Reklama

Reklama

Pikkeulneun chungchoon

  • Jižní Korea 피끓는 청춘 (více)

Obsahy(1)

Choong Gil je skutečným synem svého otce. Ve své škole je známý jako lamač dívčích srdcí. Každá dívka, která se dostane do hledáčku jeho zájmu, dřív nebo později podlehne. A je úplně jedno, jak moc je ostatními varována. Jenže jednoho dne i jeho pěkná tvářička narazí. To když se objeví nová dívka ze Soulu. Tichá a křehká So Hee, jíž Choong Gil okamžitě propadne. Je na čase zahájit milostný tanec. Jenže klasické metody nefungují, dívka se má na pozoru a od mladého Casanovy se drží dál. Navíc tu je Yeong Sook – Choong, Gilova kamarádka z dětství, vůdkyně dívčího gangu, která ho již řadu let tajně miluje. (EMIA)

(více)

Recenze (8)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Moc povedený kousek o svádění děvčat i pravé lásce jež by se dal rozdělit na tři fáze - zábavná, vážná a napínavá. V úvodu doslova nadchne extrémně zábavná složka snímku, ostatně povedený humor se táhne napříč téměř celým tímto dílem, tahounem se bez debat stává Lee Jong-suk jemuž role nezbedného školáka prostě sedí a zde se ještě navíc stává neodolatelným svůdníkem. Časem se však dostává do složitější situace kvůli nové půvabné spolužačce a citech jež k němu chová vůdkyně dívčího gangu a i pro různé bolístky z minulosti se film postupně překlápí do vážné roviny, v závěru pak už není nouze ani o napětí, jeden vážně neví, kam až to všechno povede jak se situace vyhrotí. Mohu říct, že jsem si užíval téměř každou minutu u obrazovky a ač je to s udělením 5* trošku na hraně, jedná se jednoznačně o nejlepší korejský snímek co jsem od jara zhlédl. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o stredoškolákovi, ktorý si užíva svoj úspech u opačného pohlavia, pričom má záujem prakticky o každé pekné dievča, teda až na rešpektovanú šéfku školského gangu, ktorá ho ale má rada a chce ho konečne získať pre seba. No keď zo Soulu prichádza nová študentka, ktorá ho hneď očarí, šéfka gangu si uvedomuje, že to bude mať ešte podstatne ťažšie, no len tak sa nenechá. Ale mladík má pre svoje správanie aj skutočné dôvody a navyše má neustále problémy aj so silným šéfom gangu z inej školy. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce hlavný hrdina si ma moc nezískal, keďže takéto postavy moc neobľubujem a ani dejovo to dlhší čas nepôsobí až tak veľmi zaujímavo, ale má to výborné, prevažne dievčenské postavy a hlavne skvelú atmosféru, nielen doby a prostredia, ktoré mi sedia, ale dokáže to vyvolať aj tú správnu náladu, sadol mi aj ten odľahčený štýl a tak sa na to pozerá skutočne dobre. A navyše sa dlhšie nedá presne určiť, akým smerom sa bude dej uberať a rovnako predsa len cítiť, že je za tým aj niečo iné, čo výrazne zmení pohľad na celú situáciu a tak som sa tešil, čo bude ďalej. A presne to sa aj stane, v druhej polovici pribudne viacero veľmi dobrých prvkov a hlavne výborných zvratov, ktoré radikálne zmenia pohľad na niektoré hlavné postavy, dej začne byť zaujímavejší, atmosféra zvážnie, čo mi tiež sadlo a tak je nielen vydarená celá táto fáza, ale navyše spätne o niečo vylepší aj tú prvú a tak som skutočne veľmi spokojný. A tak mi tu sadli aj jednotlivé žánre, romantika sa vydarila, nájde sa tu aj viacero dobrých humorných momentov a nesklame ani dramatická stránka. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina pôsobí v konečnom pohľade úplne ideálne, ale omnoho lepšie sú skvelé Park Bo-Young ako šéfka gangu alebo Lee Se-Young v úlohe novej študentky, no sadli mi aj vedľajšie postavy, ako priatelia hlavného hrdinu, dvojica učiteľov alebo šéf gangu. Réžia a technická stránka sú výborné, pekná vizuálna stránka, skvelá atmosféra, zaujímavý výber hudby a ideálne zvládnuté jednotlivé žánre, tu som veľmi spokojný. Na plné hodnotenie to síce nie je, na to by to predsa len muselo byť trochu originálnejšie a emocionálnejšie, ale aj tak rozhodne jeden z najlepších juhokórejských romantických filmov za posledné obdobie a veľmi rád si to pozriem znovu. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ta toto ma velmi sklamalo. Mala to byt romanticka komedia zo skolskeho prostredia, co je zaner, ktory mam rad. Ale tentokrat ma to vôbec nebavilo. Nebolo to vôbec vtipne ani nijakym inym spôsobom zabavne. Asi za to môzu postavy. Hlavny hrdina je neskutocne otravny namysleny blbec, ktory hned zdupka od strachu akonahle sa na neho ktokolvek len trochu zle pozrie. Hlavna hrdina je uplne nezaujimava a tym padom romanticka linia isla uplne mimo mna. Nezachranili to ani nejake vedlajsie postavy, kedze ziadna z nich nie je niecim zabavna. Takze kym som sa dockal konca, tak som sa poriadne nudil. 4/10. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nevím, kde začít s těmi nadcházejícími superlativy. Úžasné náznakové detaily jako když jeli na kole a jí ze zad ještě opadávala tráva a listí... no hádejte, co se asi dělo. Taky tu člověk uvidí spoustu drsných bitev a mlácení holek holkama a s holkama. Trošku jsem nechápala, proč mají na krku ty gigantické náplasti? Asi prý znak grupy samých drsňaček. Yeong Sook tu hraje perfektně diktátorku všech holek. Klaní se ji, dělají ji cestu, nesou jí jídlo, nepatrně kývne a všechny vyklidí celé bistro, když si chce s někým promluvit... úplné holčičí komando, kterého se bojí i kluci. Za to Choong Gil byl v mnoha ohledech k smíchu. Stačila už jen jeho póza při samotném smíchu? Zkřížené ruce na hrudi, nohy, s nimiž máchá nahoru a dolů, má u sebe v kolenou pokrčené? Jooo vypadalo to hrozně přirozeně. Spíše jako póza při nějakém cvičení, kdyby ležel na podlaze. Styl, jímž si upravoval vlasy ani nekomentovat... vůbec ne holčičkovský... ale pak jsem se dozvěděla, že tento vlasový tik nevzešel od něj, ale pochytil ho od strýčka. Ten nový účes ke konci filmu alá kastrol mu však sekl více než předchozí alá prdelka.. a o tom úplně posledním ala kok*t raději pomlčím. Co se týče So Hee, tak by člověk řekl, že když tak mocně malovala na pláži, že to bude stát za to a ne jako obrázek od 3letého děcka. Vtipnou vložku tvořili učitel s učitelkou... a taky byli hrozně moc nenápadní. Závěr - oněměla jsem. Od chvíle, kdy propukla bitka ve vlaku a on ho pustil, mi spadla čelist a zírala jsem s otevřenou hubou. Pak spadli oba dva z vlaku - huba stále otevřená. Zavřela jsem ji na malý okamžik, když oba vypadali živí ležmo na pláži a poté, když jsem viděla, že si vzal zpět své boty z nohou nepřítele a odcházel, jsem pro změnu zírala s otevřenou pusou a zadušeným smíchem (zkuste si představit, jak takový ksicht asi vypadá). No a následně jsem byla smutná... a potom? Potom tam přišel s hnusnou kytkou, za to skvělou kravatou a byl konec. Životní story dvou blbečků, co se milují už od první třídy, ale dají se dokupy až někdy za dalších 20 let (odhaduju vzhledem k časové ose). Prostě blbečci no... Záběr na jejich dítě byl už teda slabší a veliká škoda, že titulky skončily před scénou běžkyně v televizi... třeba bych se konečně dozvěděla, co tam furt dělala, teda dobře.. vím že furt běhala, ale proč? ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina naštěstí celkem ujde, je trochu vážnější a i ta romantika je najednou srozumitelnější. Ale hlavní hrdina je nasládlej ukňouranej nesympatickej rádoby hezounek s umělým kačeřím úsměvem, fakt nechápu co na něm nejenom hlavní hrdinka viděla. Ta je fakt hezká a sympatická, její role není špatná a i jediná trochu vtipná. Je to jinak bohužel i dost utahané a nebýt živější druhé poloviny tak i dost nudné. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Vskutku vydařený film. Skvěle nám zde tvůrci vykouzlili ten vibe z osmdesátek. Tak trochu dokumentární snímek zobrazující tu naivní, zuboženou společnost Jižní Koree ještě po korejské válce. Fighty jsou zde uvěřitelné a též velice emotivní. Delikvent na každém rohu, stejně tak jako Gilovy modřiny na každém rohu jeho těla. Ach jo, ten kluk se asi holt nikdy nebude umět prát. Ale co, aspoň je to kus. Pak tu máme bad girl Yeong Sook, která většinou nejde pro ránu daleko a klidně se porve i pro svou tajnou lásku... ano, toho slaboučkého hezouna, který vždycky spoléhá hlavně na svůj pěkný obličej. Je fakt super, že zde hodně šetřili s hudbou v pozadí, protože to ticho dodává tomu ději skvělý retro nádech. Takhle se to dělá, děcka - kdo šetří, má za tři. Minimalismus je fakt hustej. Západní filmaři by se měli od svých východních protějšků přiučit. Ani se mi předtím nechtělo věřit, že je to z roku 2013. Tohle se brutálně povedlo, přátelé. ()

Reklama

Reklama