Reklama

Reklama

Vánoční koncert Karla Gotta

(koncert)

Obsahy(1)

K tradici Vánoc na obrazovce České televize patří bezesporu koncert Karla Gotta. Vysílaný záznam se uskutečnil tradičně v pražské Lucerně ve dnech 8. a 9. prosince v rámci turné „Vánoční koncerty – Karel Gott 1996". Zazněly zde písně z alba „Zázrak vánoční" i z CD „Belcanto", nechyběly zde i stále oblíbené starší úspěšné hity i milí hosté, které K. Gott do svého programu pozval – Marta Kubišová, Petra Janů, Ilona Csáková či Leona Machálková. Vše doprovázejí dokonce dva orchestry – Orchestr Karla Gotta, řízený M. Taliánem a Český vánoční symfonický orchestr, vedený F. Preislerem. A jaké by byly Vánoce bez vánočních písní a koled? Ani na ty samozřejmě Karel Gott nezapomněl. Stanou se tradičním vyvrcholením celého programu, který jistě přispěje k vánoční atmosféře u Vás doma. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Karel Gott neodmyslitelně k Vánocům patří, to je jasné. Platí zde totéž, co u jiných koncertů s vánoční atmosférou. Zazní i koledy či písně, které by na jiném koncertě prostor nedostaly, zde je to nové CD Belcanto. Na druhé straně Gott zvládne zpívat všechno, ačkoli klasické hity od něj mám raději. Některé z nich se také objeví v repertoáru, ale v jiném provedení. Naopak Ilonu Csákovou nebo Leonu Machálkovou bych klidně vynechal, o to více potěší třeba Marta Kubišová. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Koncert Karla Gotta a jeho hostů s vánoční tématikou. Řekl bych, že šlo o naprostou klasiku, naštěstí se tu téměř vůbec nekecá a jede písnička za písničkou. Na konci ještě "Božský Kája" přidá pár super známých songů, takže jeho fanoušci na koncertu v Lucerně museli být opravdu spokojení. Jako hosty si ke zpěvu přizval Kubišku, Petru Janů, Ilonu Csákovou, začínající Leonu Machálkovou, na klavír ho jednu písničku doprovodil Míša David, zbytek starý dobrý známý Rudolf Rokl, dále ho doprovázel Orchestr a sbor Karla Gotta řízený Miroslavem Taliánem a Západočeský symfonický orchestr s dirigentem Františkem Preislerem jr. Osobně si myslím, že tady už Karel není v úplně top formě a začíná být maličko za zenitem (tento stav u něj trvá nepřetržitě snad 20 let a stále je to pan zpěvák - skláním poklonu), ale je to jen osobní názor osoby bez hudebního vzdělání. Koncert je ale určitě příjemným setkáním s nestorem české hudební scény. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Sakra Karel nám chybí čím dál víc... Byl to Mistr nad Mistry... Teď už zpívá na Nebeském kůru po boku Boha... Díky za vše Karle 🥰🥰 ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama