Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žižkov je možná na první pohled šedivý, ale v jeho středu stojí vysílač, který je jako raketa, co člověka vystřelí přímo do kosmu. A přesně tam ráda cestuje naše žižkovská parta kamarádů; palivo, chuť ani vyladěný rytmus v srdci jim nechybí. Každý z nich se nachází v jiné životní situaci, jedno však mají společné – odmítají být jen odevzdanými sluhy systému, chtějí vidět dál a hloub a chtějí se u toho bavit. Jejich vztahy se postupně zamotají a skrze bizarní kolotoč událostí vše směřuje ke krátkému osvícení, ale taky krutému vyvrcholení...

Krátký nezávislý film režisérky a scénáristky Kristiny Weiserové (113kw) se ptá, kde se v lidech bere negativní energie a kde pramení zlo? Název si vypůjčila z knihy Perspektivy od britského filozofa Paula Bruntona.

Hravým stylem navazuje na britské filmy o taneční generaci a vtahuje diváky do kolotoče mejdanů, drog a pocitů nekonečné svobody... a taky ztracené nevinnosti, samoty a paranoie. Ukazuje se, že dobro a zlo jsou jen pojmy, kterým dávají smysl malé každodenní činy.

O projektu

Roots In Ego je krátký nízkoropočtový film a vysněný projekt režisérky Kristiny Weiserové (113kw) vzniklý díky spojení nadšenců a profesionálů. Mozaika příběhů z prostředí alternativní taneční kultury sází na původní českou hudbu a taky na autentické herecké obsazení.

V hlavních rolích se představí Eva Kavanová jako mládá a trochu naivní Natálie, Štěpánka Pencová jako její starší sestra Karolína, Radovan Klučka jako DJ Lubosh Roll, Jaromír Nosek, coby pořadatel prodělečných undergroundových parties Oskar nebo Michal Dudek jako Martin Princ, týpek, co se cítí být nekonečně nad věcí.

O původní hudbu se postaral proslulý Varhan Orchestrovič Bauer. Svými tracky do sountracku přispěli třeba Mesmer, DJ Loutka, Dave.LXR nebo Mikkim.

Film není vhodný pro diváky mladší 13 let (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

koboldek

všechny recenze uživatele

Není tu někdo z produkce nebo štábu ?Rád bych na film šel v Praze v kině, ale prozatím ho nemůžu najít v distribuci. Díky :-) ()

Nephi

všechny recenze uživatele

Chodím si takhle Křišťanovou ulicí a už několikátým rokem pořád narážím na mini-auto na kterém je napsáno roots in ego short movie. Říkám si, nevím co to je, ale alespoň někomu z toho zbylo to auto. :-) A tak to dopadne i s tím filmem. Film jsem neviděl, ale už zase ty stereotypy bože, takže Žižkov=drogy, taneční kluby, hospody, alternativní lidé a jedna velká depka. Proces gentrifikace odpoví na všechny Vaše otázky slečno Weiserová. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Mám radost, že se Kristině skutečně podařilo film dokončit a nyní prožívá potěšení z jeho projekcí. Roots in Ego je vysněný projekt, který dokazuje, že jakékoli cíle si člověk vytyčí, s takovými se v budoucnu může shledat. Ale aby takový sen mohl být plně svobodný, je nutné, aby svobodné bylo i jeho financování a to v našich podmínkách není snadné. Takže, máte-li svou vizi, jděte za ní. Stojí to za to. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Měl jsem veliké obavy. Většinou když se někdo snaží natočit hranou prvotinu, dopadne to tragicky. To se nestalo. Samozřejmě, i tak jsou největší chybou herecké výkony snaživých amatérů. Dialogy taky občas zabolí. Naopak je zřejmé, že režisérka má talent pro střih i obraz. Líbila se mi i animace. Zkrátka, pobavilo to. Klasická techno-feťácká jízda, tentokrát ze Žižkova. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Předpremiéra pro štáb proběhla 1. 12. 2016 v Divadle Bolka Polívky U22. (NinadeL)
  • Roots In Ego je lehce kuriózní, vysněný projekt, scénář z prostředí alternativní kultury a nekomerčního světa mejdanů, napsaný dle námětu začínající autorky s pseudonymem 113kw, který vzniká -jak překvapivé- s extrémně nízkým rozpočtem a ve volném čase podílejících se profesionálů, z nichž někteří mají již na kontě řadu významných projektů. (NinadeL)
  • IS THERE ANY GOOD ?!
    #rootsinego je totálně nezávislý film, vznikající díky sociálním sítím, spojující profesionály a nadšence. (NinadeL)

Reklama

Reklama