Reklama

Reklama

Smrt přichází do Pemberley

(TV film)
  • Velká Británie Death Comes to Pemberley
Trailer

Zločin v aristokratických kruzích může zničit vše, co předchozí generace vybudovaly. Slavná anglická detektivkářka P. D. Jamesová tentokrát úplně jinak. Záhadnou smrt kapitána Dennyho řeší hlavní postavy z románu Jane Austenové Pýcha a předsudek. Od svatby slečny Elizabeth Bennetové a pana Fitzwilliama Darcyho uplynulo šest let. Manželé s rodinou žijí na překrásném rodinném sídle Pemberley. Všichni se připravují na každoroční ples. Po neohlášeném nočním příjezdu Elizabethiny lehkomyslné sestry Lydie však události nabírají nečekaný spád. Hysterická mladá žena totiž vykřikuje, že jejího muže George Wickhama cestou lesem někdo zastřelil. Darcy okamžitě organizuje pátrání a v lese skutečně objeví zohavenou mrtvolu. Není to však Wickham, ale jeho společník kapitán Denny. Do Pemberley přijíždí smírčí soudce Hardcastle a začíná vyšetřování, v němž je George Wickham hlavním podezřelým... Na Pemberley, rodinném panství Elizabeth a Fitzwilliama Darcyových, došlo k vraždě. Hlavním podezřelým z hrdelního zločinu je George Wickham, manžel Elizabethiny sestry Lydie. Pokud bude shledán vinným, budou následky pro rodinné jméno katastrofální. Darcy nehodlá nic takového připustit, a proto bere vyšetřování do vlastních rukou. Přesto je však pro všechny případy rozhodnut výhodně provdat svou sestru Georgianu. To se ovšem nelíbí Elizabeth, která sama začne pátrat, aby dopomohla své švagrové a přítelkyni ke šťastnému manželství. Podaří se manželům Darcyovým problémy vyřešit, očistit jméno rodiny a zachránit i své manželství? (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (42)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Zbytečně protahované, neskutečně rozvleklé. Nápad a potenciál by tu byl, ale tak pomalu to utíkalo. Než se konečně něco stalo, uplynula snad celá věčnost. Body dolů také patří výběru hlavní hrdinky, která mi byla neskutečně nesympatická. Děkuji, ale příště si nechám podobné pokusy o návrat do Pemberly ujít. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Původně se mi nezdálo obsazení převážně hlavních postav, ale po zhlédnutí už mi nevadí. Bylo to celkem dobré, míň duchařské, než jsem po prvním díle čekala, a celkem zajímavé. Myslela jsem, že vrahem bude někdo jiný než si mysleli oni nebo než to nakonec opravdu byl, ale to už by bylo asi moc šokující. Každopádně zajímavá podívaná pro milovníky Austenové jako jsem já. Akorát mě mrzí, že ten ples zrušili. Taneční scény v těhle filmech a seriálech mám nejradši. PS: Lady Catherine ukradla hlášku Lady Bracknell (Wilde) a mě těší, že jsem si toho všimla :D ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Nádherné na pohled. Oceňuji výběr herců, někteří mě mile překvapili (Jenna Coleman, Trevor Eve, Penelope Keith ...). Ale celkově průměr. První díl byl pomalý, příliš pomalý i na mě (a to já si v pomalých dějích obvykle libuji). Kdyby si celá serie držela laťku jako druhý díl, mohlo to dopadnout docela dobře. Třetí díl ovšem sklouzl k neskutečné melodramatičnosti. To co se odehrálo se dalo čekat, ale ne takhle. Tenhle svět mám velmi ráda, takže se teď můžu pohoršovat anebo to nebrat příliš vážně. Jako nenáročná věc k odpočinku je to naprosto vyhovující. (odkaz Lady Catherine na Oscara Wildea pobavil) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ráda se vracím do světa Jane Austenové, ale tohle není ani jeho odraz. Hrozně dlouho trvá, než se začne něco dít. Pak je nalezený mrtvý muž v lese a příběh se pohne. Jenomže úplně mimo. Najednou začne vršit jednu utajovanou záhadu za druhou, všude číhají zamlčovaní příbuzní, zakázané vztahy a temné vazby z minulosti – až je toho tolik, že je to směšné. Navíc režie je hrozně nemotorná, maximálně na úrovni průměrné tv inscenace, kdy scény veřejných soudů byly pro mě svou klišovitostí a opakováním stejných záběrů (bučící dav, oči poulící podezřelý, brunátný soudce) takovým utrpením, že jsem to málem vypla. Mezi Elizabeth a panem Darcy není vůbec nic. To je taková absence jakéhokoliv citu, aspoň třeba kamarádského, že působí jak dva lidé, co náhodou stojí vedle sebe v metru. ___ Jediné, co mě potěšilo, bylo vylepšení Lydiina charakteru. Ne snad, že by se polepšila. Zůstala stále stejně svéhlavá a rozmarná – což je fajn – jen její povahu ukázal film v trochu jiné situaci a tedy i v trochu jiném světle. Příznivějším. Zatímco nebohé Elizabeth zbylo z jejího břitkého jazyka jen pár úšklebků na adresu lady Catherine de Bourgh, která sama ztratila většinu své démoničnosti. ___ Minisérie je ztrátou času. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pro ty, jež četli/y Pýchu a předsudek více než jednou, viděli různá zpracování více než třikrát, je to skoro povinnost... Citlivě napsané pokračování notoricky známého děje, kterému nechybí absolutně nic (občasné vzpomínky, pronesené věty, to vše působí jako návštěva starého známého), krom toho, že detektivní zápletka, na kterou jsem se těšila jako třešničku na dortu, je poněkud jednoduchá a skoro odbytá. I to jim ale odpouštím, protože herecký ansámbl je jedna báseň (Jenna "companion" Coleman jako Lydia Wickhamová perlí, Matthew Rhys skvěle odehrál hrdopýška Darcyho; jedinou výhradu mám k Anne Maxwell Martin, jako herečku ji mám ráda, ale Elizabeth Darcy má být podle děje 27-8 let a těch skoro deset let rozdílu je už znát), sídlo Pemberley vypadá tak skvostné, že byste se do něj nastěhovali od minuty a závěr trilogie je... úplně zlatý :-). ()

Galerie (79)

Zajímavosti (1)

  • Jako sídlo Pemberley posloužilo filmařům Chatsworth House v anglickém Derbyshiru, stejné místo jako v populárním filmu Pýcha a předsudek (2005). (LucyZ)

Reklama

Reklama