomila si, ako návykový televízny kúsok to je. Prostredie, v ktorom sa dej odohráva, je veľkou výsadou seriálu. Kde zaostáva scenár, tam nastúpi skazený svet šoubiznisu pretknutý čistokrvnou soap operou a voila - zábavná oddychovka je na svete. Reality show a (ne)realita jej natáčania sú tu zobrazené tak lahodne a provokatívne (a samozrejme s riadnou dávkou klišé), že pre mňa nebol problém tých 10 dielov zhltnúť i za sebou. Psychológia postáv nie je rozpracovaná dostatočne a zvraty (hlavne v druhej polovici série) šuštia papierom, no UnREAL to vyrovnáva hutnou dávkou intríg, ktoré vôbec nevyznievajú stupídne. Téma zákerných ambícií a psychických problémov vyplývajúcich z utopenia sa vo svete šoubniznisu je v druhej sérii doťahované do dokonalosti, kedy psychológia postáv nabrala nový rozmer. Spolu so Scream jedna z najlepších noviniek roku 2015. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (5)

  • Tato epizoda byla natočena ještě před obnovením seriálu na 4. sérii, což vysvětluje ukončení některých dějových linek a happy endy pro mnohé z postav. (hansel97)
  • Constance Zimmer nejdříve odmítla roli Quinn aniž by si přečetla scénář. Nahradila ji herečka Megyn Price, která dokonce natočila i pilotní díl, nakonec stanice znovu nabídla roli Constance a ta ji pak přijala. (Streeper)
  • Herec Freddie Stroma (Adam Cromwell) se v květnu roku 2016 zasnoubil se svojí kolegyní z 1. série herečkou Johanna Braddy (Anna Martin), se kterou začal chodit při natáčení. (Streeper)

Reklama

Reklama