Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Recenze (505)

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Film vystihuje tuctovost ve své čiré podobě. Scénář vykoukanej jak výloha do bordelu. Přehršel rádoby drsných hlášek, přemíra drsných pohledů, které jsou zbytečné jako postava Robin (Cobie Smulders). Ta je hned za scénářem nejslabším článkem celého filmu - role ji vážně nesedla. Cruise na padesátníka pořád dobrej. Celkově na film zapomenete dřív jak na svoji 592. masturbaci. 57%. PS: film vypadá jak reklama na Zlatou tretru.  ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Neskutečné nudný film. Roztahaný děj, hloupá dějová linka s dcerou, nezáživná akce a žádná hudba!!! Cruise se chtěl dát možná dohromady s režisérem úžasného Posledního samuraje, ale pomalé tempo tomuhle film opravdu nesedí. Schválně. Kdo by poznal, že kameru tu má na svědomí kameraman Bourna? ()

Othello 

všechny recenze uživatele

První díl mi připadal jako namachrovaná anachronická, infantilní, pitomoučká nuda, ve které se polovinu času nic nedělo. Důvod, proč druhý díl považuju za vydařené a zábavné sic stále přiblblé dobrodružství, mě samotnýho zaskočil, takže si to zde vypíšu jako terapii. On totiž ten přidaný kvazi-rodinný aspekt je to, co konečně staví Reachera před nějaký problém, díky kterému nemá čas jen velkopansky mrkat do kamery na diváka, který stejně ví, že se mu nemůže nic stát, protože je přesně tím, čím on vždy chtěl být ve svých představách. Zatímco jednička házela hrdinovi do cesty akorát problémy, které on je zvyklý řešit a byl pořád pánem na svém trávníku, zde jeho potřeba řešit situace sám a být zodpovědný jenom sám za sebe naráží na nutnost tlačit káru společně se svou domnělou dcerou a majorkou na útěku, pro kterou má citovou slabost. Najednou tedy není pánem každé scény, ale naopak poněkud nešťastným asociálem, jehož pofňukávání, že takhle to přece nejde, že je zvyklej být osamělým vlkem, je vlastně potřebnou omluvou za machistický první díl, kde dával všem a všemu frajersky na frak. Navzdory tomu je stále oním konzervativním, vysněným hrdinou fotrů, vyrůstajících na bondovkách, jehož nesvázanost a James Deanovská osamělost amerického poutníka, stopujícího v bílém triku u Route 66 je inspirativní natolik vzdáleným způsobem, že patří spíše do područí chlapských snů než aby apeloval na změnu životního stylu. Proto možná film schytal natolik nevlídné recenze po celém světě, když najednou do tohoto čistě chlapáckého eskapistického konceptu vlítly dvě ženy a jakási potřeba odpovědnosti. S tím však, jak stále Reacher zachovává svůj koncept staromilskosti, a tedy oslovuje publikum 40+ více než jakýkoli jiný současný mainstream, je nutno ocenit některé obrazy genderové progresivity. Jmenovitě v zásadě nejintenzivnější zneškodnění protivníka skrze gumovou hadici je zde svěřeno Cobie Smaulders. Nebo scéna v hotelovém pokoji, kde se ti krásní, vypracovaní lidé pohybují kolem sebe ve spodním prádle, aniž by to v nich probudilo jakýkoli zájem, což nikdo ani nepojmenovává, prostě se to bere jako samozřejmost. Šokující situace pro post-bondovské publikum. Hezký kluk a hezký holka mohou být kamarádi či parťáci. Poslední klad, který potřebuji vypíchnout je chytře vystavěný scénář. Je samozřejmě úplně jedno, o co v tom filmu jde, ale například téměř každá scéna většinou nepracuje jenom s jednou informací, skrze kterou posouvá děj, ale většinou přinese dvě či více, které se později zúročí. Například zneškodnění dvou žoldáků před jídelnou nejenže přinese hrdinovi informaci o organizaci pro kterou pracují, ale také pohmožděné klouby z tohoto konfliktu poslouží jako hlavní důkaz později k jeho zatčení. Pouto mezi majorkou a Reacherovou 'dcerou' je také budováno skrze to, jak jedna učí druhou, jak uhnout před bouchačkou, přičemž víme, že oboje bude časem zužitkováno dále v příběhu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po předchozím filmu jde o jasný sešup k průměrnosti. Pravda, kromě závodů v klasickém běhu je divákovi nabídnut i parkour, ale i páchnoucí hromádka klišé z akčních filmů- aby mohl hrdina porazit hlavního záporáka, musí být nejdříve naklepán jako nedělní řízek, z úzkých vás dostane zrovna ten jediný chvat, který umíte a podobně. Navíc mě silně otravovala nesmyslná rádoby rodinná hra na city a snaha tvůrců přesvědčit mě o tom, že si člověk po intenzivním střetu se zdí jen dvakrát odkašle a organismus se radostně zregeneruje, musel jsem se ujistit, že film opravdu nerežíroval Jean-Claude van Damme. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem po tak dlouhé době nadupanou akci a že půjdu víš no ale nakonec jsem dostal stejný guláš který není dochucený ale určitě chutná takže spokojenost je. ()

Beastmaster4 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pomyslný hřebíček do rakve v podobě herecké kariéry T. Cruise. Horší to snad už ani být nemohlo. Absolutně nechápu, proč se Tomík celou dobu filmem vláčí, jak po 3 infarktech a vypadá a tváří se jak kdyby prodělával bolesti po plastické operaci obličeje :-/ Nulová přidaná hodnota, žádné překvapení, hodně slabej děj, nulová inovace. Film, který ničím neumí překvapit a kdejakej béčkovej akčňák mu natrhává zadnici. Tohle je hodně slabý pokračování, celkem suprovýho prvního dílu. Další kousek, u kterýho jsem poslední minuty doslova trpěl a nakonec to vypnul asi 10 minut před koncem :-/ ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má několik zásadních problémů: přiblblej scénář, majora tetu Robin a mladý blonďatý pískle, který nemá problém odzbrojit ani největšího bouchače filmu... Kdo se navíc těší aspoň na hláškujícího Reachera, bude zklamán taky... Film se postupně propadá tak nízko, že dvě hvězdičky budou tak nějak akorát... Aspoň, že si i sami tvůrci uvědomují, jak je z podtitulu filmu patrné, že se Reacher vážně vracet neměl... A jestli se vrátí ještě jednou, doporučoval bych, aby své zničení dovedl k dokonalosti - Dáda s žížalou Jůlií by teď snad měly mít volno... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No tak jestliže u předešlého dílu převládla spokojenost, tak v tomto případě jsou na místě spíše rozpaky. Akce, byť nepříliš nápaditá, měla docela švih, ale na můj vkus jí nebylo dost a nastoupil i problém s hlavní postavou. Jestliže předtím byl Reacher plus mínus obyčejná mlátička, tak tady se mi Zwick snažil vnutit, že je to navíc i romantik a když na to přijde, byl by z něj i skvělý táta. No a to bylo něco pro Cruise, který tady v plné kráse ukázal, proč ho občas nemůžu vystát. Příliš nepomohla ani ženská část castingu s prkennou Smulders a nesympatickou eventuální dcerou. vše zůstalo na záporákovi, který byl sice fajn, ale sám to utáhnout nemohl. Škoda. 50% ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise nikdy nehrál v pokračování kromě série Mission Impossible, tentokrát udělal výjimku pro své pravidlo a dopadlo to propadákem. Tom ve svém věku odvádí skvělé výkony, ale vše kromě jeho je ve filmu špatně. Cobie Smulders mi neseděla v Avengers a v Jacku Reacherovi, aneb Jak jsem poznal majora Turnerovou, to nebylo o moc lepší...55% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zwick a Cruise? Vôbec by som si nepomyslel, že by sa mohlo niečo pokaziť. Ale kazí sa. Ten cool hrdina z prvého dielu je tu sústavne dávaný do úzadia dvojicov sličných dám, ktorých herecké schopnosti pokryvkávajú a ich charakteristickosť kĺže po povrchu. Jack Reacher rieši pomerne závažný problém, ale vysporadúva sa s nimi pomerne s prehľadom. Napätie nefunguje a aj záporák a dejové zvraty sú utlmené na neúnosnú mieru. Čo je veľká škoda. Pretože ikonickosť postavy bola do oči bijúca už pri prvom filme. Takto je z toho znesiteľný priemer ku ktorému sa v búdúcnosti nebudete mať dôvod vracať. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Reacher běhá. Za ním běhá Robin, pardon major Turnerová. A pak s nimi začne běhat i reacherova potenciální dcera. A jak tak tahle trojice běhá po Washingtonu DC a následně v New Orleans, musím uznat, že film vcelku odsýpá. Chemie mezí ústřední dvojicí (a následně trojicí) funguje slušně a akční scény jsou natočeny přehledně a napínavě (přestože tak nějak samozřejmě víte, co se zhruba v následující chvíli stane). Trochu problémem je klasicky určitá šablonovitost a klišé - kdy je zřejmé, že pokud se dcera Reachera učí nějaký obranný chvat od Turnerové, tak je nadmíru jasné, že tento prostě musí být použit v záverečné scéně s hlavním padouchem. Kolikrát jsme tohle už měli možnost vidět jinde? Jelikož je ale nový Jack Reacher jinak zpracován řemeslně velmi dobře, tak jsem mu schopný v rámci žánru určité nedostatky a výše zmíněná klišé odpustit. Samozřejmě pokud by se snímek obešel bez nich, bylo by to podstatně lepší a originálnější. Jinak musím konstatovat, že ačkoliv jsem nikdy žádnou z knih o Jacku Reacherovi nečetl a dokonce jsem ani neviděl první film, nemohu říct, že bych se nějak ztrácel ve vykreslení hlavní postavy a jejího světa (obzvláště, když je snímek očividně natočen jako zcela samostatný příběh). ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Toma Cruise zbožňuji a první Jack Reacher bylo překvapení z čistého nebe. Dvojka začíná v podobném duchu, zápletka sice banálnější, ale dostal jsem to, co jsem očekával. Akce je překvapivě více, scény jsou perfektní a jen závěr není tak vypiplaný jako v jedničce, přestože poslední bitka je parádní. Co mi nejvíce vadilo, bylo přimotaní jeho dcery do dějové linky. Místy až k povzdechnutí, proc tvůrci museli do tohoto kousku takto vmísit caparta. Když pak majorka učila chvat, jak odzbrojit nepřítele, tak jsem úplně trnul, že vidím scénu přes kopírák jako v Přepadení 2 se Stevenem Seagalem. I tak za mě spokojenost, Jack Reacher není Eaton Hunt a je to komornější akce. Rád bych viděl další pokračování, ale to asi vzhledem k tržbám nehrozí, škoda.......70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi polhodinu trvalo moje rozcarovanie z toho, ze podobne ako u serie Mission Impossible aj v tejto serii so zmenou rezisera doslo k zmene stylu. Jednotka bola inteligentna kriminalka s oldschool akciou a odlahcena vsadepritomnym humorom. Dvojka je tupa Bourneovka v ktorej hlavneho hrdinu cely film vsetci nahanaju. Keby to bola aspon kvalitna kopia, tak by som to akceptoval, ale nie je. Hlavny pripad je nezajimavy a plny logickych chujovin. Uplne to ale zabija neznesitelna linia s otravnou dcerou. Z postav ma nezaujal nikto. Zaporaci su nevyrazni, Cobie Smulders sa do ulohy vojenskej drsniacky nehodi a samotny Cruise uz tiez nie je ani zdaleka tak cool a zabavny ako v jednotke. Humoru rapidne ubudlo. Oldchool feeling je prec a akcia je tuctova. Chyba mi tu akykolvek zapamätania hodny moment. Sem tam nejaka nahanacka, prestrelka, behanie po budovach alebo bitka jeden vs presila, ale nic co by sme uz nevideli inde a v lepsom prevedeni. Cely cas som cakal, kedy na mna vybafne Tommy Lee Jones, ktory v devätdesiatkach honil kdekoho, ale tento rok mal sluzbu v najnovsej Bourneovke. Vysledok je teda velkym sklamanim a pôsobi neoriginalne a beckovo. Jak nejaka druha alebo tretia liga, kde sa pohybuje Statham alebo pred davnymi rokmi Snipes. Cruisa je na takeho videoprojekty skoda. 4/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co ty na to, Reachere ??" - "Kdyby záleželo jen na tom chvatu, už by bylo po tobě.." ;) No, Liam byl rozhodně chápavější fotřík !! Ale zas neuměl tak rychle běhat..;) Nepočítali s ním, protože se neměl vracet, a to teda neměli dělat.. A tak dostali přes držku !! Všichni !! Chce to jistě Zwick, aby podobná žánrovka navíc sequel, jakkoli jde prostě jen o další příspěvek Childově agentské franšíze, jíž pomohl stvořit především Cruisův nemalý producentský Grant, nevypadal jako převážnělý requiem, ovšem Cruise s Edwardem to zvládli výtečně vyvážit.. Důsledně minimalistické, svojské, leč poctivé, sebeironické a coby inteligentní adaptace výborné.. Zdejším tradičním výkřikům navzdory.. A navzdory předpokladům to Edie Zwick, dost zajímavě pracující s ženskými charaktery, skutečně zvládl.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Drsňár Reacher poněkud ztaťkovatěl na úkor vymazlené akce. Oproti originálně detiktivně poutavé akci v prvním díle je toto jen dobrý průměr. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Uz chapem preco sa net v dobe ked to bolo v kinach hemzil vtipkami a montazami, ako Tom Cruise niekam uteka... Dej tuctovy. Herci sa mi nepacili, Cruise zacina vyzerat ako nepodareny Dennis Quiad, teenagerka ma nevyrazny ksichtik a je protivna aj v neprotivnych chvilach. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

První Jack Reacher se mi tuze líbil. Zápletka sice byla blbá jak tágo, ale žiďáckej Herzog jako záporák byl radost sledovat, Cruise byl šarmantní až na půdu, dialogy byly decentně odlehčené a akce byla inovativní, strhující a kurevsky dobře natočená. Druhý Reacher je na tom o poznání hůř. Scénář je dementní a děravý jako dowňák u popravčího kůlu. Cruisův šarm je utopen ve vaginálním odéru jeho nesnesitelné dcery a feministické čubky Robin. Nejhorší je na tom však akce - ten hlavní důvod, proč se každoročně vydáváme do kina na filmy Toma Cruise. Je jednoduše příšerná. Nový režisér si na plac přivezl nového kamerama a je to jako obvykle neumětelský čůrák stižený parkinsonem. Člověk má sice pocit, že se v tom nepřehledném víru epileptického střihu a zuřivého třesení kamerou mohlo skrývat něco skýtající velký potenciál, ale koho to kurva zajímá, když to vypadá tak, jak to vypadá. Když už jsem si mnul oči a říkal si, že to nemůže být nekoukatelnější, tak prijde uhovněná třešnička na dortu ve formě nekonečné ufňukané závěrečné pasáže, u které jsem odolával pokušení vypíchnout si bulvy klíčema od bytu. Když se to vezme kolem a kolem, tak je tento film jeden z hrstky Cruisových propadů do bahnitého akčního průměru za poslední bžilión let , což je stále pozoruhodné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že klbko klišé sa nám rozkotúľalo aj do tejto novej ,,cruisovky,, teda ďalšieho dobrodružstva nepremožiteľného Jacka Reachera. Lenže zlepšenie vzišlo nápodobne. Snímok nemá tendenciu akosi spomaľovať, teda pokiaľ ho nepozeráte v TV, kde vás zasypú komerčnými prestávkami v tých ,,najvhodnejších,, chvíľach. Proste žánrovka, ktorá dá spomenúť na roky 90te, teda čas, keď sa začali objavovať hrdinovia dostávajúci do nosa. Po vlažnom finančnom prijatí, ale musím skonštatovať, že je to zrejme posledný chvat bývalého majora ( teda aspoň v podaní Toma Cruisa ) na filmovom plátne. Škoda. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

Jack Reacher je zpět a jak napovídá podtitul s názvem Nevracej se, tak v jistých filmových okamžicích si při sledování tohoto opusu řikám, ano Jacku, nevracej se. Tom Cruise si na stará, stále ještě abnormálně funkční kolena umí udržet pozici prvoligového akčního hrdiny, jen scénář není doveden k dokonalosti a tak trochu Tomův výkon stahuje do hlubokých vod průměrna. Edward Zwick není špatným režisérem, pár kousků jako Legenda o vášni, Poslední samuraj či Krvavý diamant jsou dle mého skromného uvážení velmi dobrými pohyblivými obrázky i chápu, že se nedá udržet po celý čas běhu stejný kmit dechu, jako u tohoto filmu, kde se občas po dechu lapalo. Věřím, že toto nepříliš zdařilé dýchání se v možné příští epizodě neobjeví a laťka od prvního dílu, nyní ponížena, se opět vypraví směrem vzhůru. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Horší než jednička, o tom žádná. Nicméně dá se na to v pohodě koukat, ale absolutně ničím vás to neohromí. Tím myslím ani akcí, střihem, dějem nebo postavami. Co si budeme nalhávat, Tom už vypadá celkem unaveně a jen Cobie Smulders trochu pozvedává hereckou úroveň. Těsné 4 hvězdy. 70% ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama