Reklama

Reklama

Nebojte se do knihovny

(amatérský film)
Horor / Krátkometrážní
Česko, 2011, 2 min

Režie:

Josef Blažek

Scénář:

Josef Blažek

Obsahy(1)

Z dílny LudovicoFilm vylezla tato zajímavá upoutávka, která potěší jak milovníky a milovnice čtení, tak milovníky a milovnice hororů. Režisér Josef Blažek, který má na svém kontě mimo jiné i hororové kraťasy Cyborg Cheerleader: Fuckdown in Hockey Mask Camp (2007), Tělo (2006) a Casa Carnivora, natočil v rámci projektu čtenářství.knihovna.cz zajímavé čtenářské video Nebojte se do knihovny inspirované italským subžánrem giallo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by to bylo na betélnou triplstárku, ale s finální pointou a v celkovém konceptu je to na amatérský poměry naprosto špičková práce.Herečka mohla být trošku přesvědčivější (já bych řval jak Rimmer, když má platit voběd), ale to je jen malichernost nad celkovou kvalitou, kterou mě Pepé docela šokoval, tohle je totiž jeho nejlepší film.85%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, že knihovníci, knihovnice a archiváři/archivářky jsou šílené a divné entity, je třeba před nimi být neustále na pozoru|! Tenhle film si jistě zadali na objednávku právě oni, ilumináti jsou proti jejich tajemným knihovním čachrům klub pokerových důchodců z domu pro seniory v Dolní Ředkvi! ... Má-li to být lehce ironická reklama, je to dobrá reklama, na nuznost rozpočtů nehledě. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jako člověk z oboru musím říct Ano, toto je náš denní chleba. A vy si z toho vyberte, zda myslím mordování nadbytečných čtenářů nebo práci ve skladu... Mimochodem sklad, který jest k vidění v tomto videu, je ukázkový, možno až moderní, to kdyby natáčeli v těch našich skladech.. byl by to takový horor, že.. by to ani nemohlo jít na YT ;-) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

V knižniciach sa dá zažiť kadečo - vidieť opitých zriadencov, extatické slečny, zlodeja, čo si pod huňatý sveter zastrkáva vybraté kúsky a iné. Vždy sa však rád vraciam na tieto miesta - medzi kamošov, čo nezradia. Hrdinovia knižiek z regálov a políc občas vyzývavo mávajú - "Poď, zober si nás, aj my sme tu! Máme pre Teba úžasné dobrodružstvá, vyberané lahôdky podané skvostnou formou!". Inokedy smutne mávajú spoza zavretých stránok knihy, keď opúšťajú čitateľa odovzdaním do rúk knihovníčky. Trošku som odbočil - dvojminútová pozvánka do knižníc má príbeh čaro aj svojský humor. A hoci stavia pointu na odlíšení medzi temnými skladmi a bezpečnými priestormi knižnice, nijako by nevadilo, keby bolo verejnosti prístupné všetko. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nebezpečné jsou jen knižní sklady, do nich se naštěstí málokdo dostane, takže nebezpečí přepadení zde tolik nehrozí. Takže do knihoven se bát lidi chodit nemusí, to vše je pravda. Myslím, že jako upoutávka na propagaci knihoven, kde tleje spousta knížek to odpovídá pobídnutí občanů, aby tam občas zašli. ...Co se týče filmové práce - světla, zvuk, prostředí, vše zde je na jedničku. Film je ale příliš krátký, aby bylo co více rozebírat, takže to na mě působí jako delší reklama na objednávku. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Původně mělo být při drcení regály použito gore efektu v podobě krvi a moči. To ale herečka Patricie Růžičková razantně odmítla, a tak se do finále dostala jen tato "čistá" verze. (Vierzbowskii)
  • Jak už je u režiséra Blažka tradicí, objevil se opět před kamerou. Tentokrát v roli neznámého záporáka, který usiluje o život mladé knihovnici. (Vierzbowskii)
  • Natáčení probíhalo ve skladech Moravské zemské knihovny v Brně. (Vierzbowskii)

Reklama

Reklama