Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Markus miluje basketbal a sní o tom, že se jednou prosadí jako basketbalista v New Yorku. Jeho smůlou je, že žije na bohem zapomenutém předměstí jménem Korso. Celé dny jen hraje pouliční basketball a popíjí s přáteli, což jej ale k jeho snu moc nepřiblíží. Když si Markuse začne dobírat přítel její sestry, sebevědomí Jojo, Markus se rozhodne vše změnit a uskutečnit svůj sen. Letenka do New Yorku ovšem něco stojí a Markus, bez práce a bez peněz, začne hledat jakoukoliv cestu, jak si ji obstarat. Klidně i takovou, která by nebyla zrovna nejčestnější... Film o snaze vymanit se ze spárů svého okolí a touze jít si za svým snem. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (3)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

"Finská odpověď na Trainspotting" - tvrdily finské noviny. Korso je ale spíš jedna velká nuda, co se odehrává převážně za tmy a neděje se v ní vůbec nic, co by stálo za řeč. Celejch 84 minut. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Průměrný film o "finském" dospívání. Viděno v rámci Challenge Tour 2015 a 22.dnů evropského filmu. ()

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Tak tento film, Korso, bol na moje prekvapenie dosť sklamaním - a to vo všetkých ohľadoch. Hlavne príbeh mi pripadal nelogický a celkovo veľmi zlý a o ničom. Pre predstavu - hlavný hrdina Markus by si milerád zahral streetbal v Amerike, a tak sa pol stopáže nedeje absolútne nič. Keď tu, z ničoho nič, Markusovi (doslova!!) jebne v hlave a do Ameriky sa nevydá. A to všetko len preto, aby sa do Ameriky skutočne nakoniec vydal. Čože?! 35% :) ()

Reklama

Reklama