Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Recenze (505)

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Nízko hodnotím, lebo som presvedčená, že filmy takéhoto kalibru by mali dosahovať určitej kvality. Trápne, patetické, predvídateľné a zle zahrané. Pri sledovaní som si spomenula na sériu American Ninja s Dudikoffom. Tomové herectvo sa nám nejako scvrklo do zatínania čeľuste a dezorientovaného tancovania, keď dostane do držky. Veľmi priemerný akčák. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Cruise je můj velmi oblíbený herec. Nicméně druhý díl mě tolik nenadchnul jako ten první. Nicméně film se na volný večer dá absolutně bez problémů skouknout. A moc hezky se koukalo na Cobie Smulders. 65% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než první díl, dal bych 100% , ale dost mě vadila jeho nesympatická, hloupá a odporná dcera, kterou chránil. Proboha Jacku, koho jsi to naprcal? Toma Cruise jako herce mám velmi rád neboť co film to bomba, ale do postavy J.R. mě dle knih nesedí. Navíc než zfilmují celou úžasnou sérii ho nahradí někým jiným tak jak je to třeba v bondovkách, což ve filmech nesnáším. Rovněž tak si nedovedu představit Miachela Keatona v roli mého nejoblíbenějšího knižního hrdiny Mitche Rappa, ale zatím nemohu soudit, nechám se překvapit. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Kéž by to skončilo prvním dílem a stalo by se tak dobře. Nemohu vyloženě napsat, že druhý díl je špatný a porovnat to, páč druhý díl jde úplně jinou cestou než předchozí a skoro nenavazuje. Co se týče ale samotného filmu, čekal jsem víc. Příběh slabý a film mě ničím neokouzlil a ani nenadchl. Takže lehce zapadne a nevynikne. Tomík zahrál jako vždy bravůrně, ale nestačilo to. A Cobie bych úplně nahradil. Ne, protože mi připomínala Robin, ale protože se jí ta role nehodila. Velký krásný průměr. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedničku mám rád...není bez chyb,ale svého času to byla víc než fajn old-school oddechovka,která neurazila ani při dalších shlédnutích...dvojka se bohužel ale ubírá úplně jinou cestou a nutno uznat že tahle cesta je hodně hrbolatá a hodně připomíná dálnici D1.Tam také člověk ví,že papírově by měl jet po nejkvalitnější silnici,ale realita je jiná.Druhý Reacher byl obohacen o bojovnou Cobie Smulders,které se nedá její drsnost moc věřit a hlavně o "dceru",která je po většinu času zralá na pěst.Sám Reacher je pak zbaven minimálně poloviny svého kouzla a spolu se svými spolubojovnicemi se dost často chová dost naivně,což v jedničce nedělal.Když k tomu přičteme,že záporákům chybí charsima a i oni se, ač vycvičení profesionálové, chovají jak kdyby je cvičila Městská police Prahy 6 a celý film je plný všemožných tu více tu méně logických zkratek a lapsů,nemůže být výsledek jiný než zklamání.Ty 3 hvězdy jsou z hodně velkou rezervou,což je škoda,protože akčňák střihu první dílu by se hodil.Aspoň že si tom při natáčení dost zaběhal...50% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Reacher tímhle filmem spadl do koše tucťáků. Ničím nevynikající příběh, akce, spousta nelogičností, navíc Smuldersové ani Cruisovi ty role nesedí a nevěříte jim je. Do toho ještě linka s patnáctkou. Úplná nuda to není, ale tohle si můžete nechat ujít. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Samosebou,že ten film nemůže po stylový jedničce nějak uspět,ale mě se celkem líbil.Zwick je úplně jinej než McQuarrie,prostě starší rutinér,trochu konzervativní,prostě taková klidnější síla,ale podle mě film dobrej ,napínavej,bez problému mu napálim čtyři hvězdice,a poserte se.90%. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Je to paradoxne, ale ziadni namakani nepostradatelni, ale zakrslik cruise ukazuje, ako sa robi hard core 80tkovy vyprazdneny akcak. Uz chapete, preco prave on je ta hviezda z hollywoodu s medialnym belmondovskym imidzom samonakrucania kaskaderskych kuskov? Reacher, diel 2, ako som spoznal tvoju matku. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Sere mě to, když tam cpou ženské, okolo kterých se pak točí celá zápletka. Já chci poctivý akční film, bez trapných scén typu "odhoď tu zbraň, nebo ji zastřelím", o to větší slátanina to byla, když tou ženskou je ke všemu dcera. Tohle vážně napsal chlap? Tentokrát to ani Tom moc nezachránil, nuda no. ... GA Cinema ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Jednička mě bavila a byla příjemným překvapením. Dvojka je taková překombinovaná nuda, nějak se nedařilo se pořádně zakoukat. Cobie Smulders by se měla asi raději držet menších rolí v kancelářích Avengers nebo jako v 1. díle i zde... ta akční rovina ji nějak nesedí a celou dobu mi přišla šíleně ale šíleně prkenná... takový herecký výkon do bečkového televizního filmu. Škoda, jednička byla fajn, nenavázali. