Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební pořad sestavený z nejúspěšnějších inscenací divadla. Pojďme si připomenout fenomén Divadla na Provázku od doby, kdy se hnutí Husa na provázku poprvé představilo v Procházkově síni Domu umění veřejnosti. Záštitu nad vznikajícím souborem převzal Dům umění a především jeho ředitel A. Kroupa a prvním uměleckým vedoucím byl pedagog a dramaturg Bořivoj Srba. K autorskému týmu pak patřili přední osobnosti brněnského kulturního života L. Kundera, P. Oslzlý, P. Scherhaufer, E. Tálská a M. Štědroň. V počátcích soubor tvořili posluchači Janáčkovy akademie v Brně, v roce 1972 bylo divadlo profesionalizováno a Provázek, jak se lidově označuje, získává postupně na popularitě, účastní se i zahraničních festivalů a vstupuje do mezinárodního hnutí alternativních divadel. Tvůrci pořadu Písničky Divadla na Provázku vybírali většinou z představení, uváděných v 80. letech, a tak uvidíte ještě velmi mladé tváře M. Donutila, J.Pechy, I. Kelarové, M. Maděriče, M. Havelky, P. Zatloukala a dalších. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

axiom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem i naživo zhruba před těmi třiceti lety. Je to klasika, dobře se to poslouchá i sleduje. Tak jsem měl zažitého Donutila a po revoluci a jeho přechodu do Prahy mně šokovala jeho vizuální proměna. A nejen vizuální. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zažila jsem několikrát naživo i pod širou oblohou, pokaždé s výbornou atmosférou. A ta úžasná živelnost a energie jde i po letech z obrazovky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama