Reklama

Reklama

Širajuki-hime sacudžin džiken

  • Japonsko 白ゆき姫殺人事件 (více)

Obsahy(1)

Miki Noriko pracuje pro kosmetickou společnost, jenomže i přes její krásu neunikne zlému osudu a je zavražděna. A jak už to tak bývá, lidé jsou všeteční a podezřívaví – v tomto případě padne podezření na Mikiinu spolupracovnici Širono Miki. A protože se toho chytí i televize, začne se zajímat o Šironoin životní příběh. Začne zpovídat její pracovníky, sousedy a rodinu. Všechny pomluvy a šeptanda se vyhrotí, jenomže není v nich špetka pravdy? Není náhodou Širono Miki podlá ženská? (Zíza)

(více)

Recenze (9)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá a netradične podaná kriminálka, kde sa miesto štandardného získavania dôkazov ohľadom prípadu vraždy dostáva do popredia vplyv médií a sociálnych sietí, vďaka ktorým si každý laik myslí, že pozná pravdu. Síce práve kvôli tomu to pôsobí trochu odťažitejšie a o nejakom napätí typickom pre kriminálny žáner sa vlastne ani moc hovoriť nedá, ale aj tak je to zaujímavé a myslím, že potenciál tohto typu sa tu využil prakticky naplno. Ale aj tak si ma predsa len viac získala druhá, dramatická polovica, kde ide kriminálna línia do úzadia a dej sa začne venovať celému pozadiu toho, čo vražde predchádzalo, takže dostatok priestoru dostanú všetky dôležité postavy a vzťahy medzi nimi, čo už pôsobí tak osobnejšie a možno aj trochu emocionálnejšie, takže toto ma dosť bavilo a navyše tu skvelo vidno aj celé situácie, ktoré boli v prvej polovici médiami len vytrhnuté z kontextu a tak sa samozrejme javili inak. Okrem toho režíjne je to zvládnuté úplne ideálne, rovnako ani s obsadením nemám žiadny problém, tvoria ho prevažne samé sympatické dievčenské postavy. Takže Snow white murder case síce nemá moc možností zaujať tam, kde bežné kriminálky, ale to som tu vzhľadom na odlišný štýl ani nečakal, takže s tým rozhodne nemám problém. Aspoň je to zase niečo trochu odlišné, dostatočne zaujímavé a nenašiel som tu ani žiadnu výraznejšiu slabinu, takže som dosť spokojný. 76% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přetažený záhadofilm, kdy už po cca 36 minutách to pro mě za mě mohlo klidně končit a já usnout. Sice ten příběh pokračoval dál, ale už mi to bylo tak jedno, že nepít kafe, tedy nedělat při filmu alespoň to zvedání hrnku, usnul bych. Myšlenka celku co by "To, co si myslíte, že víte, nemusí být pravda" sice není špatná, ale roztahaněji a nudněji zpracovaný film aby jeden pohledal. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Trošku nezáživné drama na téma vraždy, spekulací a především neblahého vlivu médií a zejména sociálních sítí. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Po krimi/mystery stránce vcelku standardní počin, které se ale razantně vymyká unikátně zakompovanou a mimořádně trefnou kritikou sociálních sítí a televizních talk show. Přesněji řečeno entity, která za nešvary těchto složek médií stojí - společnosti samotné. Zápletka tohoto snímku asi kdovíjak neohromí, ale její uvěřitelnost a relativní všednost svým způsobem filmu velmi nahrává. V podobném duchu velmi přirozené herecké výkony poměrně rozsáhlého ansámblu věrohodnost filmu jen podtrhují. Příběh je prezentován velmi poutavě a zakomponování Twitteru, které je samozřejmě největším tahákem filmu, nemá chybu. Svou výstižností jej přebije pouze způsob jakým je zpracována talk show, která je od těch skutečných, aspoň tedy v Japonsku, naprosto k nerozeznání. Za 50 či více let hodnota tohoto snímku možná ještě výrazně stoupne. Bude to totiž jedinečný snapshot jinak těžko zaznamenatelných reálií počátku 21. století. Ač nejde o syndrom specifický jen pro naši aktuální současnost, ale nadčasový aspekt, který tu byl a bude přítomen vždy, současná podoba internetu a televize je svým způsobem jedinečná. S časovým odstupem si z toho budoucí generace třeba něco i odnesou. Čtyři a půl zaokrouhleno nahoru s ohledem na mrazivou, ale přesto nepodbízející se, výstižnost. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Svojou formou, ak sa to tak da nazvat, zaujimavy film. Prostrednictvom twitteru a video-nahravok ludi, ich domnienok a prehlaseni sa najskor podsuvaju rozne desinterpretacie pravdy a az v zavere sa k tomu konecne vyjadria aj samotne ucastnicky dramatickej udalosti.. Dost ma ten styl unavoval a v urcitom smere to bol aj znacne naivny snimok. Pribeh dievcat v zavere bol naopak fajn. Slabsi priemer. Pacil sa mi ten rozkol vo vnimani zenskej krasy Miki Noriko a Sirono Miki. U mna bol totiz presne opacny, ako u tych japonskych postav "zblbnutych" z Noriko. :) ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu je zavražděna ženská, což se na světě stává každou chvíli a většina lidí takové události přejde mávnutím ruky u čtení ranních zpráv. Tahle vražda, ačkoliv nebyla ničím výjimečná, je ale probíraná do detailu v médiích a živě se o ní diskutuje na twitteru. Neúspěšný televizní novinář zná kolegyni oběti, ucítí příležitost, jak se konečně zviditelnit, a začne se šťourat v příběhu zavražděné i podezřelé. Až dosud jsem si říkal, že to je pěkná kravina. Ale jak film ubíhal a přinášel nové úhly pohledu, děj mi postupně začal dávat smysl a zjistil jsem, že i ty otravné tweety v něm mají své místo. Představil jsem si místo nich diskuzi na svém oblíbeném zpravodajském webu, kde většina lidí po přečtení článku dokáže přesně označit viníka. Film nakonec není daleko od reality, protože ukazuje, jak zkreslené může být naše vnímání událostí na základě informací z médií. Takže i když měl příběh mezery, nakonec tomu dávám 4 hvězdičky za dobrou myšlenku. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Další z příběhů, na který se dá dobře dívat, ale moc dlouho na něj vzpomínat nebudete. Jako se to stalo v mém případě. Teprve po první třetině jsem si uvědomila, že už jsem to vlastně asi jednou viděla a to jsem tehdy ještě lustrovala net, abych našla OST. Každopádně zajímavý exkurz do problematiky k čemu všemu je dobrý/zlý internet a jak může ovlivnit úsudek lidí. ()

Reklama

Reklama