Reklama

Reklama

Gekidžóban Steins;Gate: Fuka rjóiki no déjà vu

  • Japonsko 劇場版 シュタインズ・ゲート 負荷領域のデジャヴ (více)

Obsahy(1)

V pokračovaní anime Steins;Gate (2011) sa opäť stretneme s obľúbenými postavami. Príbeh sa odohráva z perspektívy Makise Kurisu, ktorá prišla na návštevu z USA. Potom, ako dobrosrdečný šialený vedátor Okabe navštívil Makise v USA a viac sa s ňou zblížil, prichádza Makise do Japonska. Je zmätená a nechce prijať to, čo sa stalo v iných časových líniách. To však nie je jediný problém; Okabe sa totiž ocitne v existenčných problémoch a jediný, kto mu môže pomôcť a zachrániť ho, je práve Makise. Filme, v názve ktorého sa výstižne nachádza spojenie déjà vu, ukazuje, či sa jej to podarí. (Hees)

(více)

Recenze (13)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Milovnící šílených vědců a hentai-perverzních-experiment-milujících asistentek si mohou stříknout další dávku inzulínu, protože jejich oblíbené postavičky znovu, na chvíli, v této světové linii, obživnou, aby dorazili, co seriál načal. Tentokrát to ale bude obráceně: Makise bude dokazovat, co pro ní Okabe znamená a volba kompromisů / směřování osudu bude jen a pouze na ní. Citlivky si chytnou srdíčko a trošinku i popláčou (vůbec, poprvé v mé osobní historii sledování anime jsem slyšel vskutku důvěryhodný vzlykání); nicméně ona hodinka a půl není tak hluboká a i pro mě se trochu vlekla, jak už se dejově nikam nespěchalo. Bez nasledovaného seriálu byste zde ztráceli čas, v opačném případě je to jen pouze příjemný bonus, jehož existence není nijak zásadní. Ne, kecám..Makise impersonující Okabeho je rozkošná. Beru zpět. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jestliže by mělo mít Stains;Gate nějaké zakončení, bude to právě toto a žádné jiné. Story "tentokráte" se točíčí spíše okolo Makise Kurisu. Je vidět, že i této dívce, která má slabost pro mladé kloučky, jde hlavní role na výbornou. Cestování v čase, měnění minulosti, deja~vu... Přepadly mě podobné pocity, jako když jsem sledoval Suzumiya Haruhi no Shoshitsu. A ten na mě zatím zapůsobil asi nejvíce. Stein;Gate Fuka Ryouiki no Deja vu je úžasným zakončením, které ve vás nechá dlouho hluboké pocity a přesvědčení, že anime průmysl v poslední době na tom není ještě tak zle, ale občas se objeví perla, která prostě stojí za to skouknout. 92% Edit 22.05.2017: Opět shlédnuto, trochu vystřízlivění a zjištění, že je to vlastně taková vykrádačka Suzumie Haruhi. Myšleno toho filmu. Hodně nucených emocí a plot conveniences. Snižuji trochu hodnocení. 85 % ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých dvou letech se vrací všechny staré známé postavy, nezaměnitelná atmosféra i stále pěkná animace a soundtrack. Bohužel film je strašná nuda. Seriál skončil uzavřením kruhu. Tohle už je pouhopouhá nastavovaná kaše, aby se z úspěšné značky ještě vytřískaly nějaké další peníze. Škoda. Z milosti 5/10 ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám, tudíž jsem v tom z počátku trošku plaval, ale po půlhodince už člověk začne chápat, o co tu vlastně kráčí, tedy film vcelku dobře lze sledovat i bez znalosti děje ze seriálu a určitě se to vyplatí, jde o kvalitní kousek. Animace je působivá a obsah zaujme, postupně mne začala pohlcovat atmosféra, záhadnost, beznaděj, zoufalost, tíha okolností, napětí a zde hodně zvýrazněná romantická linie, což mému vkusu nijak nevadí, naopak. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Pred pozretím filmu treba pozrieť ešte Steins;Gate: Oukoubakko no Poriomania to je jednodielny 24 minútový špeciál, v ktorom je toho dosť podstatného a robí živnú pôdu pre film. Bez toho dokonca jednej narážke vo filme neporozumiete. Ako to býva filmy bývajú slabšie ako viac dielne anime. No u mňa to tak nebolo a tento film je veľmi príjemným zakončením celej série, ktorý v romantickej časti napríklad prekonal ešte aj pôvodný seriál. Chápem, že každému to nemusí vyhovovať, že je to do určitej miery aj trocha zmena žánru na viac romantický a preto ostatné čo predtým bolo dôležité ide viac do úzadia. Ja sa cez takéto veci dokážem preniesť a veľmi na to bavilo ako ja pôvodný seriál tak toto ešte občas viac. Viac sa sústredíme na hlavnú hrdinku Makise Kurisu a jej city. Nebude tu viac cieľov, ktoré treba dosiahnuť ale len jeden jediný a to je láska. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Výborné, přímo ideální zakončení Steins;Gate... Film se sice oproti seriálu odklonil do více romantické podoby, ale mě to nijak nevadilo, dokonce jsem byl velmi potěšen (fanoušek romantických filmů se ukázal...). Přece jenom si myslím, že ten thrillerový prvek, který tak trochu v tomhle filmu oproti seriálu chybí, není úplně ideální prostředek k zakončení takovéhle série. Zato romanticko-psychologicko-mysteriózní zápletka, to už je něco jiného ;) A je nutno zmínit, že i přes změny je Fuka ryōiki no Déjà Vu stále ten výborný Steins;Gate, který tak zbožňuji. Pokud se vám líbil seriál, tak neváhejte a podívejte se na to, jak se má správně zakončovat série... - 100% ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Animovaný film štúdia White Fox z roku 2013 predstavuje priame pokračovanie anime Steins;Gate. Príbeh snímky prakticky nadväzuje na jednu z mnohých realít, s ktorými sa divák môže stretnúť v pôvodnom seriáli. Špecifikom filmu je predovšetkým tá skutočnosť, že ponúka pohľad na realitu z perspektívy postavy Makise Kurisu, ktorá sa vrátila zo Spojených štátov amerických späť do Japonska. Nachádzať výraznejšie pozitíva sa v prípade tohto diela však dá len ťažko. Nemožno o ňom síce hovoriť ako o zlom anime filme, ale najzaujímavejším prvkom, ktorý sa v ňom objavuje, je zakomponovanie javu déjà vu, ktorý jednotlivé postavy prežívajú. Od neho sa v konečnom dôsledku odvíja aj názov snímky, ktorá - podobne ako aj seriálový prequel - ukazuje dôsledky vstupov do rôznych realít a časových línií. Snímka sa tým pádom prakticky ani veľmi neodlišuje od seriálu, čo sa podpisuje aj na jej celkovej kvalite, ktorá je nanajvýš priemerná. Najväčším pozitívom zostávajú postavy, pričom snáď jediným výraznejším rozdielom, ktorý sa tu vyskytuje, je zakomponovanie romantickej roviny medzi Makise Kurisu a Rintaro Okabem. Gekijouban Steins;Gate: Fuka Ryouiki no Dejavu v mnohom pôsobí skôr ako dlhšia epizóda seriálu, než ako samotný film. Z diváckeho pohľadu neurazí, ale ani nenadchne. Presne tak, ako pôvodné anime. A rovnako ako anime, aj v tomto prípade je dej miestami možno už až zbytočne komplikovaný, čo nakoniec vedie k zníženiu celkového pôžitku zo sledovania. Snímka výraznejšie zaujme pravdepodobne asi len skutočných fanúšikov Steins;Gate. Ostatní diváci z nej až taký veľký zážitok mať nebudú. ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Většinou to už tak chodí, že filmoví sourozenci seriálů bývají takovou lépe vypadající a nákladnější nastavovanou kaší. Steins;Gate: Fuka Ryōiki No Déjà Vu slibovalo zakončení celé série a snad i proto by se mohlo zdát, že se tohoto prokletí zbaví, nicméně chyba lávky. Koneckonců, jakkoli seriálové Steins;Gate nebylo zrovna adeptem na nejuzavřenější sérii historie, zakončení mělo řádně a nová zápletka tak musí nutně působit jako krapet násilně naroubovaná. S tím ovšem musí člověk počítat, přeci jen, tahle značka už má svůj zvuk a z něčeho ty rodiny producentů žít musí ... Jenže to zase neznamená, že se jako relativní fanoušek seriálu spokojím se vším, co na mne s tímto názvem vyplivnou. Námět se sice zase hemží spoustou pěkných neznámých slovíček a termínů a tváří se extrémně "science" a duchaplně, ale tentokrát jsem jej prostě i přes urputnou snahu scénáristům sežrat nedokázal. Ba co hůř, ukočírovat jej se ctí nedokázali ani oni samotní, poněvadž je scénář ve své podstatě jen směsí všemožných náhod a šťastných deus ex machin, takže kdybych chtěl být hodně zlý, mohl bych klidně prohlásit, že Makise, která protentokrát přebrala roli hlavního protagonisty, za těch devadesát minut rozdala pár pus, párkrát si pobrečela a jinak sebou nechala tahat jak pěšák po šachovnici. A ano, vím, že tímhle prohlášením dost možná pláči na špatném hrobě, poněvadž , i původní Steins;Gate byl nakonec více osudový než do nejmenšího detailu promyšlený, nicméně nedostatky, které člověk během 24 dílů mnohdy ani nepostřehne, nebo je prostě přijme jako nutné zlo, během devadesátiminutové stopáže snadno vyplavou na povrch. I tak ale musím uznat, že animace filmu je velmi slušná, mihnou se v něm všechny oblíbené postavy, pronesou oblíbené hlášky a po závěrečných titulcích jsem dostal chuť znova si pustit seriál, což bylo určitě také jedním ze záměrů tvůrců. Proto se po delším váhání nakonec přikloním ke slabším *** místo původně zamýšlených ** ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Jak už to u anime bývá film je vždy o něco slabší než původní seriál a ani Steins není výjimkou. Myslím, že seriál byl dobře a dostatečně ukončen, takže tenhle film je už jen nastavovaná kaše. Sice myšlenka a i celý příběh docela ušel, ale tvůrci určitě mají na víc. Ke konci už se mi to zdálo docela nudné což se mi u anime ještě nestalo. I tak jde o nadprůměrný snímek a lepší než mnohé USA ptákoviny. Vidět Makise Kurisu jako mad scientist je nezapomenutelný zážitek - rozhodně pobavilo! Z velké části souhlasím s komentářem od daGGos. Hodnocení: 60/100. ()

muti 

všechny recenze uživatele

Taká dokrutka k anime, dáva mi lepšie ukončenie série ako seriál samotný. Aj keď dej trochu vykonstruovany... ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Dosť zbytočný film. Zase viac toho istého, čo sme už videli, len s novou situáciou a inou ústrednou postavou a zase viac blúdenia sem a tam bez nejakého plánu. Jediná zmena bola, že zosmutnela atmosféra a padalo menej vtipov. Dám tomu tie tri hviezdy, páčilo sa mi prehĺbenie vzťahu hlavných postáv a celková zúfalosť. ()

draxus 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že tenhle film pokazí dojem ze seriálu. Obavy byly zbytečné. Film pokračuje, kde seriál skončil, a skvěle zakončuje celé toto mistrovské dílo. Díky tomu mohu v noci spát zase o trochu lépe. Jasných pět. ()

Monog 

všechny recenze uživatele

Oproti seriálu je zakončení opravdu slabé, i když se člověk znovu rád vidí všechny oblíbené postavy, tak se nemůže ubránit pocitu, že toto finále je jaksi prázdné. Je to poměrně dlouhá, nastavovaná kaše, která ke konci může i nudit. Nic moc nového se zde již nedozvídáme a tradičně se snímek snaží hrát na city, což na mě (na rozdíl od seriálu) nezafungovalo s takovou silou. Animace je sice stále pěkná a propracovaná, pár památných hlášek se zde taky najde, ale to by bylo ke kladům skoro vše. Je to spíše takové nenáročné ohlédnutí za jedním suprovým seriálem, než plnohodnotné zakončení. Seriálový konec mně sednul mnohem více, než těchto 90 přehnaně romantických minut. ()

Reklama

Reklama