Reklama

Reklama

Finding Fanny

  • Indie फाइंडिंग फैनी (více)

Obsahy(1)

Pošťákovi Ferdiemu se po 46 letech vrátil dopis, ve kterém žádal svou lásku Stefanii o ruku. Jeho kamarádka Angie vše zařídí, a tak se na cestu autem za Stefanii Fernandesovou vydává nejen Ferdie, ale i Angie, mladá vdova, jejíž manžel zemřel v den svatby, její tchyně Rosalie, která je záminkou, aby jel i majitel auta malíř Don Pedro, a Savio, Angiin kamarád, který ji vždycky miloval a kvůli její svatbě s jeho nejlepším přítelem odešel z domova. (andiek05)

(více)

Recenze (8)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Úsmevný, zvláštny film, podivné svojrázne postavičky, každá so svojim vlastným životným príbehom a smolou, ktoré sa začnú prelínať do zaujímavých vyústení. Milý film, príjemné obsadenie, Deepika, Arjun a samozrejme Naseeruddin v hlavnej roli toho čo hľadá Fanny. Štipka čierneho humoru, bláznivosti, životnej pravdy, nadhľadu a príjemnej hudby. Mihol sa aj Ranveer .... skvelá oddychovka na zamyslenie. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film má zvláštní, místy dadaistickou náladu. Občas je to sice k smíchu, ale většinou to vyvolává smutek. Střelenými gagy doprovázená roadmovie za dávno ztracenou láskou z mládí, totiž obsahuje i četně scén, kdy si lidé vyřizují účty, přiznají letité křivdy, žádají za ně zadostiučinění, nebo se konečně vyjeví v pravém, nelichotivém světle. Kombinace grotesky a psychologického dramatu mi příliš nesedla. I když oceňuji, že to je jiný indický film než všechny ostatní, které jsem kdy viděla, tak tento způsob pojetí považuji za slepou uličku. SHRNUTÍ: Pět lidí a jedna kočka v jednom rozhrkaném autě na cestě vedrem rozpáleným indickým venkovem? Z toho fakt nic dobrého nekouká. Jo, a dobrá postava alkoholického pomateného Rusa. ()

Reklama

Luksa 

všechny recenze uživatele

Ničím neobjevná, ale jinak docela zábavná a osobitá indická komedie plná svérázných postaviček, obsahující nezvykle dost černý humor. Škoda, že si snímek neudrží po celou dobu svou zábavnost, protože začátek sloužící jako představovačka jednotlivých podivínů je pro mě nejlepší část filmu. Jako neoddiskutovatelné plus považuji bez vyjímky skvělé herecké obsazení (hlavně Naseeruddin Shah), hudbu a prostředí slunné Goy plné palem, křesťanských kostelů a kapliček a zapadlých vesnic, které nehledejte, protože je nenajdete. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Mít dobré herce, cit pro kameru a možnost točit v malebných lokacích hispanizované Goy bohužel k natočení dobré komedie nestačí. Kupodivu je třeba mít také smysl pro humor. Homi Adajania se sice snaží o (obzvláště v prostředí indického filmu) nezvyklý cynismus, nicméně tupost a prvoplánovost jeho fórků je na úrovni opusů Zdeňka Trošky. Za Naseeruddina, který tu hraje vykuleného retarda (i když to asi měl být "roztomilý blázen" nebo tak něco), mi bylo dost trapně. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi pohodový film. Ďalší z tých, kde sa nespieva a netancuje ak nerátame poslednú potitulkovú šialenosť. Finding Fanny je príjemnou road movie s veľmi príjemným humorom, ktorý ako keby vypadol z oka filmom Jacquesa Tatiho. Je zasadený do pútavého prostredia indickej Goe, ktorá ako keby vypadla z oka Francúzskému vidieku. Kráska Padukone sa tu ukáže v podprde, je tú výborný Naseeruddin Shah( alias Nemo z Ligy Výnimočných), a nejaká tá čiernohumorná černota. Pritom to má prijemné a pomalé tempo. Dramatické scény sú síce len nositeľmi vtipu, ale keď to funguje, tak srať na to pes. Na to aké filmy sa robia v Indií je rozhodne raritou. Indie film prišiel aj do Indie:) ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama