Reklama

Reklama

Martina Sáblíková - Sama proti času

Trailer

Obsahy(1)

V dokumentu o Martině Sáblíkové je naprosto stěžejní téma cesty děvčete z malého města na úpatí Vysočiny do světa těch nejlepších sportovců, olympioniků. Tato cesta je plná překážek, odříkání, sebeobětování a bolesti. Zároveň je ale korunována úspěchem, slávou a respektem. Martina je v současné době na vrcholu své kariéry, právem má již zasloužen titul legendy rychlobruslařského sportu. Spousta toho byla vykonána, další cíle jsou vytyčeny. Jede se dál... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Dont 

všechny recenze uživatele

Některé scény se daly vystříhat, protože jejich hodnota nebyla zrovna nepostradatelná a dokumentu by prospěla kratší stopáž. Speciálně bych se obešel bez monologů autorky, které spíše rušily a slovo místo toho mohla dostat sama Martina. Nejzajímavější jsou rozhodně začátky s karavanem u stadionu a skromným ubytováním po čas tréninků v zahraničí. Je to opravdu neobyčejný zázrak, že v těchto podmínkách vyrostl někdo, kdo je schopen porážet ve své disciplíně všechny konkurenty. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

CSFD nenabízí dostatečné množství hvězdiček, které by si Martina Sáblíková a Petr Novák zasloužili. Naštěstí se však hodnotí dokument a ten dosahuje pouze kvalit rychlobruslařského tréninku na zamrzlém rybníku. Koukat se na to zkrátka dá, těch pár archívních zaběrů určitě má svou hodnotu a mne nejvíc hřeje ten pocit, že i bez slušných podmínek k trénování se dá dotovaným sportovcům s neomezeným přístupem k ideálním drahám natrhnout řiť. Za to posílám velkou gratulaci a snad se podaří stát pumpnout o nějaký ten peníz, aby se jednou měly děti na čem sklouznout. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Martina Sáblíková i se svým trenérem si zaslouží absolutorium. Tenhle dokument bohužel ne. Osobně se mi vůbec nelíbí "vypravečka", která dokument zbytečně natahuje. Místo ní bych se raději díval na trénující Martinu, podmínky, ve kterých trénuje, její zážitky z olympiád nebo na něco osobnějšího z jejího života. S podobnými sportovními dokumenty mám trochu problém i z toho důvodu, že mi přijdou neukončené. Sportovci by je měli dělat až po konci sportovní kariéry. Končit dokument "za rok se těším na olympiádu" ... no nevím. Snad v budoucnu bude jiný, lepší, ukončený, ... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pred sportovnimi vykony, uspechy a jeji vuli mam k Sablikove maximalni respekt. Pred kamerou pusobi skromne a sympaticky. Dokument obsahuje nekolik zajimavych pohledu a informaci. Film sam o sobe je nestastny hlavne v podobe te jehovistky, ktera si klepe do notasu a ma radoby filozoficke myslenky, ktere musi sdelit divakum... Taky bych uvital vice archivnich zaberu. Postava, o ktere je natoceny tento film ale taha tento malo povedeny dokument alespon do prumeru. Jinak, pokud se nenajde nejaky soukromy subjekt, ktery bude schopen halu pro rychlobrusleni postavit, nesouhlasim s nazorem, aby se stat v nejake vetsi mire do teto veci angazoval... ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Petr Novák a jeho svěřenkyně dosáhli něčeho, co přesahuje normální lidské možnosti. Absolutní zarputilost, oddanost a vnitřní síla překonávat překážky. Tohle přesahuje hranice sportu, tohle je víc...81%. PS: Bude zajímavé pozorovat Karolínu Erbanovou, která odešela do Holandska ke konkurenci. Nowis team bude mít nový typ soupeře. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Původně mělo zaznít ve filmu, ale nakonec nezaznělo, ze v rychlobruslařské velmoci Holandsku je cca 40 000 rychlobruslařů. V České republice přibližně 40. (otilrak)

Reklama

Reklama