Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

ainny 

všechny recenze uživatele

Kratší to mohlo být, to zase ne že ne. Na to, na co K. H. Borovskému stačilo pár veršů SPOILER :^) o Vaškovi, co nemá chodit s pány na led, KONEC SPOILERU potřebovali Korejci přes dvě hodiny. Postavy mohly být nějak barevně rozlišené, to zase jo. Ale tak s těmi dvěma (Lee Min-ho a Jung Jin-young), kteří mě zajímali nejvíc, jsem problém neměla, takže pohoda. Ba ne, kecám. Vzhledem k tomu, že tam hrála spousta známých tváří, orientovala jsem se v tom, kdo je kdo, dobře. Jenom ty rvačky, ale s tím já mám problém obecně. Pokud nejde o boj mezi lidmi a skřety, tak se nechytám. Rozhodně to pro mě ale není průměrný snímek. Má skvělou kameru, výbornou muziku, dobrý příběh a to i včetně konce a hlavně, i když jde o fiktivní snímek, toho vím o Soulu, potažmo o Gangnamu a jeho historii zase o kousek víc. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Vše hezké jednou končí a Ha Yoo uzavírá svoji gangsterskou trilogii a nutno říct, dost velkolepě. Největším problémem filmu je, že Ha Yoo tentokrát zabrousil trochu do té politiky, což mnohým může dělat problémy, přeci jenom pan Kang chce dělat obchody s panem Yangem, to se ovšem nelíbí panu Parkovi, a pan Park má zase pro změnu problémy s panem Kimem . No a to je další problém, je tu hodně postav a člověk aby se v tom tak nějak orientoval, musí mít při sledování zápisník, do kterého si bude zapisovat, kdo koho chce koho vykuchat, kdo s kým šuká a kdo chce pozemek severně od řeky. Ale, když pochopíte ty kšefty a chování postav, tak dostanete velice slušnou gangsterku, ironii je že do půlky filmu, si všechny postavy chtějí nahrabat co nejvíc peněz a pozemků a od půlky je z toho klasická vyražďovačka členů gangů a správní rady. Hlavní dvě postavy, kluci z ulice sou sympaťáci a přál sem jim aby se zdárně probili až do konce.......však kdo od Ha Yoo už nějaký ten film viděl, tak ví že konec nebude hezký, konec je zadumčivý a pochmurný. Akce je zde výborně udělaná, i když je jí zde málo, tak stojí za to, plusem je taky pěkná retro atmosféra se vším všudy a poměrně brutální vyřizování osob, které musí být odstraněny. Gangnam District vystavěn na přátelství, zradě, korupci a smrti. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypadající gangsterský příběh o cestě z bídy dvou ambiciozních mladíků. Jak už naznačuje stopáž, tak jde o příběh poměrně monumentálních rozměrů. Od ostatních gangsterských eposů o loajalitě, přátelství, touze po moci atd. se Gangnam 1970 snaží odlišit dominantním zaměřením na politickou korupci a pozemkové podvody v 1970s Seoulu, respektive Gangnamu. Nemalá porce postav a nepolopatičnost představování jejich rolí divákovi, skoro připomene Battles Without Honor and Humanity, takže zvýšená pozornost je nutností. Chytlavě natočená akce a obecně povedená režie spolehlivě pozornost naštěstí udrží i přes relativní délku. Gangnam 1970 je s přejledem nejlepší korejské krimi/drama od Parkova New Worldu. 9/10 ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Globalizace. Tenkrát je film o hlavním městě Koreje - Soulu. Neobešlo se to i bez gangů, které dělaly špinavou práci... Jong Dae - nebylo mu jedno, že jeho blízcí byli buď zabiti nebo jim bylo ublíženo. Lee Min Ho jako Jong Dae a šéf gangu byl skvělý, emocemi nabitý až k prasknutí a také někdy trochu děsivý... některé scény bych radši ani neviděla... 3*, 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi to mala byt epicka gangsterka v ktorej cez osudy dvojice chudobnych kamaratov, ktori postupne stupaju v gangsterskej hierarchii na vyssie pozicie, v pozadi sledujeme historicke udalosti o korupcii ohladom pozemkov v Gangnamu. Ale nejak sa to cele zadrhlo a vysledok je dost nezazivny. Ustredna dvojka si moje sympatie vôbec neziskala, vsetky tie politicke pikle mali za nasledok, ze tam bolo bambilion postav a trochu som sa v tom stracal. Mozno aj preto, ze mi bolo dost ukradnute kto proti komu kuje pikle. A bitky, nevyhnutne korenie gangsteriek tiez nedopadli prilis dobre. Nie su prilis prehladne kvôli strihu, kedy pri kazdej rane alebo kopu musi nasledovat prestrih na iny uhol kamery. Po chvili ma to zacalo dost iritovat. Takze jediny dôvod, kvôli ktoremu som dopozeral tento pomaly a nekutocne dlhy film bol charizmaticky Jin-yeong Jeong v ulohe gangstera, ktory s gangom skoncil, ale oni mu aj tak nedaju pokoj a bol som zvedavy ako dopadne. Vysledkom je strasne nezazivna, skoro az chladne dokumentarna priemerna gangsterka 5/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • S hlavní mužskou rolí byl od počátku spojován populární herec Bin Hyun. Herec ji ale dle pozdějších proklamací bez jakékoliv konkretizace odmítl. Role byla posléze filmovými tvůrci nabídnuta herci Min-ho Lee, který ji přijal. (Conspi)
  • Výhradně jen pro čínský trh byl filmový snímek předveden v odlišném znění, než tomu bylo ve zbytku světa. Obrovská fanouškovská základna jihokorejského herce Min-ho Lee tak měla možnost shlédnout snímek o desítek minut delší, v němž se primárně objevily vystřihnuté záběry právě herce Min-ho, který tak dostal prostor pro osvětlení svých citů ke svému hereckému protějšku, herečce Ji-soo Kim, s níž natočil dokonce i erotickou scénu, která byla ale z původního znění režisérm snímku vystřihnuta. Filmový snímek obsahoval rovněž alternativní konec. (Conspi)
  • Režisér snímku, Yoo Ha, v jednom z pozdějších rozhovorů uvedl, že do hlavní role jihokorejského herce Min-ho Lee  vůbec nechtěl; po zhlédnutí jeho účinkování v seriálu Boys Over Flowers (2008) usoudil, že pro danou roli není herec dostatečně ostřílený a surový typ. Přišlo mu dokonce, že svým vzhledem má herec blíže spíše k náctiletým hrdinům korejských komiksů, tzn. manhwa příběhů. O hercově účasti rozhodla vlastně až režisérova manželka, která jej přemluvila. O obrovském potenciálu, který hercova účast snímku dodá, začal režisér snímku, dle vlastních slov, přemýšlet až později. Samotného herce na tvorbě snímku lákala skutečnost, dozvědět se o místě, v němž ve skutečnosti sám žije, něco víc z jeho historie. Lákala ho, dle vlastních slov, ale také skutečnost, že může točit film s takovým režisérem, jako je v Jižní Koreji uznávaný Yoo Ha. (Conspi)

Reklama

Reklama