Reklama

Reklama

Muoj bože

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
Slovensko, 2008, 4 min

Obsahy(1)

Píseň Muoj Bože vznikla v souvislosti s Jakubiskovým filmem Bathory (2008). Je inspirovaná středověkými náboženskými žalmy a v textu využívá staroslověnštinu. Hlavní úlohu tentokrát nehrála britská herečka Anna Friel, představitelka filmové Bathory, ale přímo autorka písně Katarína Knechtová. Při natáčení videoklipu byly použity originální rekvizity z filmu i původní kostýmy. Kromě Juraje Jakubiska na klipu pracovali i další členové původního štábu filmu Bathory: za kamerou stál F. A. Brabec, o kostýmy se starala Jarka Pecharová a o masky Jana Radilová. Na hudbě spolupracoval Jan Jirásek. (Čtec)

(více)

Recenze (8)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Klip k piesni z filmu Bathory, ktorý je taký temný, no ako keby aj zvrátený, síce skvelý spev Knechtovej, no príde mi to príliš ľahkovážne. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vydané dlho pred premiérou. A hlavne kvalitatívne omnoho, omnoho lepšie, ako samotný Jakubiskov ´´blockbuster´´. Nech sily ochraňujú nasledujúcu Perinbabu. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba i hlas Kataríny Knechtové, nebesky čistý i temně barevný. V kombinaci s vizuální složkou, jež se mi líbila už ve filmu, jsem unešen. A nesmím zapomenout obě krásné tváře, Katčinu jemnou a Anninu tajemnou. ... Ještě k té vlastní písni: asi přeci jen lehkou výhradu bych měl k poslední třetině, která je na můj vkus příliš orchestrální a skoro jakoby rozjuchaná. A ano, jak píše Marek1991, i lehkovážná. Takže raději mám jen Kataríninu klavírní "unplugged" verzi. Ta je skutečně úchvatná. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Skladba bola vyše polroka v TOP50 nahranejších piesní v slovenských rádiách. (Arsenal83)
  • Pieseň bola objednaná priamo pre film Bathory (2008), ale v samotnom filme napokon ani raz nezaznie. (Arsenal83)
  • Pieseň bola na Slovensku dva týždne na vrchole rebríčka najhranejších piesní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama