Reklama

Reklama

O rybáři a jeho ženě

(TV film)
  • Německo Vom Fischer und seiner Frau (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Když rybář chytne velkou rybu, zjistí, že je ve skutečnosti zakletým princem. Ryba ho prosí, aby ji pustil zpět a on to rád udělá. Když se to ale dozví jeho žena, nevěří svým uším. Pošle svého muže zpátky k moři za rybou, aby za svůj dobrý skutek žádal odměnu... (oficiální text distributora)

Recenze (22)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zatímco původně to byla pohádka o pýše a jejím potrestání, v tomto filmovém zpracování se mění na téma - co napadá těhotnou ženu ve vleku hormonů. Ukázkou opravdu nezvykle černého humoru je pak ta část, kdy je rybářka papežem. Bydliště v obráceném hrnci, těhotná žena hlavou církve, rybář vnucující sousedům ryby vytahané z hnijící mořské vody. Podtitulem tohoto skvostu by mohlo být - žít dada. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Mein Gott, das ist schrecklich!!! Das ist skandaaaaaaal! Nein, nein, nein!!! Prosím pěkně němečtí filmaři už točte jenom porno a pohádky nechte třeba rybářům. Hodně beru, ale tohle se nedalo vydržet! Příšerní herci nebo co to bylo, pohádková poetika veškerá žádná, hnusná německá umělost a neskutečný stupid všude kam pohlédla kamera, která jediná za něco stála. Nejhorší masakr je, že němci s klidem dokážou prznit klasiku svých proslavených legend a sice bří Grimmů. Ti by Christiana Theedeho a spol jistě drasticky odstranili, jak bylo v jejich pohádkách zvykem, aby už nikdy nezavadil o jejich literární díla. Absolutně nedoporučuji věnovat této nebetyčné kravině ani minutu vašeho života. Mé hodnocení: 0% ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pohádka, prostě ne taková, romantická, na jakou jsme zvyklí z naší české produkce, byť jest původem slovanským z pera Alexandra Sergejeviče Puškina, O rybářovi a rybce z roku 1833. My Češi jsme prostě takoví romantici a snílkové ve skrytu své duše a germáni (potažmo i anglosaské či severské oblasti) jsou poněkud drsnější a to se musí jistě zobrazovat i na jejich filmové či knižní produkci (mimo jiné). Takže pohádka to ano, ale taková poněkud chladnější. A není důvod jí přidělovat extrémně nízký počet hodnotících hvězdiček či dokonce odpad. ()

Gig odpad!

všechny recenze uživatele

Za ty německé pokusy o natočení pohádek by měli střílet. To nemám sílu ani hodnotit. Tu není sympatické snad nic. Kdyby aspoň ty herečky uměly vybrat, které by byly sympatické a na které se dá koukat, když už za nic. To je snad poprvé a doufám, že naposled, kdy se tu vyjadřuju ke všem těmto pokusům o pohádky. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

... a pak jsem se probudila. Příběh? Kdeže! Je to snová iniciace (těhotné) ženy. Ve snu proběhne splnění jejích snů tak, aby pochopila, že to, jak a kde žije, je to nejlepší a byla si jistá sebou, svým myšlením a svým místem na světě. Kdyby takovýto reailistický sen potkal každého když dospívá, bylo by méně frustrátů a ambiciozních blbců a na světě by bylo přijemněji. Ztvárnění bylo ryze německé, opravdu hororově surrealistický byl ten halibut (kua proč to měl být zakletý princ a když už, proč nebyl vysvobozen? - aha byl to prostě sen, nojo) a jeho zjevování a děj natahovaný neustálými pochody rybáře k moři a jeho stupid rýmovačkou, které jsem přeskakovala. Nicméně jako příloha k jídlu na třikrát to bylo celkem stravitelné. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama