Reklama

Reklama

Tajný svět zlata

(TV film)
  • USA The Secret World of Gold

Obsahy(1)

Lidé řadu století dokázali lhát, podvádět, navzájem se zabíjet a okrádat, jen aby získali zlato, vzácný kov, kterým se platilo, ze kterého se razily mince. V letech druhé světové války Třetí říše hromadila a přivlastňovala si postupně zlato celé Evropy. Anglie, Francie a další země naložily svoje zlato potají na loď v Atlantickém oceánu, aby bylo v bezpečí. Dnes už se z tohoto kovu vyrábějí jen šperky a ve finančním světě se s ním obchoduje jako s investičním prostředkem. Ale ví vůbec někdo, kolik ho je? A kde se toto množství zlata nachází? A kdo ho nakrásně najde, bude vědět, čí to zlato je? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Toužím papírově vlastnit tunu zlata, za kterou budu platit poplatky za uskladnění a přitom vědět, že fyzicky můj majetek neexistuje. Já jsem zkrátka velký fanda investování a pokud za mnou dorazí nějaký pán v drahém obleku s tím, abych své peníze nenechával ležet ladem na účtu a vložil je do letadlové hry zvané burza, tak mu poděkuji za dobrou radu tím, že seznámím jeho zadnici se svým nártem. Co se týká tohoto dokumentu, tak je skvělý v zobrazení mechanismu podvodů s komoditami, ale jinak mne moc nebraly historické informace o tom, že veškeré konflikty světa vznikly kvůli zlatu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O obchodování se zlatem ve stylu Ponziho schématu je jiný dokument. Tento se věnuje hlavně tomu , jak zlato hýbe historií. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Dokopy žiadne nové informácie, alebo zistenia. Skôr nakrútené takým americkým spôsobom (vraví sa, údajne, asi, podľa niekoho)... Fakticky zopár známych faktov zamiešaných s hŕbou bulvárnych informácií... ()

Viper 

všechny recenze uživatele

Az trochu prilis povrchni dokument. Pro uplne laiky to muze byt prinosne, ale obcas se dokument uchyluje k dost levicackym nazorum ve stylu jednou padla cena stribra a hornici prisli o praci a s tim se prece musi neco udelat. Pricemz ideologicke zabarveni by u takto reletivne ekonomicko-technickych temat byt nemuselo. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Kořenem všeho toho zla je láska k penězům. (Bible, 1.Tim 6,10) Mamon ovládá lidstvo od nepaměti. A způsob, jak si nejvíc nahrabat je nejspíš obchodovat s něčím, co vůbec nemám. Dokud na to nikdo nepřijde... PS: akorát ten počáteční kec o rozprsknutém zlatu si mohli odpustit, to bylo opravdu zbytečné a nadbytečné. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Pár zajímavostí tam je, ale vcelku nic nového pod sluncem. V první polovině dokument rychle projíždí dějiny zlata v návaznosti na lidská společenství. V té druhé se pak věnuje současnému obchodování s touto komoditou. Dobré je, že dokument je vyprávěn lidskou formou a nevyžívá se v odborných názvech, což mu dodává na přehlednosti. ()

Reklama

Reklama