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších akčních filmů Toma Cruise. Poskládejte dva navazující díly JAGu, nebo kteréhokoliv jiného seriálu, kde se vojenská policie snaží vyřešit Případ korupce a trefíte se dost možná nejen do stopáže, kterou nám rutinér Zwick naservíroval, ale uděláte si i vcelku dobrou představu o tom, jak moc napínavé a zajímavé to bude. Ono totiž, když na sebe dáte dvě ojeté pneumatiky, zalejete to asfaltem a navrch dáte třešničku...pořád to nebude dort. A stejně tak nepomůže mizernému scénáři a nezáživné režii, účast Cruise, nebo ultramilfky Cobie Smulders. Celá ta melodramatická hovadina s Reacherovou dcerou, otřepaná zápletka, nudné vybíjení týpků a divný závěrečný souboj...to vše je oproti svižnému Jack Reacher: Poslední výstřel (2012), velmi nepříjemné překvapení. Cruise je jistě v lepší kondici, než leckteří o deset let mladší herci, ale už není mladík a působil dost vyčpěle a unaveně. Pokud měl být Jack Reacher: Nevracej se, pokus ukázat legendárního Reachera jakožto člověka z masa kostí...bezva, ale už to není zábava. Ale abych to uvedl na pravou míru. Nepotřebuju koukat, jak se zdatný důchodce ohání pěstmi, mnohem vděčnější budu za trochu vtipu...myšleno chytrosti. Tady se ovšem ničeho takového nedočkáte. Navíc vztah mezi majorem a majorkou...tragédie. Hlavní postava je buldog, který sice potká pěkně ostrou dobrmanku, ale okolo je tolik kazišuků, že...malý spoilerek...nedělejte si naděje, že uvidíte z výstavní postavičky Cobie víc, než co uvidíte v létě, třeba z vaší listonošky. Což je sexisticky znějící poznámka, která ve skutečnosti pouze upozorňuje na fakt, že v tomto akčním filmu nejsou ani rychlý káry, ani chytří záporáci a natožpak hrdinové, ale nenajdete v něm dokonce ani nahý holky. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že si proti jedničce trochu pohoršil. Tom je stále ve formě a bitky sou dobrý. Akorát nevím, proč tam furt tak zběsile běhaj. Dát do akčního filmu trochu té lidskosti v podobě, zda je či není otec se jeví, jako dobrá záminka pro děj-je snadno vydíratelný, ale snímku to nepomáhá. Ztrácí tempo a je předvídatelný děj. Jo a ještě si musím postěžovat, chyběl mi tam sex mezi ex-majorem a majorkou. Má hezkou vysportovanou postavičku a bylo by se na co dívat (majorka). ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Podle mě se to nikam neposunulo, jen je to možná natočené s trochu větším drivem, akční závěr má určitou míru filmařské brilance, ale sumasumárum nechápu, proč to vzniklo... Režisérovo jméno jen posiluje můj dojem, že tenhle film je vytažený z nějakého dvacet až třicet let zavřeného promítačova šuplíku. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Druhe stretnutie s Jackom Reacherom je o kus slabsie ako to pred par rokmi, ale stale to bolo pomerne zabavne, nudit som sa nestihol a o to v takychto filmoch ide, no nie? Proste pohodovy nic neriesiaci bijak na teply nedelny vecer... ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrné, až se chce říct, že je škoda Jacka Reachera. Protože tohle je naprosto tuctový hrdina, kterého najdete kdekoliv. Po prvním filmu jsem pár knížek přečetl a určitě to mohlo být o dost zajímavější a akčnější. Místo toho se vsadilo na emoce a vypadá to, že třetí film už nebude. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

So všetkými akčnými filmami, ktoré tu už boli, je ťažké, aby sa automobilové naháňačky a pästné súboje zdali originálne a vzrušujúce, ale našťastie je tu dosť dobrý príbeh, aby film zostal zaujímavý, aj keď môžete mať pocit déjà vu. 6/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Typický příklad filmu, který kinem rychle prolétne, a pak se na dlouhou dobu usídlí na obrazovkách, ať už v nočním sobotním vysílání celoplošných TV, na malých obrazovkách v dálkových autobusech, či v hotelových pokojích jako VOD (před pár měsíci jsem to měl v nabídce v jednom hotelu ve Stuttgartu). Někdo si staromilsky pro čekání na letišti, a následný dlouhý let, či na večer v hotelu, vezme do příručního zavazadla knihu od Lee Childa, někdo to rád na obrazovce s Tomem. Kniha i film, stejný spotřební produkt průměrné kvality. Takže tři. ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama