Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 1

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Diskuze

stoper8

stoper8 (hodnocení, recenze)

Lor

Presne ako som pisal aj ja.. mam precitane takmer vsetky knihy a Tom mi tam tiez nevadil.. viem si tam predstavit kopec inych hercov, ale na druhu stranu, Tom to cele kupil, zaplatil, investoval, a podarilo sa. Ma to atmosferu ako knihy, nepretiahol tam zensku (aj ked sa mu to sem tam podari v knihach), bitka bola jedna, max dve.. knihy su nieco medzi detektivkami a thrillermi a som rad ze to zachovali aj vo filme. Kludne aj za cenu Tomasa v hlavnej ulohe.

Kenji

Kenji (hodnocení, recenze)

Lor

Ja som mám prečítaných všetkých Reacherov a Cruise mi nevadil. Najskôr som sa bál, ako ho môže hrať taký krpec, ale zahral to super. Vôbec mi nevadil. Okrem toho ten film bol natočený tak parádne, že sa nešlo nebaviť.

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Po videní Sabotage musím povedať, že Joe Manganiello by sa jasne hodil na Reachera. Teraz budem trpieť Cruisa ešte viac, keď viem, že vhodný herec pobehuje po zemskom povrchu.

Dyas

Dyas (hodnocení, recenze)

Mě se jednička líbila a knihu si přečtu v budoucnu :) První díl byl fakt libovka a dal jsem mu plné hodnocení. Sice neznám knižního Jacka, ale Cruise mi v tom filmu fakt skvěle sedl.

na příspěvěk reagoval Lor

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Ištván87

Tak jasně, ale chce to víc soubojů, např. ten fight z ulice s pěti debílkama, to se povedlo. Cruise dokonale ovládá KFM a musí to využít. 

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Každopádně doufám, že tu dvojku taky natočí tímhle poctivým starým stylem. Žádné gigantické, počítačem generované výbuchy, ale kvalitně a hmatatelně natočený thriller, který jako by vypadl ze šedesátých, nebo sedmdesátých let.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Oni to vysvětlovali ve filmu o filmu. Že by chápali rozhořčení fanoušků, kdyby před Cruisem našli a odmítli dva tucty herců, kteří odpovídají fyzicky a mají dostatečný herecký talent a projev (u Reachera jde taky hodně o inteligenci a herec musí alespoň inteligentně působit), jenže takoví herci na stromech nerostou. Otázkou ovšem je, proč nesehnali alespoň někoho s průměrnou výškou. Když se v tomhle filmu poprvé setká s Rosamunde Pike a je o čtvrt hlavy menší než ona, tak to vypadá hodně zle. Ale jinak doufám, že pokračování natočí. Ta jednička byla úžasná.

stoper8

stoper8 (hodnocení, recenze)

Traceur

Je mozne ze ked citas jednu knihu nikoho tam vyskou nezastrasi. Ale s tych 18, ci kolkych knih co som cital ja, je jeho vyska aj vaha vzdy dolezita. Milion krat sam Reacher rozobera naco mu je jeho vyska dobra a na co zla. Tak isto budi respekt kam pride, a to Tom nikdy budit nebude. Plne suhlasim s ywom vo vsetkom co pise.

 

Na druhu stranu, chcel som velmi nemat rad ten film. Chcel som ho menavidiet a nadavat na neho. Bohuzial nemozem. Film ma napriek pociatocnemu sklamaniu koli Tomovi chytil a nepustil az do konca. Napriek tomu ze som vedel ako to dopadne a ze mi zvrzali hlavneho hrdinu, bol ten film podla mna vyborny. K dokonalosti mu chybal nazoaj uz iba herec, nie lepsi, ale lepsie sa podobajuci na hlavneho hrdinu. Na tento film sa tesim a dufam ze budu aj dalsie pokracovania. Ked uz sa do toho pustili nech idu.. 

Traceur

Traceur (hodnocení, recenze)

ywo666

Ja som najprv videl trailer, na zaklade toho som si kupil prvu knihu o Reacherovi, potom som siel na film do kina a nemal som pocit, zeby nieco netrafili, kedze vyska az taku podstatnu ulohu nehra - mozno ak tym niekoho zastrasuje, ale vacsinou nikto z neho posraty v knihach nebol kvoli vyske, suche hlasky vo filme daval, nevsimol som si zeby to hral moc vazne Cruise, praveze film sa na nic nehral a a ako akcna thriller oddychovka to je podla mna skvely film. Ak bude mat pokracovanie viac akcie - necital som najnovsiu knihu, tak to moze byt len vacsia pecka ak sa stretne opatovne rovnaky team ako pri tomto vystrele. 

na příspěvěk reagoval ywo666, stoper8

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jo ta se fakt povedla. Vidíš a mě většinou sednou filmy který ostatní zdrbou a naopak. Třeba z toho Ninji 2 jsou všichni nadšený a mě to fakt zklamalo jakože bitky byli top a taky přehledně natočený, ale zbytek totálně o hovně. Oldboy má kromě toho oldschol souboje i něco co třeba Ninja nemá a to je skvělej příběh z výbornou pointou a taky Sharlta copleyho jako záporáka tohohle týpka začínám žrát. No nic to jsme asi odbočili vrátíme se zpátky k tomu Reacherovi :-)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

já si dám oba OldBoye, jak remejk, i ten Americkej, jak js psal v komentu tu bitku bez střihu, to nesmí jít mimo mě! 

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Ouwen

Aha tak to nic malá chyba v komunikaci :-)))) Jenom jsem postřehnul, že tu na začátku diskuze sniper zmínil remake oldboye, tak jsem si do něj jenom trošku rejpnul.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

sniper18

Nevím nemůžu porovnávat. Někdy se na ten původní film kouknu. Já se netajím tím, že jsem zapřisáhlý odpůrce remaků, ale tohle mi maximálně sedlo, asi je to tím, že jsem to viděl jako první. Jestli je původní film stejnej nářez dám mu ten plnej počet klidně taky, když si to zaslouží. Už jsem to stáhnul v dohledný době to dám.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Zaujímavé, takže dávať kompletnej vykrádačke s jediným svojim nápadom a ani tým si nie som úplne istý plné hodnotenie je objektivita. A teda netuším, v čom nie som objektívny, keď jediné, čo som spomenul bolo to, že v traileri vidno snáď všetky zásadné scény a ešte aj tie sú doslovne skopírované po všetkých stránkach.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Ouwen

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

sniper18

Oldboy je pecka. původního jsem ještě neviděl, ale doženu to. Tobě prostě vadí, že si Amíci dovolili udělat remake Azijskýho filmu, tak nejsi objektivní. to je celý.

 

Jinak já se na tohle docela těším. Jednička byla dobrá v daným žánru špionážních thrillerů se mi to líbilo víc než Mision Imposible 4 z týhle série dělají pěknou taškařici a hrajou si na Bondovky. Mě teda Cruise v roli Reachera sednul byl celkem drsnej a měl skvělý hlášky. Nevím jak má ten hrdina vypadat podle knížní předlohy tu jsem nečetl, ale je mi to celkem fuk. Tohle pokračování ať klidně udělají nejsem proti.

na příspěvěk reagoval sniper18

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sniper18

Hej Ray Stevenson by celkom sedel, hlavne na neskoršieho Reachera. Uznávam, že je ťažké nájsť takého vysokého predstaviteľa medzi áčkovými hercami. Ale nemuseli vybrať toho úplne najmenšieho. Inak ono ani nebolo na výber, lebo Tom si to celé vymyslel, produkoval a úloha bola od začiatku myslená pre neho. Aj dvojku si vydupal. Tom je dobrý herec a v poslednej dobe točí dobré filmy. Ale toto beriem len ako trápny pokus kompenzovať si niečo. Lebo som si istý Cruise to nemá v hlave pokope. Vyjadrili sa tak aj jeho bývalé a jeho dlhoročná príslušnosť k scientológií tomu tiež nasvedčuje. 

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

ywo666

Jasné, z toho, čo som sa dozvedel o samotnej postave by som osobne najviac bral, keby ju stvárnil Ray Stevenson, ale čo už, bolo treba niekoho áčkového. A ani moc neviem prečo, ale z tejto súčasnej áčkovej hollywoodskej kategórie je u mňa Tom Cruise jeden z najlepších, ešte mi nikdy nevadil a tak som vlastne aj rád, že to stvárnil práve on, lebo to mohlo dopadnúť aj omnoho horšie. 

na příspěvěk reagoval ywo666

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

sniper18 , ywo666

Pánové, já se celkem těším. Na to, že jednička měla 120 minut, tak to uteklo solidně a bavil jsem se dost dobře, děj byl zajímavý. No co se týče Jacka, tak jsem rád, že tam je Cruise, možná bych si uměl představit někoho jiného, ale to je fuk. Akce neměla chybu, hlavně souboje, proto doufám, že zde bude víc akce, ale hlavně ať si to udržuje tu zajímavost, jako v prvním díle. No a doufám, že se opět objeví pár suchých hlášek. 

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sniper18

Tak nuie je to to isté. Ale cítim sa pri tom rovnako. Celá kniha je postavená na určitej chariyme a charakteristike postavy. Všetko ostatné je len tuctová trochu akčnejšia detektívka. To čo robí knihu zaujímavou je práve Jack Reacher. A Cruisovi nie len chýba skoro 30 cm a 40 kg, ktoré v knihe hrajú dosť veľkú úlohu, ale aj určitý nadhľad a suchý humor, akým sa Reacher vyznačuje. Keď som videl film tak som sa cítil totálne ožobračený. A ešte to drzo premenujú z One shot na Jack Reacher. Inak film bol v pohode keby neexistuje (alebo mi je ukradnutá) predloha. A presne to je problém remakov. Keby ľudia nepoznali predlohu, tak je to často výborný film. A treba dodať, že kopec ľudí predlohu nepozná (teraz myslím univerzálne).

na příspěvěk reagoval Ouwen, sniper18, Traceur

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

ywo666

Jasné, chápem, že ty to vidíš trochu inak, ale to porovnanie mi nepríde úplne správne. Predsa len tu je hlavný rozdiel len v  tej postave, inak nič výraznejšie a navyše je to stále západné sfilmovanie západnej predlohy a ešte k tomu takej, ktorá nebola na plátne, takže tvorcovia si to musia pojať po svojom. Ale točiť niečo, čo už bolo natočené a potom úboho kopírovať jednu scénu za druhou, ako napríklad trailer na Old Boy, tak to už je moc. 

na příspěvěk reagoval ywo666, Ouwen, Wacoslav1

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sniper18

Tak jednotka bola solídna, ale vcelku priemerná. U mňa je bohužial Tom neprijateľný ako Jack Reacher. To by som viac zniesol keby hrá Martin Lawrance vikingského bojovníka. Každopádne lepšie ako nič. Inak aby si vedel ako sa cítim, tak zažívam podobný pocit ako keď tebe remakujú nejakú ázijskú klasiku. Tlačia niečo tam kde to nepatrí.

na příspěvěk reagoval sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Jednotka bola až prekvapivo dobrá a tak ak si to udrží podobnú úroveň, budem spokojný. Teším sa.

na příspěvěk reagoval ywo666

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama