Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 3

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)
  • Když Jack (Cruise) řekne šerifovi Woodovi, že za 90 vteřin zazvoní telefon a on odjede do basy s želízky na rukou, tak ve skutečnosti uběhne 95 vteřin. (Timak)
  • Cobie Smulders se věnovala 8 týdnů několika různým bojovým uměním, aby se připravila na roli majora Turnerové. Všechny akční scény pak natočila sama. (cvutak)
  • Lee Child, autor knihy „Jack Reacher: Never Go Back“, si ve filmu opět zahrál. Tentokrát ztvárnil ostrahu na letišti, která prověřuje pasy. (Yoshitsune)
  • Lokace filmu Jack Reacher 2: okolí New Orleans a Louisiany. (BloodMax)
  • V prvom filme je v dave na zastávke človek, ktorý po automobilovej naháňačke dáva Jackovi (Tom Cruise) šiltovku. Podobný muž sa objaví aj v tomto filme, tentoraz však ako taxikár a dáva šiltovku majorke Turnerovej (Cobie Smulders). (zajo91)
  • Príbeh filmu sa odohráva podľa osemnástej knihy zo série o Jackovi Reacherovi, od spisovateľa Leeho Childa. Prvý film, Jack Reacher: Posledný výstrel (2012), bol natočený podľa deviatej knihy, čo znamená, že sa nejedná o priame pokračovanie príbehu. (figliar)
  • Mimo série Mission Impossible sa jedná o prvé pokračovanie, v ktorom hrá Tom Cruise. (figliar)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama