Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se padesáté výročí Doktora Who a pro Sylvestera McCoye, Colina Bakera a Petera Davisona vyvstává jedna podstatná otázka – budou v něm hrát? Zpočátku si myslí, že je to samozřejmostí. Přeci jen jsou bývalými Doktory Who, a tak není snad žádný pochyb, že se v něm objeví. Když se jim ale nikdo neozývá, začnou mít pochybnosti. Ty pak přerostou ve strach, který je donutí zavolat do BBC a nabídnout se s tím, že by si byli ochotní si zahrát ve speciálu k padesátému výročí. Ačkoliv tak otravují info-linku nepřetržitě déle jak dva dny a vysedávají neustále u telefonu v naději, že jim někdo zavolá, nedočkají se žádného úspěchu. Rozhodnou se protestovat, ale brzy zjistí, že jediná cesta vede přímo. Do středu samotného natáčení speciálu k padesátému výročí. Zasáhnout a vnutit se. To je jejich povinnost. Ať už jsou současnými hlavními hvězdami Matt Smith a David Tennant, oni jsou stále Doktory Who. A mají právo se ve speciálu objevit... (P. J. D.)

(více)

Recenze (22)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Day of the Doctor je samozřejmě parádní záležitost, zážitek a bla bla bla, ale jestli někdo sklonil fenoménu Doctor Who opravdu trefnou poklonu, tak je to potom Peter Davison, jeden z původních Pánů času, jehož fiktivní dokument a jakási vzpoura "starých" Doctorů ohledně toho, že se do výročního speciálu nedostali, je neskutečná bžunda (včetně všech těch cameo roliček). A jestli jsem si doteď myslel, že se, když mám klasické díly momentálně rozkoukané, nejvíc těším na Toma Bakera, tak Peter Davison mě malinko vytrhl z omylu, jeho Doctor bude určitě zabiják :-) A už vím, koho chci jako budoucí companion- Olivii Coleman (když už teda, dle svých vlastních slov, hraje úplně ve všem :-). ()

The M 

všechny recenze uživatele

Ak poznáte aspoň 95% ľudí, ktorí sa v tomto filmíku objavili, jedná sa o dokonalú zábavu. Vďaka výročnému špeciálu, dráme o vzniku seriálu a aj práve vďaka tomuto kúsku, možno povedať, že 50. výročie seriálu Doctor Who stálo za to. Peter Davison má odo mňa veľkú poklonu, keďže to celé vymyslel a zakomponoval do toho... takmer všetkých. A keď sa tam ukázal Peter Jackson, od nadšenia som takmer vyskočil na strop. Úžasné! :) ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Všechno, co vám chybělo v The Day of the Doctor. Čím víc znáte pozadí natáčení Doctora Who, tím více si to užijete. Šokující odhalení ohledně Johna Barrowmana, Tennantovic klika a Sylvestr McCoy neustále otravující s tím, že hraje v Hobitovi (možná přijde i Gandalf), to všechno podané s humorem Britům vlastním. Pro fanoušky Doctora Who povinnost. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek mě dokázal dobře pobavit! A to jsem na to zprvu měl poněkud rozporuplné názory. Holt člověk nemůže soudit knihu podle obalu. Perfektní vtípky, nejen slovní, ale také vizuální a dotažené pěkně do konce, čehož si docela cením (u amerických seriálů se většinou člověk musí spokojit jen s těmi slovy). Tři dalekové, obleky doktorů, ale i jejich posedlost dostat se do dokumentu krásně ušitá každému charakteru přesně na míru - skoro jako oblek pro Doktora Who. Co mi rozhodně vadí, je délka filmu. Vím, že to byl spíše vtípek, ale byl to fakt mistrný vtípek. Zasloužil by rozhodně delší dobu. Uteklo to jedna dvě ani jsem nestačil mrknout. Bohužel. Dvakrát, klidně i třikrát delší a bylo by to naprosto super. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak krásně jsem se už dlouho nezasmál. Parádička. Zpívající John Barrowman. Gandalf . Fantastické hlášky a zápletka. Geniální prostřih na čtvrtého Doctora. Samolibý Colin Baker. Celer. Rodinný vztah mezi Desátým, Pátým a Pátého dcerou. Russel T. Davies. Moffat. Masakr. 100%. A ano, je to mnohem, mnohem lepší, než nějakej The Day of the Doctor. Tohle je výroční speciál, jak má být. 100%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • V prvých minútach tohto krátkeho filmu môžeme vidieť Georgiu Moffet - dcéru Petra Davisona (5. Doktor) a manželku Davida Tennanta (10. Doktor), ako je zmrzlinu so zelerom. Práve zeler bol súčasťou kostýmu 5. Doktora - jej otca. (The M)
  • Na začátku řekne Sean Pertwee Olivii Colman, že pojede do Prahy natáčet seriál, o kterém ale zatím nemůže mluvit. Šlo o seriálu The Musketeers (od r. 2014), jehož první řada se u nás v té době natáčela a kde si Pertwee zahrál epizodní roli. (venalce)
  • Na konci snímku se objevuje část filmu Doctor Who: The Day of the Doctor. Je tím pádem jasné, že trojice narušovala právě tvorbu tohoto filmu. (P. J. D.)

Reklama

Reklama