Reklama

Reklama

Two Men in Town

Trailer 2

VOD (1)

Na příběhu Williama Garneta (Forest Whitaker), bývalého vězně muslimského vyznání, který navazuje přátelství se svým kurátorem, dozírajícím na něj po propuštění, nastoluje film otázky, zda je možné uniknout své minulosti, zda se člověk může změnit a stát někým jiným a zda je možné odpuštění minulých činů. (mac000)

Recenze (8)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč vlastně tento remake známého francouzského filmu vznikl a proč se přesunul na americko-mexickou hranici. Původně jsem myslela, že důvod je ten, že v té oblasti ještě nezrušili trest smrti. Z děje vyplývá, že se William napravil proto, že ve vězení kovertoval k islámu. V oblasti, kde jsou největší náboženskou skupinou katolíci. Nicméně, ať by se přiklonil k těm či oněm, to modlení a vzývání nejvyššího mi k tomu příběhu přišlo jaksi násilně naroubované.Jeho provinění v dobách minulých byla opravdu závažná, nicméně trest si odseděl a mohl tedy začít znovu s čistým štítem. Přesto mě ale udivilo, že William v hovoru s Teresou označil své minulé prohřešky pouze jako hloupé chyby. Forrest Whitaker podal dobrý výkon, stejně tak Emily Smith v roli probační úřednice. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Original som nevidel, takze som k remaku pristupoval bez predsudkov. Film o chlapikovi, ktoreho pustia po dlhych rokoch z basy a on sa snazi zit poctivy zivot, lenze okolnosti mu nepraju. Zapletka sama o sebe je neoriginalna, ale film drzi nad vodou priemeru famozny vykon Foresta Whitakera. Nie je to neomylna postava, ale cely film statocne znasa nepriazen osudu a vdaka tomu si divaka ziska na svoju stranu. Dalsi skvely vykon podava Brenda Blethyn v ulohe Whitakerovho kuratora. Len vdaka mensiemu priestoru ju Whitaker predcil. Ostatne postavy uz nemaju dostatocny priestor, co zamrzí skoda hlavne v pripade postavy, ktoru hra Keitel. Jeho šerif plny nenavisti je prilis jednorozmernou postavickou vdaka comu nie je Whitakerovi adekvatnym superom a jeho zakernosti vyznievaju tym padom jak z beckoveho filmu. Takisto romanticka linia mi pripadala dost uponahlana, co je v kontraste s pomalym tempom filmu. Najväcsim sklamanim je zaver, ktory ma neuspokojil a viacero linii mi pripadalo neuzavretych. Vysledok napriek tomu stoji za to. Kto ma rad Whitakera a depresivne filmy v ktorych sa hlavnemu hrdinovi neustale deje jedna krivda za druhou, tak bude s filmom spokojny. 7/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Forest Whitaker podává další ze svých výborných výkonů, což je jednoznačně ozdoba tohoto filmu, který je remakem staršího francouzského kusu. Je to dobře rozehráno, ale k cíli to jde způsobem, který je až moc přímočarý a až moc jasný. Najednou to ztrácí cit a to, co je rozehráno, je jen hrou, ničím jiným. Nakonec mi to přišlo moc vykořeněné z reality a moc centrované na herce. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pan Les Bielyker vynimocne nenasiel Jezisa, ale Proroka a po x rokoch v kriminale sa snazi byt lepsi clovek. Ono mu to aj ide, hlavne ked tvorcovia dodrzuju dialogy naprosto vsedne, obycajne. Tie totiz v drvivej vacsine prevladaju   : 68 % ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Točit remaky je těžký a dost často i zbytečný. Tady jde však o skvělou podívanou. Famózní herecký výkony a perfektní vykreslení postav... Nejsem si úplně jistej závěrem filmu, jestli to všechno co sem si musel domyslet je dobře či špatně, ale i tak nadprůmněrnej film z mexicko americký hranice. ()

Reklama

Reklama