Reklama

Reklama

UnREAL

(seriál)
  • Austrálie UnREAL
Trailer
USA, (2015–2018), 26 h 33 min (Minutáž: 40–45 min)

Kamera:

David Pelletier

Hudba:

Fil Eisler

Hrají:

Shiri Appleby, Constance Zimmer, Craig Bierko, Jeffrey Bowyer-Chapman, Amy Hill, Brennan Elliott, Genevieve Buechner, Freddie Stroma, Johanna Braddy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Obsahy(1)

Děj seriálu Un-Real se točí kolem příprav a realizace randící reality show. A o mladé produkční, která je schopná ledacos poupravit tak, aby to bylo pro diváka co nejatraktivnější. 
Za projektem stanice Lifetime stojí Marti Noxon, režisérka a scénáristka seriálů Buffy, přemožitelka upírů (1997) a Angel (1999). (geklon)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Season 1 (2015) (S01) 

Po skončení první sezóny jsem byl docela překvapený, že se mé celkové hodnocení vyšplhalo až na čtyři kousky, protože mě některé epizody nedokázaly skoro ničím zaujmout. To je ale hlavně moje chyba, když nemám rád reality show, nemám se dívat na seriál o tom, jak taková záležitost vzniká. Svého času jsem viděl dva díly Bachelora, který byl zřejmě předobrazem téhle seriálové fikce, a musím uznat, že to byla přesně taková bída, jak to tady tvůrci ukazují. UnREAL každopádně nebylo zase až tak špatné, abych musel brečet nad ztraceným časem, a Quinn mě bavila po celou dobu. 4*- ()

Return (2015) (S01E01) 

Pilotní epizoda první sezóny mě vcelku příjemně překvapila, i když jsem se teprve seznamoval s příběhem a postavami, pořád se něco dělo, takže jsem se rozhodně nenudil. Tvůrci reality show se museli kvůli sledovanosti/ zisku zbavit všech skrupulí, takže jsem ve výsledku dostal moc hezkou příručku pro začínající i pokročilé manipulátory. ()

Relapse (2015) (S01E02) 

Druhý díl byl oproti první epizodě přece jen o něco slabší, navíc jsem měl po jeho skončení pocit, že jsem se vlastně nic nového nedozvěděl a že v příběhu nedošlo k žádnému výraznému vývoji. Přiznávám, že si užívám všechny ty manipulační praktiky, jen se obávám, aby si jen s nimi seriál vystačil. ()

Mother (2015) (S01E03) 

Po třetí epizodě mám pocit, že jsem se v předchozím komentáři příliš nespletl. Manipulační praktiky, které seriál táhnou, už na mě nepůsobí tak jako poprvé, takže u mě příběh trochu ztrácí tah na branku. Malé, bezvýznamné plus jsem přidal za vedlejší dějové linie, které byly tentokrát přece jen zajímavější. 3*+ ()

Wife (2015) (S01E04) 

Podobně jako v předchozím případě mě u čtvrté epizody nejvíce bavily dějové linie, které se netýkaly přímo samotného natáčení.Tentokrát mě ale přece jen bavily o něco víc, takže jsem mohl trochu přitlačit v hodnocení. Zhoršení vztahů mezi Quinn a Chetem, ale hlavně Adamova snaha o prodej vinice byly značně výživné. ()

Truth (2015) (S01E05) 

Pátá epizoda nevybočovala ze zavedeného standardu a byla zajímavá i zábavná tak, abych ji mohl ohodnotit čtyřmi hvězdičkami. Přihodil jsem ale i pátý kousek, protože mě tvůrci seriálu utvrdili v mém přesvědčení, že se muslimové se svými názory a zákony sice zasekli někde ve středověku, ale křesťané to nedotáhli dál než k viktoriánské době. Život v teokracii by musel být příšerný. ()

Fly (2015) (S01E06) 

Předchozí díl jsem lehce nadhodnotil z důvodu, který jsem vysvětlil v komentáři, tentokrát jsem nic přidávat nemusel, protože mě epizoda opravdu hodně bavila. Všech těch sviňáren a zajímavých zvratů tady bylo tolik, že nezbyl žádný prostor pro nudu, a závěr byl krásně dramatický. ()

Savior (2015) (S01E07) 

Tohle byla klasická noc/ den poté a já jsem od tvůrců seriálu dostal v podstatě to, co jsem očekával, nakonec jsem ale musel přehodnotit předpřipravené čtyři hvězdičky. Já tedy chápu, že jsou Spojené státy zemí neomezených možností, ale že by smrt účastnice televizní show nikdo pořádně nevyšetřoval, to už mi přišlo hodně UnREAL. A "nalezený" dopis na rozloučenou to úplně zazdil (fakt by to policii nezajímalo?). 3*- ()

Two (2015) (S01E08) 

Osmá epizoda mě zrovna nenaplnila nadšením. Děj se sice správně zaměřil spíše na tvůrce show než na show samotnou, jenže to celé sklouzlo do takové typické záležitosti "má mě rád, nemá mě rád", tentokrát určené pro pět a více postav, takže jsem, i přes několik světlých momentů, nebyl příliš spokojený. ()

Princess (2015) (S01E09) 

Můj komentář k předchozímu dílu by se dal s úspěchem použít i pro tuto epizodu, protože se její děj vyvíjel podobným způsobem. Přesto byl pro mě výsledek přece jen o něco málo lepší, protože mě slušně bavila Quinn, která se v tomto seriálu stává mou nejoblíbenější postavou. 3*+ ()

Future (2015) (S01E10) 

Na rozdíl od některých předchozích dílů mě finále první sezóny vcelku potěšilo a pobavilo. Příběh, který se zdál být definitivně zacyklený v telenovelovém vztahovém kolotoči, se konečně pohnul kupředu, takže jsem si zase mohl užít dostatek intrik a manipulací. ()

Reklama

Reklama