Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (505)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně akčnější než minule, ale pořád tomu chybí štáva ve srovnání s Mission Impossible. Příběhově to není příliš zajímavé, akce není nejhorší, ale je to hold PG 13 , Cruise je pořád fajn, záporák ze stejné jednotky na podobné úrovni byl také solidní, ale to je tak nějak vše. Nenudil jsem se, tedy jako jednohubka Reacher poslouží dobře. 65% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne zlé a napríklad tá rodinná linka ma hlavne po "veľkej pointe" celkom bavila a emočne na mňa fungovala. Problém filmu je, že je totálne nezaujímavý , príliš tendenčný a absolútne neadekvátny k menám svojich tvorcov. Až tak veľmi , že ma napadli ohľadom kvalít dve diabolské teórie Prvá teória: tento film je úžasný technologický pokrok. Nejaký slušný rutinér natočil trochu lepšiu Stahamovku a chcel si zvýšiť kredit. Preto najal trikových mágov aby Jasona prerenderovali za Cruisa. Klobúk dole. žiadne CGI som si nevšimol. Lenže Cruise sa to dozvedel a keďže pracuje iba s overenými a talentovanými režisérmi, nechal do titulkov pripísať meno Edwarda Zwicka, ktorý nikdy nebol na pľaci a ani nečítal scenár. Potom už iba ostalo to spojiť s nejakou sériou a dodabovať pár oslovení Reacher a bolo hotovo. Táto teória by IMO celú kvalitu filmu a to, že s jednotkou nemá nič spoločné vysvetľovala. Tá druhá a nepravdepodobnejšia je, že sa vlani v Hollywoode vážne všetci zbláznili. S prižmúrenými očami 6/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První díl rozhodně má své mouchy (první polovina bez napětí, řada nevysvětlených věcí v závěru), ale tento také, a tak jsem si žádného velkého kvalitativního propadu vlastně nevšiml. Snad jen Kreamerův hudební motiv mi trochu chyběl a hlavní záporák mohl být charizmatičtější. Tom Cruise je nicméně stále přesvědčivý, Edward Zwick umí akční i ty ostatní scény a díky tomu se mi kromě noční přestřelky líbilo i závěrečné restaurační rozuzlení. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

První díl mi připadal jako namachrovaná anachronická, infantilní, pitomoučká nuda, ve které se polovinu času nic nedělo. Důvod, proč druhý díl považuju za vydařené a zábavné sic stále přiblblé dobrodružství, mě samotnýho zaskočil, takže si to zde vypíšu jako terapii. On totiž ten přidaný kvazi-rodinný aspekt je to, co konečně staví Reachera před nějaký problém, díky kterému nemá čas jen velkopansky mrkat do kamery na diváka, který stejně ví, že se mu nemůže nic stát, protože je přesně tím, čím on vždy chtěl být ve svých představách. Zatímco jednička házela hrdinovi do cesty akorát problémy, které on je zvyklý řešit a byl pořád pánem na svém trávníku, zde jeho potřeba řešit situace sám a být zodpovědný jenom sám za sebe naráží na nutnost tlačit káru společně se svou domnělou dcerou a majorkou na útěku, pro kterou má citovou slabost. Najednou tedy není pánem každé scény, ale naopak poněkud nešťastným asociálem, jehož pofňukávání, že takhle to přece nejde, že je zvyklej být osamělým vlkem, je vlastně potřebnou omluvou za machistický první díl, kde dával všem a všemu frajersky na frak. Navzdory tomu je stále oním konzervativním, vysněným hrdinou fotrů, vyrůstajících na bondovkách, jehož nesvázanost a James Deanovská osamělost amerického poutníka, stopujícího v bílém triku u Route 66 je inspirativní natolik vzdáleným způsobem, že patří spíše do područí chlapských snů než aby apeloval na změnu životního stylu. Proto možná film schytal natolik nevlídné recenze po celém světě, když najednou do tohoto čistě chlapáckého eskapistického konceptu vlítly dvě ženy a jakási potřeba odpovědnosti. S tím však, jak stále Reacher zachovává svůj koncept staromilskosti, a tedy oslovuje publikum 40+ více než jakýkoli jiný současný mainstream, je nutno ocenit některé obrazy genderové progresivity. Jmenovitě v zásadě nejintenzivnější zneškodnění protivníka skrze gumovou hadici je zde svěřeno Cobie Smaulders. Nebo scéna v hotelovém pokoji, kde se ti krásní, vypracovaní lidé pohybují kolem sebe ve spodním prádle, aniž by to v nich probudilo jakýkoli zájem, což nikdo ani nepojmenovává, prostě se to bere jako samozřejmost. Šokující situace pro post-bondovské publikum. Hezký kluk a hezký holka mohou být kamarádi či parťáci. Poslední klad, který potřebuji vypíchnout je chytře vystavěný scénář. Je samozřejmě úplně jedno, o co v tom filmu jde, ale například téměř každá scéna většinou nepracuje jenom s jednou informací, skrze kterou posouvá děj, ale většinou přinese dvě či více, které se později zúročí. Například zneškodnění dvou žoldáků před jídelnou nejenže přinese hrdinovi informaci o organizaci pro kterou pracují, ale také pohmožděné klouby z tohoto konfliktu poslouží jako hlavní důkaz později k jeho zatčení. Pouto mezi majorkou a Reacherovou 'dcerou' je také budováno skrze to, jak jedna učí druhou, jak uhnout před bouchačkou, přičemž víme, že oboje bude časem zužitkováno dále v příběhu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová reklama na běh Toma Cruise, ve které je příliš mnoho postav a málo Jacka Reachera. Jednička měla zmatený styl a podivné záporáky, nechybělo jí ale tempo a několik opravdu dobrých scén a nápadů. Druhý díl skoro nic z toho nemá, místo toho tlačí na melodramatickou strunu (jako by něco takového mělo ve světě Jacka Reachera co dělat) a z Reachera udělal tuctového hrdinu, který si svůj božský status už nezaslouží (paradoxně nejlepší zářez má Cobie Smulders v boji za použití hadice). Cruise má obvykle dobrý čuch na projekty, tady ale minul cíl o několik terčů. Jacku, nevracej se. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)
  • V prvom filme je v dave na zastávke človek, ktorý po automobilovej naháňačke dáva Jackovi (Tom Cruise) šiltovku. Podobný muž sa objaví aj v tomto filme, tentoraz však ako taxikár a dáva šiltovku majorke Turnerovej (Cobie Smulders). (zajo91)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama